Hogyan kell csinálni a Gomukhasana és mik az előnyei

Home » Review » Yoga Basic » Hogyan kell csinálni a Gomukhasana és mik az előnyei

Hogyan kell csinálni a Gomukhasana és mik az előnyei

Gomukhasana vagy Cow Face Pose egy ászana. Szanszkrit: गोमुखासन; Go – Cow, Mukha – Face, Asana – Pose; Kimondva As: go-moo-KAHS-Anna

Ez ászana kapta nevét a szanszkrit szó „Go”, ami azt jelenti, tehén, „Mukha”, azaz arc, és a „Asana”, ami azt jelenti jelentenek. Mellesleg, a „Go” azt is jelenti, fény.

Tehát „Gomukh” azt is jelentheti, világosság a fej vagy fény a fejét. Azonban ez ászana kapta a nevét, mert ha valaki végrehajtja ezt ászana, a test hasonlít egy tehén arcát. A comb és a borjak vannak elhelyezve oly módon, hogy azok széles egyik végén, és szűkülő a másik.

Mit kell tudni, mielőtt csinálni Az Asana

A legjobb, ha a Gomukhasana végezzük első dolog reggel. Ennek haszna miatt. A gyomor és a belek üresnek kell lennie, ha gyakoroljuk ezt ászana. Győződjön meg róla, hogy az étkezések legalább 10-12 órával a gyakorlatban.

 • Szint: Alap
 • Stílus: Vinyasa
 • Időtartam: 30 és 60 másodperc
 • Ismétlés: Egyszer a jobb lábát a bal oldalon, majd fordítva
 • Kinyújtja: váll, csípő, comb, mellkas, a boka, háromfejű karizom, hónaljban
 • Erősíti: hát, mellkas

Hogyan kell csinálni Gomukhasana

 1. Ülj egyenesen a földre a lába kinyújtva előtted.
 2. Most óvatosan hajlítsa a bal lábát, és tegyük alá a jobb fenék.
 3. Emeld meg a jobb lábát, és helyezzük rá a bal combján.
 4. Helyezze mindkét térded közel egymáshoz, mivel azok egymás tetejére a másik.
 5. Óvatosan hajtsa fel a bal karját, és tegye a háta mögött.
 6. Vegye fel a jobb karját fölött a jobb vállát, és nyúlik annyit, amennyit csak lehet, amíg el nem éri a bal kezét. A gyakorlatban, akkor képes lesz arra, hogy ne csak elérni, hanem elkapni a bal kezét.
 7. Tartsa a törzs egyenes, bontsa a mellkasát, és sovány kissé vissza.
 8. Tartsuk ezt a pózt, ameddig Ön kényelmesen, ahogy lélegzik lassan és mélyen. Koncentrálni a légzés.

Óvintézkedések és ellenjavallatok

Vannak pontok óvatosan, hogy meg kell szem előtt tartani, mielőtt a gyakorlatban ez ászana.

 1. Az emberek szenvednek, a váll, a nyak és térd fájdalmak tartózkodnia kell gyakorolni ezt ászana. Ha szenved hátfájás, a legjobb, hogy forduljon orvoshoz, mielőtt ezt ászana, és a gyakorlatban csak felügyelete alatt tanúsított jóga oktató.
 2. Ha feszes vállak és nem szorítani az ujjait a háta mögött, ezúttal egy szíj a kezei között. Kezdje a póz egy szíjjal terítette a válla az alkar. Csúsztassa az alsó kart hátra (biztosítani kell, hogy csúszik a karját, amennyire a tetején a hátsó, mint lehetséges), akkor elkapni a szabad végét a heveder a felkar.
 3. Ha kövér vagy elhízott, ez a gyakorlat elvégzése nehéz lehet. De ne izgulj. Ehelyett kezdeni kicsi. Kezdhetjük azzal, hogy megpróbálja, hogy a kezét hátra (nem kell átfogni az ujjak), és egyszerűen nyújtás a lábak és átkelés egyik a másik fölött. Az idő és a türelem, akkor képes lesz arra, hogy végre a póz tökéletesen, mert megkönnyíti a test rugalmas és könnyen nyúlik.

Kezdő Tippek

A kezdők általában nehezen kap az ülés csontok pihenni egyenletesen a padlón. Ez teszi egymásra a térd egyenletesen egymást elég nehéz. A gerinc nem terjed ki magát megfelelően, ha a medence van döntve. Így használja a takaró vagy párna, hogy támogassa és szüntesse meg a ül csontok.

Részletes póz variációk

Hogy növelje a szakaszon ezt a pózt, akkor kell a rugalmas váll. Csak mozgatni a kezét egy kicsit távolabb a háton és a törzs. A teljes pózt által előrehajolva szóló a törzs belső része a comb felső. Tartsa a pózt legalább 20 másodpercig, és lélegezzük be, ahogy jön.

Előnyök a tehén Face Pose

Ezek közül néhány csodálatos előnyeit Gomukhasana.

 • Ez ászana segít flex a hátsó, így rugalmasabb lesz.
 • Ez segít gyógyítani merev váll, és segít csökkenteni hátfájás.
 • Gyakorlás a Gomukhasana is segíti a kezelés isiász.
 • Ez növeli a munka a vesék, és ezáltal cukorbetegek.
 • Úgy is működik a mellizmok és segít kezelésében a szexuális betegségek.
 • Gyakorolják ezt ászana rendszeresen csökkenti a stresszt és a szorongást.

A tudomány mögött a Gomukhasana

Ez magában foglalja az ászana vállak és a csípő, mindkettő közös oldalakat, hogy a ház a feszültséget és a krónikus fájdalom. Ez ászana, elég jól, növeli a mozgástartomány vállcsatlakozásoknál. Még ha feszes vállak, és továbbra is gyakorolják ezt ászana, egy span néhány hónap, a vállak fellazítja ki. Ez ászana van terápiás és segít a nyomás kiadás.

Gomukhasana, vagy a tehén Face Pose, ellazítja az izmokat és kölcsönöz egyfajta nyugalom. Amikor megpróbálja húzni a kezét ebben a pózban, a feszültség az izom-ín ízületekben a tested eszkalálódott. A válasz erre a feszültséget, a gerincvelő jelzi izmok ellazulnak. A „stretch” ezt a pózt létre (mint a legtöbb más jóga jelent) eredményezi endorfinok felszabadulását indukáló egy ellazult belül a test és a lélek.

Egy tanulmány a kínai University of Hong Kong, azt találtuk, hogy Hatha jóga (ebből Gomukhasana egy része) javíthatja a szív- és érrendszeri állóképesség, rugalmasság és izomerő.

előkészítő pózok

Baddha Konasana
Supta Virasana
Supta Baddha Konasana
Supta Padangusthasana
Upavistha Konasana
Virasana

Follow-Up pózok

Ardha Matsyendrasana
Bharadvajasana
Garudasana
Marichyasana III
Padmasana
Paschimottanasana
Upavistha Konasana

Ez ászana rendkívül egyszerű, mégis rendkívül hasznos. Ki gondolta volna, hogy egy kis nyújtás is sokat gyógyulást a test, az elme és a lélek?