Hoe maak je een Slippery Yoga Mat Fix

Home » Review » Yoga Basic » Hoe maak je een Slippery Yoga Mat Fix

 Hoe maak je een Slippery Yoga Mat Fix
Wanneer u eindelijk de grote sprong naar het bezitten van uw eigen yoga mat, kan het meer dan een beetje teleurstellend om te ontdekken dat uw zogenaamde sticky mat heeft geen grip op alle. Naast het feit dat vervelend, als je echt uitglijden op uw mat, kun je jezelf pijn. Er zijn een paar effectieve manieren om te breken in uw nieuwe mat, maar voordat je actie ondernemen is het belangrijk om te weten wat voor soort mat je hebt.

Wat voor soort Mat moet u gebruiken?

De meeste glad-wanneer-nieuwe yoga matten zijn van de fundamentele PVC variëteit, als een Gaiam mat van Target. Zelfs premium PVC matten, zoals de Manduka PRO kan glad zijn op het eerste. Dit is vooral frustrerend omdat het voelt alsof je net betaalde $ 100 voor een mat met geen grip op alle.

Rubber, TPE, en polyurethaan matten hebben de neiging dezelfde oorspronkelijke gladheid als PVC die niet te hebben. In feite, een goede grip van de get-go is een grote vinkje in de plus kolom voor dit soort matten. Als schuiven op uw mat is een groot probleem voor u. wilt u misschien een van deze alternatieve materialen wanneer het tijd is om te upgraden te onderzoeken. Rubber matten omvatten de Jade Harmony en Manduka eKO, TPE matten gemaakt door Kulae ea en rubber / polyurethaan hybriden worden aangeboden door Lululemon en Liforme. Deze soorten matten hebben het extra voordeel dat biologisch afbreekbaar, in tegenstelling tot PVC. Als je in de war over de opties voelt, kunt onze vergelijkingstabel te helpen.

Wat te doen

Als u al een PVC mat, wanhoop niet! Het belangrijkste verschil tussen uw nieuwe glanzend schoon mat en de goed gedragen versie die door uw sportschool is duidelijk: je mat dient te worden versleten een beetje. U kunt het verouderingsproces door het wassen van uw mat met water te versnellen. Thin PVC matten (die je kunt gemakkelijk opvouwen, dus niet de Manduka PRO) kunnen ook profiteren van een aanval door zachte cyclus wasmachine’s. Geen zeep is noodzakelijk en zorg ervoor dat u voldoende tijd voor het aan de lucht drogen. Omdat yoga matten zijn absorberend, om ze volledig droog kan oplopen tot enkele dagen. Houd het gebruik van uw mat, en het zal binnenkort het verwerven van een anti-slip oppervlak.

Als je echt zweterige handpalmen of voeten die er de oorzaak u te glijden, kan het nodig zijn om een ​​handdoek gebruiken met uw mat. Het plaatsen van een standaard handdoek over de voorkant van uw mat kon alles wat er nodig is. U kunt het gebruiken om je handen je handpalmen droog of plaats op de handdoek bij het doen poses als naar beneden kijkende hond. Zorg ervoor dat de handdoek ligt op de mat, zodat het niet glijden. Als u doorgaat uitglijden, kijken naar een anti-slip product als de Yogitoes Skidless handdoek. Dit type van wasbare, absorberende handdoek is ontworpen over uw yoga mat te worden gebruikt voor extra tractie en is vooral populair voor hete yoga praktijken.

Wat je niet moet doen

Er is een aantal behoorlijk slecht advies beschikbaar over hoe in te breken in uw mat. Gebruik geen appelazijn, dat is een sterk zuur, te behandelen of te wassen uw mat. Zonlicht en zout zal breken rubber, TPE, en polyurethaan, en zal waarschijnlijk niet veel goed doen, zelfs voor een PVC mat.