Essentials av Kripalu Yoga

Home » Review » Yoga Basic » Essentials av Kripalu Yoga

 Essentials av Kripalu Yoga
Mens de fleste stiler av yoga inkluderer meditasjon og pust, plasserer kripalu yoga like stor betydning på sinnet, kropp og ånd. Den er ideell for nybegynnere og er imot og tilpasningsdyktig til alle, uansett alder, evne, størrelse eller andre forhold.

For mange strekker kripalu yoga i deres daglige liv, og det kan være kilde til stor åndelig og mental transformasjon så vel som fysisk helse. Dette er en veldig populær stil, og det er definitivt noe å vurdere når du utforsker yoga.

Grunnleggende om Kripalu Yoga

Kripalu er en skånsom hatha yoga praksis med en medfølende tilnærming. Den har en vekt på meditasjon, fysisk helbredelse og åndelig transformasjon som flyter fra yoga mat i dagliglivet. Over tid, blir elevene lært å observere sine tanker uten å dømme og å akseptere og elske seg selv som de er.

I en kripalu klasse, lærer hver elev til å finne sitt eget nivå av praksis på en gitt dag ved å se innover. Klassene begynner vanligvis med pranayama øvelser og milde strekninger fulgt av asana praksis og slutter med endelig avslapping.

I klasser for nybegynnere, er utgjør holdt for en kort tid som elevene begynner å merke effekten av prana i kroppen. Mer avanserte klasser inkluderer lengre ventetid, og til slutt flyte.

På slutten av klasse, Kripalu lærerne sier  Jai Bhagwan  stedet for  namaste . De to uttrykkene i det vesentlige har den samme betydning, men den førstnevnte er i Hindi, og de sistnevnte i sanskrit.

På grunn av kripalu vekt på tilpasning og aksept, er det en stil som er innbydende for folk som føler at de er utenfor normen. Det er også populært for de som leter etter transformasjon i vanskelige tider i livet eller som har skader eller andre fysiske begrensninger.

Den Kripalu Center for Yoga og helse

Navnet kripalu er forbundet både med en stil av hatha yoga og yoga og velværesenter i Stockbridge, Massachusetts. Begge ble grunnlagt av yoga guru Amrit Desai som kom til USA fra India i 1960. kripalu ble oppkalt etter Desai lærer, Sri Kripalvananda, en Kundalini yoga mester.

Etter outgrowing to anlegg i Pennsylvania, den kripalu Senter ble startet opp ut av sin nåværende hjem i Berkshire fjellene i Massachusetts i 1983. Programmene i sentrum fortsatte å ekspandere til 1994. Det er da det ble avslørt at grunnleggeren Amrit Desai hadde engasjert i upassende seksuell omgang med elever. Han forlot senteret og ledelse ble overført til en gruppe senior medlemmer som begynte å gjenoppbygge.

Under dette nye ledergruppe, den kripalu Senter begynte å utvide sin klasse tilbud til å omfatte et bredt spekter av yoga stiler og velvære emner. Det begynte også å etablere seg som en flerdimensjonal retrett destinasjon.

Disse dager, tilbyr senteret en ekstremt mangfoldig kursplanen. Det vert ofte yoga mest kjente lærere som fører helg og uke-lange workshops. De tilbyr også yoga, massasje og ayurvedisk lærerutdanning. Det har blitt en av de mest populære retrett sentre i USA.

Er Kripalu Yoga for deg?

Kripalu appellerer til folk som ønsker å jobbe både fysisk og åndelig til å forbedre deres helse og følelse av velvære. Den milde og individuell tilnærming gjør det til et godt valg for studenter som kan ha nytte av en adaptiv praksis. Dette inkluderer personer med leddgikt, seniorer, og alle som kan være overvektig. Kripalu er også en flott introduksjons praksis for nesten alle som aldri har gjort yoga før.