Fordele ved Savasana Yoga og hvordan man gør det

Home » Review » Fitness » Fordele ved Savasana Yoga og hvordan man gør det

Fordele ved Savasana Yoga og hvordan man gør det

Savasana eller Corpse Pose, er den endelige positur af en yoga flow. Den er designet til at genoprette kroppens og sind efter en fysisk krævende praksis. For at starte, skal du placere en måtte eller håndklæde på en hård overflade. Læg dig ned på ryggen. Hold dine ben og arme afslappet, lade håndfladerne vender opad. Efter tegning opmærksomhed til hver del af kroppen, styre din vejrtrækning i en langsom og støt tempo. Hold i mindst fem minutter.

Hvis du har tendens til at springe Savasana i slutningen af ​​din træning flow, tænker, at dette udgør er bare om nedkøling, her er nyheder til dig. Fordelene ved Savasana kan strække sig langt ud over din yoga praksis.

Savasana eller liget udgøre, er en fælles afsluttende positur af en yoga praksis. Det er fredelige og ikke kræver nogen fysisk anstrengelse. I stedet handler det om restaurering. Den krop, sind og ånd kan alle komme sig i løbet af denne tilstand.

For en udenforstående kan det se ud som lur tid. Men det er langt fra det! Liggende i løbet af denne lig yoga pose vil lade dig overgive i nuet.

Fordele ved Savasana Yoga

Generelt yoga er en reel behandling for din krop. Alt fra din hukommelse til balance vil forbedre. En regelmæssig praksis vil også frigive spændinger i dine muskler. Men når det kommer til Savasana, fordelene er endnu mere specifik. Doing tre måneder liget udgøre kan lindre hovedpine, søvnløshed og angst.

En undersøgelse af universitetsstuderende viste, at en yoga træningsprogram – et program, der involverer Savasana – havde en positiv indvirkning på de fysiologiske variabler som lungekapacitet, vital kapacitet, blodtryk, og puls.

Ifølge en artikel i  International Journal of Exclusive Management Research , Savasana har følgende fordele:

  • Hjælper med at reducere blodtrykket, søvnløshed, angst, pres, og muskelspændinger
  • Øger energi niveauer, hukommelse, fokus, koncentration og selvtillid
  • Hjælper stimulere blodcirkulationen og udøver de indre organer og afslapper kroppen
  • Reducerer hovedpine, træthed, spændinger, og mild depression
  • Hjælper berolige sindet, opdateres, og forynger krop og sind
  • Det er til gavn for mennesker, der lider med neurasteni – en generel slidt følelse, nervøsitet, diabetes, astma, og fordøjelsesbesvær, forstoppelse, lumbago, kombineret med dybere og sundere søvn.
  • Savasana giver en dyb, meditativ tilstand af hvile, som hjælper med reparation af celler og væv og er en stor reliever af stress.

Den meditative karakter af Savasana er den primære fordel. Da det er gjort i slutningen af ​​en session, det hjælper sindet omfavne alt, hvad du lige gjorde. Det beroliger også nervesystemet og lader dig reflektere over din praksis. Dine muskler falder i en tilstand af hvile, så det er en dejlig måde at køle ned efter strække det ud.

1. Vælg den rigtige Surface

Savasana bør ske på en hård overflade. Hardwood, fliser, og betongulve er alle ideelle muligheder. Dog bør også anvendes en måtte eller håndklæde. Dette vil gøre overfladen mere behageligt at ligge ned på.

2. Lav Space

Da du bliver nødt til at ligge helt ned, rydde rummet omkring dig er nøglen. Fjern eventuelle omstrejfende genstande som vandflasker og sneakers. Selv yoga blokke bør ophæves.

Hvis du er i en klasse, skal du sørge for du ikke er for tæt på nogen. Flyt din måtten, hvis nødvendigt. Husk, det er vigtigt at respektere den personlige rum af dine kolleger klassekammerater.

3. Lie Down

Lig på ryggen, og sørg for dine skuldre rører gulvet. Du kan ændre stillingen og placere en styrke under dine knæ. Ellers bør ryggen være på gulvet på alle tidspunkter.

Lad hele din krop synke i jorden. Vær opmærksom på hele din krop, at give slip på spændinger, når det er nødvendigt. Du bør også slappe af dit ansigt og øjne.

4. Slap dine ben og arme

Dine ben og fødder skal ”falde” åben. Anerkende og slippe behovet for at holde dem helt lige. Som for dine arme? Læg dem på din side, omkring 6 inches fra din krop. Placer håndfladerne opad, lade fingrene krølle naturligt. Du bør ikke lægge nogen energi i dine muskler.

5. Styr din bevidsthed

Savasana handler om at anerkende den nuværende tilstand af din krop. Efter liggende, reflektere over den rækkefølge, du lige gjorde. Læg mærke til den måde din krop fysisk føler. Placer din opmærksomhed på din højre tæer, så på højre fod og knæ. Gentag på venstre ben, og derefter langsomt op dit lår, bækken og mave. Fortsæt indtil du når dit hoved.

6. Træk vejret langsomt

Tag dybe, langsomme ”mave” vejrtrækninger. Det betyder, at du skal trække vejret fra dit mellemgulv, hvilket gør den nederste mave bevæge sig op og ned. Dette vil berolige kroppen og hjælpe dig slappe af.

Denne handling kontrolleret vejrtrækning vil også øge din lungekapacitet og forbedre cirkulation. 4 Gentag indtil du falder i salig afslapning, men sørg for at du ikke falder i søvn.

7. Hold

Bo i denne stilling i 5 til 10 minutter, eller så længe din instruktør fortæller dig til. Du kan endda holde Savasana i 20 minutter, hvis tiden tillader. Generelt anbefales en 5-minutters Savasana for hver 30 minutters yoga.

At lære at gøre det perfekte Savasana tager tid og praksis. Meditation, trods alt, ikke kommer let. Hvis du prøver det derhjemme, så glem ikke at fjerne enhver og alle distraktioner.