Hogyan kell csinálni a Adho Mukha Svanasana és mik az előnyei

Home » Review » Yoga Basic » Hogyan kell csinálni a Adho Mukha Svanasana és mik az előnyei

Hogyan kell csinálni a Adho Mukha Svanasana és mik az előnyei

Lefelé néző kutya póz vagy Adho Mukha Shvanasana egy ászana, amely kifejezett, mint az A-doh MOO-kah shvah-NAS-anna. Szanszkrit:  अधोमुखश्वानासन; Adho – Előre; Mukha – Face; Svanå – Kutya; Asana – póz;

A név abból a szanszkrit szavak  adhas  (अधस्) jelentése „le”,  mukha  (मुख) jelenti „arca”,  Svanå  (श्वान) jelenti „kutya”, és  ászana  (आसन) jelentése „testtartás”. A Adho Mukha Svanasana hasonlít egy, hogy egy kutya néz, amikor előrehajol. Ez ászana számos áldásos amelyek rendkívül lényeges, hogy a gyakorlatban minden nap. A legjobb az egészben, hogy még egy kezdő is kap a nyitjára ászana nagy könnyedén.

Mit kell tudni Előkészületek Ez Asana

Rendkívül fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a belek és a gyomor üres, mielőtt végrehajtaná ezt ászana. Ez lehet egy jó ötlet, hogy egy rés néhány óra között az utolsó étkezés és a testmozgás. Ez lehetővé teszi, elegendő időt az étel megemészteni is. Ez ászana működik a legjobban, ha gyakorolják a reggel.

Szint: Kezdő
Stílus: Ashtanga Yoga
Időtartam: 1-3 Perc
Ismétlés: Nincs
Erősíti: lábak, karok, hátsó
terül: Shoulders, vádli, combhajlító, Hands, Back, és Arches a láb

Hogyan kell csinálni lefelé néző kutya póz (Adho Mukha Svanasana)

 1. Stand négy végtagját, oly módon, hogy a test képez asztal-szerű szerkezet.
 2. Lélegezz ki, és óvatosan emelje a csípő és kiegyenesedik a könyökét és a térdét. Biztosítania kell, a test formáját egy fordított „V”.
 3. Kezed legyen összhangban a vállán, és a lábad összhangban a csípő. Győződjön meg arról, hogy a lábujjak kifelé mutassanak.
 4. Most nyomja meg a kezét a földbe, és meghosszabbítja a nyakát. Füled kell érinteni a belső kar, és be kell kapcsolni a tekintete a köldök.
 5. Tartsa néhány másodpercig, majd hajlítsa be térdét, és visszatér az asztalra helyzetbe.

Óvintézkedések és ellenjavallatok

A legjobb, hogy konzultáljon egy profi edző vagy orvos, mielőtt ezt ászana. Kerüljük gyakorolják ezt ászana ha szenved

 • Carpalis alagút szindróma
 • Magas vérnyomás
 • A levált retina
 • Kificamodott
 • Gyenge szem kapillárisok
 • Hasmenés.

Terhes nők gyakorolják ezt ászana óvatosan. A legjobb, hogy konzultáljon orvosával, mielőtt belemerül a gyakorlatban.

Adho Mukha Svanasana kezdőknek Tippek

Ha az első napokban a jóga, itt van néhány tipp, hogy tartsa szem előtt.

 1. Ez könnyen tudják-e vagy sem akkor ezt ászana jobbra. Ha úgy érzi, hogy az ízületek stresszes, vagy ingadozó, akkor ellenőrizni kell a beállítást. Újrakezdés, és győződjön meg róla térd alatt a jobb csípő, és a keze alatt a vállán. Is, győződjön meg arról, hogy a gyűrődések a csukló és a könyök összhangban legyenek a szőnyeg.
 2. Kezdetben nehéz lehet, hogy a váll kiadás jogát. Lehet gyakorolni a falnak, hogy ezt a jogot. Állj körülbelül három láb a faltól lábait (csípő távolság). Győződjön meg róla, hogy a fal felé. Ezután tegye a kezét a falra, és sétálni őket, amíg el nem éri el a törzs. A karok legyen párhuzamos a talajjal.

Részletes póz változtatások

Itt van, hogyan lehet fokozni a gyakorlatban, és hatékonyabbá tenni, ha kényelmes az alapokat.

1. Növelje a szakaszon felemelve a szervezet által a golyó a lábát, és húzza a csípőjét, hogy azok magasabb. Ne felejtsük el, hogy húzza ki a medence belsejében. Dobd el a sarka vissza a földre, és fenntartani az intenzitást.

2. Ha azt szeretnénk, hogy összpontosítson a karját, loop öv körülöttük, majd nyomja meg a szíjat ellen az öv, hogy növelje az intenzitást. Összpontosítani a lábát, helyezze az öv felett a térd felső része a lábak, majd a munka az aktív szakasz a rajz a comb kifelé.

Előnyök lefelé néző kutya póz (Adho Mukha Svanasana)

A Adho Mukha Svanasana, amint azt már megállapítottuk, az egyik legjobb pózok jóga, és számos előnnyel jár. Vegyünk egy pillantást néhány előnyeit, beleértve ezt ászana a gyakorlatban.

1. Erősíti a hasi izmok

Az inverzió a lefelé néző kutya póz a hajót jelent. Mindannyian tudjuk, hogy a Navasana előnyök a hasi izmok, amelyek szintén segítheti a gerinc. Ez a gyakorlat hasonló hatást gyakorol a hasi izmok. Segít, hogy nyúlik, és erősíti ezeket az izmokat.

2. javítja a vérkeringést

Lehet, hogy nem azért jöttek, hogy a nyilatkozat, de a lefelé néző kutya valójában egy inverzió. A csípő feloldják, és a fej alá csökkent a szív. Van egy fordított a gravitáció, így a friss vér áramlik, ezáltal elősegítve a vérkeringést.

3. javítja az emésztést

Ez ászana nem teljes hajtás, de még mindig lehetővé teszi, hogy a hasizmok tömöríteni a szervek az emésztőrendszer, beleértve a máj, a vese és a lép.

4. Hangok a kéz és láb

A testsúly a kéz és a láb, ha nem a Adho Mukha Svanasana. Ezért tonizálja a végtagok és felkészíti őket a jobb egyensúly.

5. csökkenti a szorongást

Ezt a pózt is segít pihenni, és megnyugtatja az elmét, így csökkentve a szorongás. Mivel a nyak és a nyaki gerinc vannak nyújtva, a stressz megszűnik.

A tudomány mögött Adho Mukha Svanasana

A Adho Mukha Svanasana ismert, hogy az izmok ellazítására. A kísérlet, hogy húzza a kezét, miközben ha megteszik ezt a pózt fokozódik a feszültség az izom inak, és válaszul a feszültséget, a gerincvelő jelet ad a izmok ellazulnak. A nyújtás a pózt kibocsátások endorfinok segíteni pihenni a test és elme ( 1 ).

előkészítő pózok

 • Phalakasana
 • Uttanasana

A nyomon követés pózok

 • sirsasana
 • Uttanasana

Ez egy újabb fontos ászana. Ez egy része a nap megszólítás vagy Surya Namaskar. Ez húzódik azok a testrészek, amelyeket nem lehet feszített különben tehát így egy sor egészségügyi előnyöket.