Hogyan kell csinálni a Malasana és mik az előnyei

Home » Review » Yoga Basic » Hogyan kell csinálni a Malasana és mik az előnyei

Hogyan kell csinálni a Malasana és mik az előnyei

Malasana más néven a koszorú póz, zömök póz egy ászana. Mala – Garland, nyaklánc, Asana – Pose; Kimondva As – maa-laa-sa-na

Malasana is nevezik Upavesasana vagy Garland Pose. Ez egész egyszerűen egy zömök. Guggoló természetesen jön a gyerekek és az emberek, akik a földeken dolgoznak. Azonban azok, akik íróasztal munkahelyet veszített gyakorlat, és találja meg a fájdalmas és kényelmetlen csinálni. De ez nem akadályozhatja azt, amit tettél ászana mert, sőt, a legtöbb előnyös azoknak, akik a mozgásszegény életmód.

Mit kell tudni, mielőtt csinálni Az Malasana

Meg kell győződnie arról, hogy tartsa a gyomorban és a belekben előtt üres gyakorlatban ez ászana. Az étkezések legalább 4-6 órát, mielőtt ezt a ászana, hogy az étel lesz emésztett és elég energiát, hogy fordítsuk az edzések során.

A legjobb, ha tornázni első dolog reggel. De abban az esetben nem tud dolgozni reggelente, hogy az rendben van, hogy gyakoroljuk az esti órákban.

Szint: Alap
Stílus: Hatha jóga
Időtartam: 60 mp
Ismétlés: Nincs
Kinyújtja: comb, combhajlító, lágyék, hát alsó
Erősíti: Alsó-vissza, csípő, Emésztőrendszer

Hogyan kell csinálni a Malasana

 1. Kezdjük azzal, guggolva. Amint ezt megteszi, tartsa a lábát egymáshoz közel, és a sarka a padlón vagy a talajra fektetett.
 2. Szét a comb, forgalomba őket valamivel szélesebb, mint a törzs.
 3. Lélegezz ki, és hajoljon előre, hogy a törzs tökéletesen illeszkedik között a comb.
 4. Hozd tenyere a Anjali Mudra, majd nyomja meg a könyökét a belső comb. Ezáltal segít kiterjeszteni az elülső része a törzs.
 5. Nyomja meg a combok belső ellen oldalán a törzs. Ezután nyújtsd a karod, és swing át őket úgy, hogy a lábszáron illeszkednek a hóna alatt. Tartsa a bokája.
 6. Tartsa a pózt néhány másodpercig. Lélegezz be és kiadás.

Óvintézkedések és ellenjavallatok

Ez a legjobb, hogy elkerüljék ezt ászana, ha van egy sérülés a hát alsó részén vagy a térd.

Kezdők Tip

Ha úgy találja, hogy nehéz zömök kezdetben ül a szék szélére, és hagyja, hogy a comb és a törzs alkot egy 90 fokos szögben. Helyezze a sarka a padlón úgy, hogy azok egy kicsit megelőzve a térded. Hajolj előre, így a törzs között térdre. Ezáltal kondicionálja, hogy lassan kap egy zömök.

Részletes póz változtatások

Fokozzák a szakaszon a groins azáltal egyrészt a földön, a belső oldalon a lábát, és nyújtsd ki a másik kezével az ég felé. Twist, és tartsa lenyomva. Ezután ismételje meg a pózt a másik oldalon.

Az előnyök a Malasana (Garland Pose)

Ezek közül néhány egészségügyi előnyei koszorú jelent.

 • Ez adja meg a hát alsó részén, a keresztcsont, az ágyék és a csípő egy jó szakaszon.
 • Ez ösztönöz anyagcserét.
 • Ez aktiválja az emésztőrendszert.
 • Tonizálja a hasa.
 • Ez javítja a testtartást.
 • Ez növeli a rugalmasságot a boka és a térd.

A tudomány mögött a Garland Pose

Malasana egy előre kanyarban, amely lágyítja a hátsó, és felszabadítja a stressz, amely csapdába tetőtől talpig, mint a lábak flex. A sarka biztosítja, hogy a csípő gyökerezik vissza a gerinc megnyúlik. A lábak vannak terhelve, és megerősítették, és ez növeli a mobilitás a csípő. A hátizmok szélesíteni. Ez is egyike azoknak a ászanák, amelyek ritmikus áramlását tudatosság a szervezetben. Minden tevékenység koordinálását, hogy megbizonyosodjon arról része sem kerül túlterhelt. Úgy tűnik, mintha minden egyes részét a test fejezi ki magát.

Most, hogy tudjuk, hogyan kell csinálni koszorú jelentenek, mit vársz? Menj vissza az időben, és keresse fel gyökerek a Malasana. Ez megmutatja, hogy mi is hiányzik, mint az emberi faj fejlődött.