Fordeler med Savasana yoga og hvordan du gjør det

Home » Review » Fitness » Fordeler med Savasana yoga og hvordan du gjør det

Fordeler med Savasana yoga og hvordan du gjør det

Savasana, eller lik positur, er den endelige positur av en yoga flyt. Den er designet for å gjenopprette kropp og sinn etter en fysisk krevende praksis. Å starte, plassere en matte eller håndkle på en hard overflate. Legg deg ned på ryggen. Hold bena og armene avslappet, slik at håndflatene vende oppover. Etter tegning oppmerksomhet til hver del av kroppen, kontrollere pusten til en langsom og jevn tempo. Hold i minst fem minutter.

Hvis du har en tendens til å hoppe over savasana på slutten av treningen flyt, tenker at dette utgjør er bare om å kjøle ned, her er nyheter for deg. Fordelene med savasana kan gå langt utover din yoga praksis.

Savasana, eller lik positur, er en vanlig endelig positur av en yoga praksis. Det er fredelig og krever ingen fysisk anstrengelse. I stedet handler det om restaurering. Kropp, sinn og ånd kan alle komme i løpet av denne tilstanden.

For en utenforstående kan det se ut som lur tid. Men det er langt fra det! Legge seg ned i løpet av denne liket yoga positur vil la deg overgi inn i øyeblikket.

Fordeler med Savasana Yoga

Generelt er yoga en virkelig godbit for kroppen din. Alt fra hukommelsen til balanse vil forbedre. En vanlig praksis vil også frigjøre spenninger i musklene. Men når det kommer til savasana, fordelene er enda mer konkret. Gjøre tre måneder med lik positur kan lindre hodepine, søvnløshet og angst.

En studie på studenter viste at yoga treningsprogram – et program som involverer savasana – hadde positive effekter på de fysiologiske variabler som lungekapasitet, vital kapasitet, blodtrykk og puls.

Ifølge en artikkel i  International Journal of Exclusive Management Research , har savasana følgende fordeler:

  • Bidrar til å redusere blodtrykket, søvnløshet, angst, trykk, og muskelspenning
  • Øker energinivå, minne, fokus, konsentrasjon og selvtillit
  • Bidrar til å stimulere blodsirkulasjonen og øvelser de indre organer og beroliger kroppen
  • Reduserer hodepine, tretthet, spenning, og mild depresjon
  • Hjelper roe ned sinnet, oppdateres, og forynger sinnet og kroppen
  • Det er gunstig for folk som lider med nevrasteni – en generell utslitt følelse, nervøsitet, diabetes, astma og dårlig fordøyelse, forstoppelse, lumbago, kombinert med dypere og ekkolodd søvn.
  • Savasana gir en dyp, meditativ tilstand av hvile som hjelper i reparasjon av celler og vev, og er en stor reliever av stress.

Den meditative natur savasana er den primære fordelen. Siden det er gjort på slutten av en økt, hjelper det sinnet omfavne alt du nettopp gjorde. Det lindrer også nervesystemet og lar deg reflektere over din praksis. Musklene faller inn i en tilstand av hvile, så det er en fin måte å kjøle seg ned etter å strekke det ut.

1. Velg den rette Surface

Savasana bør gjøres på en hard overflate. Parkett, fliser og betonggulv er alle ideelle alternativer. Imidlertid bør også brukes en matte eller håndkle. Dette vil gjøre overflaten mer behagelig å ligge på.

2. Pass The Space

Siden du må full ligge ned, rydde plass rundt deg er nøkkelen. Fjern eventuelle streif gjenstander som vannflasker og joggesko. Selv yoga blokker bør settes til side.

Hvis du er i en klasse, sørg for at du ikke er for nær noen. Flytt båren din hvis nødvendig. Husk, det er viktig å respektere personlige plass av de andre klassekamerater.

3. Legg deg ned

Ligg på ryggen, slik at skuldrene er berøre gulvet. Du kan endre positur og plassere en styrke under knærne. Ellers bør ryggen være på gulvet hele tiden.

La hele kroppen synke ned i jorden. Ta hensyn til hele kroppen, la gå av spenning når det trengs. Du bør også slappe av ansiktet og øynene.

4. Slapp av ben og armer

Ben og føtter bør “slippe” open. Gjenkjenne og slipp behovet for å holde dem helt rett. Som for armene? Legg dem på din side, ca 6 inches fra kroppen din. Plasser håndflatene oppover, slik at fingrene krølle naturlig. Du bør ikke sette noen energi til musklene dine.

5. Kontroll Din bevissthet

Savasana handler om å anerkjenne den nåværende tilstanden av kroppen din. Etter å ha ligget nede, reflektere over den rekkefølgen du nettopp gjorde. Legg merke til hvordan kroppen din fysisk føles. Plasser din oppmerksomhet på høyre tærne, og deretter på høyre fot og kne. Gjenta på venstre ben, og deretter sakte opp lårene, bekkenet, og magen. Fortsett til du kommer til hodet.

6. Pust sakte

Ta dype, langsomme “mage” åndedrag. Dette betyr at du bør puste fra mellomgulvet, noe som gjør den nedre mage bevege seg opp og ned. Dette vil roe kroppen og hjelpe deg å slappe av.

Det handler om kontrollert pusting vil også øke lungekapasiteten og bedrer blodsirkulasjonen. 4 Gjenta til du faller inn lykksalig avslapping, men sørg for at du ikke sovner.

7. Hold

Bo i denne posisjonen i 5 til 10 minutter, eller så lenge instruktøren forteller deg. Du kan også holde savasana i 20 minutter hvis tiden tillater. Vanligvis er en 5-minutters savasana anbefales for hver 30 minutter med yoga.

Lære hvordan du gjør det perfekte savasana tar tid og praksis. Meditasjon, tross alt, ikke kommer lett. Hvis du prøver dette hjemme, ikke glem å fjerne eventuelle og alle distraksjoner.