Het doen van een veilige Yoga Practice tijdens de zwangerschap

Home » Review » Fitness » Het doen van een veilige Yoga Practice tijdens de zwangerschap

 Het doen van een veilige Yoga Practice tijdens de zwangerschap
Prenatale yoga is een populaire manier voor aanstaande moeders te rekken en te ontspannen tijdens de zwangerschap, plus leren technieken die ze kunnen gebruiken tijdens de bevalling. Als je naar een prenatale yoga klasse, zal de poses worden aangepast voor de zwangerschap wanneer dat nodig is, maar als je wilt oefenen op uw eigen of zich afvraagt ​​waarom bepaalde poses moeten worden vermeden, deze gids maakt het allemaal duidelijk voor u.

Zorg ervoor dat u overleggen met uw prenatale zorgverlener voordat u begint met een oefening regime, vooral als je een hoog risico zwangerschap.

Safe Poses voor Yoga tijdens de zwangerschap

Deze houdingen zijn veilig voor zwangere vrouwen op de juiste wijze uitgevoerd:

Hip Openers : Poses zoals duif, strijder II, driehoek, ardha chandrasana, baddha konasana, en knie tot enkel zal helpen om de flexibiliteit die kunnen maken dat de bevalling gemakkelijker.

Side Stretches : Poort vormen en variaties aan de zijkant plank, onder andere kant strekt zich, voelen zich goed wanneer je buik begint overvolle voelen.

Alle Fours : Posities als kat-koe helpen van de baby in de optimale positie voor de geboorte (hoofd naar beneden, terug naar je buik). Deze houding kan worden gebruikt om te proberen en zet een stuitligging baby in latere zwangerschap als aanbevolen door uw prenatale zorgverlener.

Staande houdingen : Als je buik groeit, beginnen je houding te verbreden in staande houdingen. Neem je voeten minstens hip-afstand van elkaar om ruimte te maken voor uw bump, vooral als je naar voren buigen. Deze prenatale zonnegroet biedt een mooi alternatief tijdens de zwangerschap.

Poses dat zwangere vrouwen moet vermijden

Zwangere vrouwen moeten deze bewegingen en poses te voorkomen:

Over-stretch : Het lichaam produceert een hormoon tijdens de zwangerschap genaamd relaxin, die is bedoeld om uw inflexibele onderdelen (zoals botten en ligamenten) te verzachten om ruimte voor de baby te maken en voor te bereiden op de geboorte. Het is gemakkelijk om over-stretch en verwondt. Probeer te voorkomen dat verder te gaan op poses dan u gewend bent, omdat een getrokken ligament is een ernstige verwonding die een lange tijd om te genezen kost. Wees vooral bewust van je knieën.

Zwangere vrouwen zijn kwetsbaar voor over-rekken als gevolg van het hormoon relaxin. Zorg ervoor dat u uw poses aan te passen om letsel te voorkomen.

Wendingen : Diep draaien van de buik, zoals ardha matsyendrasana, druk de inwendige organen, zoals de baarmoeder. In plaats daarvan, draai meer voorzichtig van de schouders, of neem een open twist, die weg betekent draaien van uw forward leg zodat uw buik heeft veel van de kamer in plaats van verpletterd worden.

Jumps : Sprongen vormen een gering risico van loskomen van de bevruchte eicel uit de baarmoeder en moeten vroeg in de zwangerschap worden vermeden. Later, zal je waarschijnlijk niet het gevoel dat het springen.

Snelle ademhaling : Elke pranayama vereist adem vasthouden of snelle inhaleert en uitademt (zoals Kapalabhati) moet worden vermeden. Begin met geboorte adem (diep inhaleren door de neus en uitademen door de mond) te oefenen plaats. Deze techniek heeft rechtstreekse toepassing op de bevalling. Het leren om zich te concentreren op de ademhaling en het gebruiken om u voor anker in het huidige moment misschien wel de meest nuttig ding je leert van prenatale yoga.

Inversies : Turning jezelf ondersteboven geen inherent risico voor uw baby, maar u wilt niet te vallen. Als u niet super comfortabel met omkeringen, dit is niet de tijd om te werken op hen. Meer ervaren yogi’s met gevestigde inversie praktijken kunnen het gesprek waarop inversies te doen, maar moet zich bewust zijn dat de uitbreiding van de buik uw saldo verandert te maken. Gebruik de muur of te vermijden inversies als je geen zin hebt om ze te doen. U kunt altijd vervangen door de benen van de muur in een klasse setting.

Backbending : In het algemeen, vermijd diep backbends, zoals de volledige wiel opleveren. Als u deze pose eenvoudig uit te voeren vóór de zwangerschap, kunt u blijven om het te doen in het eerste trimester als het goed voelt voor jou.

Abdominale werk : Poses die abdominale versterkingen zijn, zoals de boot vormen, moeten worden vermeden. Het verzachten van de buikspieren een beetje kunnen ze gemakkelijker te rekken, die u kunnen helpen aandoeningen zoals diastasis recti vermijden.

Liggend op de buik : Poses waarin u op de buik liggen, zoals cobra, kunnen worden beoefend in het eerste trimester als de foetus is nog steeds erg klein. Later in de zwangerschap, moeten deze houdingen worden vermeden en kan worden stopgezet op elk moment als zij enig ongemak veroorzaken.

Liggend op de rug : In je tweede trimester, kan uw arts adviseren tegen liggend op je rug voor lange periodes, zelfs u aanmoedigen om te slapen aan uw kant. U kunt beginnen met het doen savasana liggen aan uw linkerkant als in het begin van je zwangerschap als u wilt. U kunt dekens of bolsters te gebruiken voor steun aan het jezelf gemakkelijk te maken. Als u uiteindelijk niet comfortabel te liggen, dan kunt u ook zitten in een kleermakerszit positie.

Bikram Yoga / Hot Yoga : Het verhogen van uw lichaam kerntemperatuur wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap; daarom moet hot yoga niet worden beoefend. Vergeet niet, yoga is over het feit dat flexibel is in de geest als het lichaam dienen zo heet yogaliefhebbers deze gelegenheid gebruiken om andere yoga opties te verkennen.

Vinyasa Yoga : Als u een zeer krachtige vorm van vinyasa yoga beoefenen, zoals Ashtanga of Power Yoga, flexibel en bereid om uw tempo zo nodig aan te passen of te proberen zachtere stijlen als je zwangerschap vordert.

Als u meer wilt weten over elk trimester kennen, gebruiken deze gidsen voor het eerste trimester, tweede trimester en derde trimester.