Használja Sama vritti Pranayama csökkenteni a stresszt

Home » Review » Meditation » Használja Sama vritti Pranayama csökkenteni a stresszt

 Használja Sama vritti Pranayama csökkenteni a stresszt
A Kaliforniai College of Ayurveda, „Pranayama, a jóga művészete légzés, szó a szanszkrit gyökér szó prána és Ayama. Prána azt jelenti,»életerő«és Ayama azt jelenti:»expanzió megnyilvánulása, vagy annak meghosszabbítását.«A gyakorlatban pránajáma, ezért a gyakorlatban a bővülő saját prana úgy, hogy harmonizál az egyetemes prána „.

Sok formája pránajáma, így az egységes orrlyuk légzés, oroszlán levegőt, és a levegőt a tűz. Ezen technikák közül néhány elég fejlett. Sama vrittijét azonban egy egyszerű gyakorlat, hogy bárki képes megtanulni. Arra összpontosít, hogy az ötlet a „egyenlő” a levegőt, ami azt jelenti, hogy az inhalációs tart ugyanannyi ideig, mint a kilégzés.

Miért Sama vritti Nyugtató

Jóga vizsgálták Orvosi szempontból sok éven át. A kutatások szerint légzéssel kapcsolatos jógagyakorlatok is nyugodt a vegetatív idegrendszer, természetesen csökkenti a stressz hormonok a szervezetben. Ez is segít összpontosítani a fejében, és fel lehet használni a meditációs gyakorlat.

Egyes vizsgálatok arra utalnak, hogy a jóga légzőgyakorlatok befolyásolja a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese tengely (HPA vagy HTPA tengely). A HPA hozzáférést egy olyan kifejezés, amely leírja egy sor kölcsönhatások alakulnak között három különbség a belső elválasztású mirigyek: a hypothalamus, a mellékvese és az agyalapi mirigy. Együtt, a mirigyek alkotó HPA hozzáférést szabályozza az emésztést, az immunrendszer, a szexualitás, az érzelmek és a hangulat.

Szerint a közzétett felülvizsgálatát az orvosi szakirodalomban:

„Azáltal, hogy csökkenti észlelt stressz és a szorongás, a jóga úgy tűnik, hogy módosítják a stresszválasz rendszer. Ez viszont csökkenti fiziológiai izgalmi pl csökkenti a pulzusszámot, csökkenti a vérnyomást, és megkönnyíti a légzést. Arra is van bizonyíték, hogy a jóga gyakorlatok segítenek növelni a pulzusszámot változékonyság, jelzi a szervezet képességét, hogy reagálni hangsúlyozni rugalmasabban „.

Hogy kezdjed

Sama vrittit egyik legalapvetőbb formája a pránajáma. Még a gyerekek is megtanulják, hogyan kell csinálni a gyakorlatot, mint sama vrittijét amely lehet tenni szinte bárhol, és csökkenti a stresszt és a szorongást elég gyorsan. Ismerje meg ezt pránajáma, majd add meg a arzenáljának nyugtató technikákat.

Utasítás

  1. Gyere, hogy üljön egy kényelmes, törökülésben helyzetben, mint a könnyű póz, forgalomba padding alatt a helyed, ha szükséges. Ha ül a földön nem lehet, feküdjön a hátán, vagy ülni egy széken.
  2. Csukd be a szemed, és kezdjük észrevenni a természetes légzés, nem változik semmi az elején. Adj magadnak egy jó öt lélegzetvétel, vagy úgy.
  3. Kezdenek lassan számoljon négy belégzéskor. Álljon meg egy pillanatra a tetején a belégzést a tüdő levegővel teli. Akkor is számít, hogy a négy, ahogy kilégzéskor. Ismét egy pillanatra, hogy éhes. Akkor belélegezni ismét egy másik száma négy. Továbbra is ezt a mintát. A gyakorlat az, hogy megfeleljen a hossza a belélegzi és exhales.
  4. Lehet kísérletezni számának megváltoztatásával számít túl; Csak győződjön meg róla, és kilégzést ugyanaz hosszúságban.
  5. Folytatás légzés így néhány percig.