Essentials Kripalu joga

Home » Review » Yoga Basic » Essentials Kripalu joga

 Essentials Kripalu joga
Medtem ko je večina stilov joge vključuje meditacijo in dihanje, Kripalu joga daje enak pomen uma, telesa in duha. To je idealno za začetnike in sprejema in prilagodljiva za vse, ne glede na svojo starost, sposobnosti, velikost ali druge okoliščine.

Za mnoge, Kripalu joga sega v vsakdanjem življenju, in to je lahko vir velikega duhovnega in duševnega preoblikovanja kot tudi fizično zdravje. To je zelo priljubljen slog in to je definitivno nekaj, da razmisli, kot ste raziskati jogo.

Osnove Kripalu joga

Kripalu je nežen hatha joga prakse z razumevajoč pristop. To je poudarek na meditacijo, telesno ozdravljenje in duhovno preobrazbo, ki preplavlja z jogo v vsakdanjem življenju. Sčasoma se učenci naučili opazovati svoje misli, ne sodim in sprejeti in ljubiti sebe, kot so.

V razredu Kripalu, vsak študent nauči najti svojo raven prakse na določen dan, ki ga je videti navznoter. Razredi se običajno začnejo s pranajama vajami in nežne dele sledijo Asana praksi in se konča z zaključnim sprostitev.

V razredih za začetnike, se predstavlja, je potekala za krajši čas kot študenti začeli čutiti posledice prane v telesu. Bolj napredne razredi vključujejo daljši čas zadrževalnike in, na koncu, tok.

Na koncu razreda, učitelji Kripalu pravijo  Jai Bhagwan  namesto  namaste . Oba izrazi v bistvu enak pomen, vendar je prvi v hindujščini in slednje v sanskrtu.

Zaradi poudarka Kripalu o prilagodljivosti in sprejem, je slog, ki je pozdravil do ljudi, ki čutijo, kot da so zunaj norm. Prav tako je priljubljena za tiste, ki iščejo za preoblikovanje v težkih časih življenja ali so poškodbe ali druge fizične omejitve.

Kripalu Center za jogo in zdravje

Ime Kripalu je povezana tako s slogom hatha joge in joge in wellness centra v Stockbridge, Massachusetts. Tako so ustanovili joga guru Amrit Desai, ki je prišel v Združene države iz Indije leta 1960 je bila Kripalu imenovan za Desai je učitelj, Šri Kripalvananda, ki Kundalini joge mojstra.

Po preraščajo dveh objektov v Pensilvaniji je Kripalu Center je začel delovati iz svojega trenutnega doma v gorah Berkshire v Massachusettsu leta 1983. Programi v centru še naprej širil do leta 1994. To je, ko je razkrila, da je ustanovitelj Amrit Desai, ki se ukvarjajo s neprimerne spolne odnose s študenti. Odšel center in vodstvo je bil prenesen na skupino starejših članov, ki so začeli za obnovo.

V skladu s to novo skupino upravljanja, Kripalu Center je začel širiti svojo ponudbo razred vključuje široko paleto joga stilov in wellness teme. Prav tako je začel, da se uveljavi kot večdimenzionalno umik okolici.

Te dni, center ponuja zelo raznoliko urnik tečaja. Pogosto gosti joga je najbolj znana učiteljem, ki vodijo vikend in tedenske delavnice. Nudijo tudi jogo, masažo in ayurveda usposabljanje učiteljev. Postala je ena izmed najbolj priljubljenih umik centrov v Združenih državah Amerike.

Je Kripalu joga za vas?

Kripalu apelira na ljudi, ki želijo delati, tako fizično in duhovno, da izboljšajo svoje zdravje in občutek dobrega počutja. Nežno in individualen pristop, zaradi česar je dobra izbira za študente, ki lahko koristijo prilagodljive prakse. To vključuje ljudi z artritisom, starejše in vse, ki so lahko prekomerno telesno težo. Kripalu je tudi čudovit uvodni praksa za skoraj vsakogar, ki še nikoli ni opravil jogo prej.