Hoe te doen Compass Pose (Parivrtta Surya Yantrasana) in Yoga

Home » Review » Yoga Basic » Hoe te doen Compass Pose (Parivrtta Surya Yantrasana) in Yoga

 Hoe te doen Compass Pose (Parivrtta Surya Yantrasana) in Yoga
Ook bekend als : draaide zonnewijzer stellen
Doelen : hamstrings, heupen en schouders
Niveau: Uitgebreid

Yoga houdingen worden doorgaans beschouwd schoof op toen ze een combinatie van “skills” -Flexibiliteit, kracht en evenwicht wordt vastgesteld, bijvoorbeeld-dat het tijd en ervaring op te bouwen neemt. Kompas vormen kwalificeert als geavanceerde pose vanwege de extreme openheid van hamstrings en schouders die nodig zijn voor de volledige expressie van de beweging. Als je er nog niet, geen zorgen. U kunt de praktijk deze pose met een gebogen been, zolang je zorgen om te voorkomen dat het rollen van uw gewicht op de achterkant van je kont, die de ruggengraat om rond te voren veroorzaakt.

Zoals met de meeste yoga houdingen, pose kompas wordt typisch opgenomen in een reeks van poses, of een flow. Hoewel er geen specifieke stroming die uniek zijn voor kompas vormen, is het belangrijk dat de selectie van poses voorgaande kompas helpt warm je op en de voorbereiding van uw lichaam voor de extreme hamstring stretch. Het is altijd een goed idee om warm met een reeks van zonnegroet te krijgen, dan nemen hamstring, heup en schouder-openers, inclusief poses zoals staande halve maan, hagedis lunge, wijde pijpen die voorwaartse vouwen, brand log pose, en poort vormen.

Voordelen

Compass is een uitstekende pose voor de meer gevorderde yoga beoefenaars te blijven hip, hamstring en schouder flexibiliteit te verdiepen. Behoud en de flexibiliteit te vergroten door middel van de heupen en hamstrings helpt bij het verhogen algehele behendigheid, het maken van dagelijkse activiteiten, zoals diep hurkend, gemakkelijker uit te voeren.

Ook, omdat de houding vereist een overhead bereik en strekken door de schuine (meestal aangeduid als de “kant lichaam” in yoga), de pose helpt versterken en verlengen van de stabiliserende spieren van je wervelkolom, het onderhouden van spinale mobiliteit. Gedaan regelmatig, de verlenging, de versterking en stretching dat vindt plaats van uw hamstrings om je schouders kan resulteren in een betere algemene houding en uitlijning. Uiteindelijk kan een goede houding en evenwichtige afstemming helpen bij het voorkomen blessures en pijn, in het bijzonder van de lage rug.

Stap-voor-stap instructies

Anders dan een yogamat, hoeft u geen speciale apparatuur nodig om te presteren kompas opleveren.

  1. Zit in een comfortabele, kleermakerszit.
  2. Adem in en buig je rechterknie, knuffelen het in uw borst. U kunt uw linkerbeen te verlaten gebogen of strijk het glad voor je.
  3. Til je rechterbeen met uw linkerhand. Rijg uw rechterarm onder je rechterknie, waardoor het recht vingertoppen aan de vloer buiten uw rechter heup. Adem langzaam maar zeker als u zich richten op zit hoog, het verlengen van je ruggengraat en een verblijf rechtop terwijl je te verplaatsen naar deze positie.
  4. Gebruik uw linkerhand om je rechterknie zo hoog op de rechterarm mogelijk te positioneren. Het doel is om de rechterknie uit te lijnen achter de rechter schouder met je rechterbeen gestrekt te krijgen.
  5. Breng uw linkerhand aan de buitenkant van je rechtervoet. Begin met je rechterbeen recht als je je linkerarm achter je hoofd te rekken.
  6. Kijk omhoog naar je linkerarm, waarbij je je rug rechtop. Neem 3-5 keer diep adem hier als u de pose vast te houden.
  7. Laat de pose voorzichtig, uitademen als je je rechterbeen terug naar beneden langzaam te begeleiden met uw linkerhand voordat men aan de andere kant.

Veelgemaakte fouten

Rolling uw gewicht achteruit naar de Pose Bereiken

Het is een veelgemaakte fout om te proberen om “ruimte” om uw knie achter je schouder sluipen door walsen je gewicht terug op je kont, waardoor uw rug naar voren te ronden. Dit gooit je lichaam niet in de lijn en gaat de positieve impact van de pose is ontworpen om op uw houding en afstemming te hebben. De fout treedt op wanneer u niet voldoende flexibiliteit hebben ontwikkeld door je hamstring, heupen en schouders. Back off van de houding en probeer iets soortgelijks ontworpen om hip en hamstring flexibiliteit te verbeteren, zoals reiger opleveren.

Dwingen de Pose

Het is goed om jezelf uit te dagen tijdens uw yoga, maar het is nooit een goed idee om je lichaam verder te gaan dan het huidige vermogen niveau. Waardoor de pose-duwen voorbij het gevoel van een stuk naar een gevoel van pijn of ongemak-is een goede manier om te eindigen gewond. Bij een poging de pose, duw jezelf tot het punt van een lichte stretch, maar als je het stuk niet comfortabel kan houden, ben je te ver gaat. Buig je knie of pak een yoga band om de pose effectief aan te passen.

Modificaties en variaties

Noodzaak van een wijziging?

Tight hamstrings kan de primaire reden waarom je niet verplaatsen naar kompas blijven opleveren. Probeer reiger doen zich voor als een manier om de hamstring flexibiliteit die vergelijkbaar is met wat er nodig is voor het kompas vormen te ontwikkelen. Zit lang in een comfortabele kleermakerszit. Breng je linker knie naar je borst en pak je linkervoet met beide handen. Het handhaven van een goede houding, leun iets terug te zitten hoog als u tegelijkertijd beginnen met het uitbreiden van uw linker knie, wijzend uw voet in de richting van het plafond. Het doel is om uw knie volledig uit, maar alleen zo ver gaan als je kunt totdat je rek voelt door je hamstring. Hou deze positie gedurende 20 tot 30 seconden en herhaal.

Voor een uitdaging?

Probeer staande kompas voordoen als een nog meer geavanceerde hamstring en hip opener. Begin staan ​​in de bergen vormen. Trek je rechterknie naar je borst. Vang de buitenkant van je rechtervoet met je rechterhand als leidraad voor je rechterknie onder en achter je rechterschouder. Het handhaven van een goede houding, pak je rechtervoet met uw linkerhand en laat je rechterhand. uit te breiden langzaam je rechterknie, leunt enigszins naar rechts aan uw linkerkant lichaam te openen en te onderhouden balans. Houd vijf ademt, dan los en herhaal aan de andere kant.

Veiligheid en voorzorgsmaatregelen

Het belangrijkste om te onthouden over geavanceerde yogahoudingen als kompas stellen is dat het tijd en oefening nodig is om succes te vinden. Progress langzaam en geef uw lichaam de tijd om de nodige flexibiliteit om de volledige uitdrukking van de pose te bereiken ontwikkelen. Het dwingen van uw lichaam voorbij zijn huidige niveau van het vermogen is een trefzekere manier om uiteindelijk gewonde. Als je een stuk langer dan een seconde of zo niet kan houden zonder dat het pijn, je bent te ver duwen. Terug uit en gebruik maken van de aanpassingen die nodig zijn om je op te werken tot de pose zorgvuldig.