Hogyan kell csinálni a Dandasana és mik az előnyei

Home » Review » Yoga Basic » Hogyan kell csinálni a Dandasana és mik az előnyei

Hogyan kell csinálni a Dandasana és mik az előnyei

Dandasana vagy személyzeti Pose egy ászana. Szanszkrit: दण्डासन; Danda – Stick, Asana – Pose; Kimondva As: Dahn-tam-SAH-nah

Ez ászana névadója a szanszkrit kifejezés azt jelenti, hogy Danda botot és ászana azt jelenti, hogy a testtartás. Dandasana egy gyakorlat, amely segít a szervezet felkészüljön az intenzívebb jelent. Ez is növeli a munkaképesség összehangolni a testhez.

Mit kell tudni, mielőtt csinálni Az Asana

Ez ászana egyfajta bemelegítés jelentenek a mélyebb jóga jelent. Meg kell győződnie arról, hogy tartsa a gyomorban és a belekben előtt üres gyakorlatban ez ászana. Győződjön meg róla, hogy az étkezések legalább 4-6 órát, mielőtt ezt a ászana, hogy az étel lesz emészthető, és elég energiát, hogy fordítsuk az edzések során.

A legjobb, ha tornázni reggel. De abban az esetben, ha nem tud dolgozni reggelente, hogy az rendben van, hogy gyakoroljuk az esti órákban.

Szint : Kezdő
Stílus : Vinyasa
Időtartam : 20 és 30 másodperc
Ismétlés : Nincs
Kinyújtja : váll, mellkas
Erősíti : Vissza

Hogyan kell csinálni Dandasana

 1. Ülj egyenesen a földre, és a háta kiegyenesedett, és a lábait kinyújtva előtted. A lábak kell egymással párhuzamosan, és a lábak kell emelni felfelé.
 2. Nyomja a fenék a padlón, és igazítsa a fejét, oly módon, hogy a korona néz a mennyezetre. Ez automatikusan kiegyenesedik, és meghosszabbítja a gerinc.
 3. Flex a lábát, és nyomja meg a nyomában.
 4. Helyezzük a tenyere mellett a csípő a földön. Ez elő fogja segíteni a gerinc és pihenjen a vállát. A törzs egyenesnek kell lennie, de nyugodt.
 5. Pihenjen a lábad, és a föld az alsó felében a test szilárdan a padlón.
 6. Lélegezzen, és tartsa a pózt körülbelül 20-30 másodperc.

Óvintézkedések és ellenjavallatok

Ezek közül néhány pontot óvatosan kell szem előtt tartani, mielőtt a gyakorlatban ez ászana.

 1. Ez a legjobb, hogy elkerüljék ezt ászana, ha van egy hát alsó részén vagy a csukló sérülés.
 2. Bár ez egy viszonylag egyszerű póz, akkor a legjobb csinálni felügyelete alatt jógaoktató. Ha tornázni, emlékszem, hogy hallgatni a test és csak nyomni, mint amennyire képes elviselni.

Kezdő Tippek

Ezek néhány tipp, amit szem előtt kell tartani, hogy az alapvető jelentenek jobb.

 1. A tömeg legyen kiegyensúlyozott között a fenék. Meg kell mozgatni a csípőjét egyik oldalról a másikra, ha már a póz. Amikor úgy érzi, a súly egyensúlyban ki, győződjön meg arról, hogy a szeméremcsont és a tailbone vannak egyenlő távolságra a padlón.
 2. A legjobb, ha elkezd dolgozni ezen Dandasana jóga póz a lábadról fel. Meg kell felhívni a bázis a nagylábujj előre, és igazítsa a sarka, a láb és a lábujjak. Fókuszban a bokája. Ahogy a munka a sarka, őrölt a comb és vádli. Ezután keresik az összehangolást a hasa, farokcsont és a medence, ha eléri akár a kar, a váll, a kulcscsontja, és a nyak. Végül mozog, hogy összehangolják a fejtetőn. Ne feledje, a csípő, váll, és a fül mindig legyen egy sorban.

Részletes póz változtatások

A Dandasana az alapja az összes többi csavarok és ülő pózok, ezért fontos, nem kap ez jobb. Ezek bizonyos eltérések, amelyek magukba szívják a jobb összehangolás és segít, nem számít, a hiányosságokat.

 1. Ha a hamstrings szorosak, és úgy találja, hogy nehéz ülni a kinyújtott lábbal, fold egy takarót, és tegyük alá a fenék. Ez eltávolítja a feszültséget a lábak és a csípő, és könnyebbé teszi, hogy üljön egyenes.
 2. Ha a has és a hát felső gyengék, használja a támogatást a falon, amikor ezt megteszi ászana. Aztán, ahogy erősödik, távolodjon el a fal fokozatosan, és győződjön meg róla, a gerinc egyenes, mint diplomás.
 3. Az emberek hosszú karok, hogy az rendben van, hogy hajlítsa be karját gyengéden a könyök, ha nem tudja kiegyenesíteni őket teljesen. Ne feledd, hogy a tenyere a padlón, és engedje el a lapockák le a hátát.
 4. Ha szenved a carpalis alagút szindróma, vagy szűk csukló és az alkar, célszerű tartani az ujjait mutató mögött. Csak helyezze a tenyerét a padlón, és forgassa el a fegyvereket, hogy az ujjaival pont felé, a hátad. Ez a változat biztosítja a felkar és a mellkas izmai is megnyílnak.

Előnyök a személyzet Pose

Ezek közül néhány csodálatos előnyeit Dandasana.

 • Ez ászana erősíti az izmokat a hátadon.
 • Ez is segít, hogy nyúlik a mellkas és a vállak.
 • Rendszeres gyakorlat ennek ászana, a testtartás biztosan javítani kell.
 • A has megnyúlik és erősíteni is.
 • Köztudott, hogy gyógyítani isiász és az asztma.
 • Ez ászana segít összpontosítani, és nyugodt az elme. Ha párosítva helyes légzés, enyhíti a stresszt és segít növelni a koncentrációt.

A tudomány mögött a Dandasana

Azonban könnyen ezt a pózt tűnhet, ez egy igen intenzív, az erő-építési gyakorlat a mellkas, a has és a hát felső.

Ez jelent az alapja az összes ülő pózok mivel ez adja az alapvető szerkezetét őket. Ha jobban megnézed, akkor az ülő változata Tadasana vagy Mountain Pose.

előkészítő pózok

Adho Mukha Svanasana
Uttanasana

Follow-Up pózok

Bharadvaja a Twist
Purvottanasana

Azt mondják, a „nagy dolgok kis csomagokban érkeznek”. Ez ászana rövid és egyszerű, de csak az idő fog kibontakozni a csodálatos dolog, hogy meg fog tenni, hogy a tested.