Hogyan kell csinálni a Matsyasana és mik az előnyei

Home » Review » Yoga Basic » Hogyan kell csinálni a Matsyasana és mik az előnyei

Hogyan kell csinálni a Matsyasana és mik az előnyei

Matsyasana vagy Hal Jelent egy ászana. Szanszkrit: मत्स्यासन; Matsya – Hal, Asana – testtartás; Kimondva As – mot-see-AHS-Anna

Ha visszatekintünk, hindu mitológia kimondja, hogy Matsya volt inkarnációja az Úr Visnu, a fenntartó az Univerzum. Azt mondják, hogy a föld vált korrupt, és az árvíz volt, hogy elmossa a földet. Vishnu felvette a logója egy hal, az úgynevezett Matsya, és szállítják a bölcsek a biztonságra, így biztosítva minden bölcsesség megőrizte. Ez ászana hivatott lenni összpontosított és rugalmasak, mikor úgy érzi, az egyensúly, ahogy a Matsya ütött, hogy egyensúlyt a föld és a tenger.

Mit kell tudni, mielőtt csinálni Az Matsyasana

Fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a belek és a gyomor üres, mielőtt végrehajtaná ezt ászana. Ez lehet egy jó ötlet, hogy egy rés néhány óra között az utolsó étkezés és a testmozgás. Ez lehetővé teszi, elegendő időt az étel megemészteni is. Ez ászana működik a legjobban, ha gyakorolják a reggel, de lehet gyakorolni, az esti órákban is.

Szint: Alap
Stílus: Hatha jóga
Időtartam: 30 és 60 másodperc
Ismétlés: Nincs
a szakaszok: Torok, köldök, horpaszizom nagyobb izom (hip flexor), a nyak elülső részén, izmok (bordaközi) a bordák között
erősíti: az izmok a hát felső részére, a nyak hátsó részén

Hogyan kell csinálni a Matsyasana

 1. Feküdj a hátadra, ügyelve a lábak együtt, és a keze kényelmesen elhelyezhető mellett a szervezetben.
 2. Helyezzük a tenyere alatt a csípő, hogy a tenyér a talaj felé. Most, hogy a könyök közelebb kerülnek egymáshoz, forgalomba őket közel a derekát.
 3. Keresztbe tesszük a lábunkat, hogy a lábad metszi egymást a középső és a comb és a térd kerülnek a padlón.
 4. Lélegezz be és szüntesse meg a mellkas, hogy a fejét is felemelte, és a korona érinti a padlót.
 5. Ellenőrizze, hogy a súlya a test a könyök és nem a fejedre. Mivel a mellkas felemelkedik, enyhén nyomás a lapockák.
 6. Tartsa a pozíciót csak addig, amíg kényelmes. Lélegezni.
 7. Lélegezz ki, és engedje el a helyzetét, felemelve a fejét először, majd csökken a mellkasát, hogy a földre. Kibogozni a lábad, és lazíts.

Óvintézkedések és ellenjavallatok

 • A legjobb, hogy elkerüljék ezt a pózt, ha szenved a magas vagy alacsony vérnyomás.
 • Továbbá, az álmatlanságban szenvedő betegek és a migrén arra kérik, hogy tartózkodjanak a Fish Pose.
 • Ha lett volna egy hátsérülés, erősen ajánlott, hogy elkerüljék ezt ászana.

Kezdők Tip

Mint kezdő, akkor lehetséges, hogy úgy érezheti, egy olyan törzs, a nyak, ha elkezd gyakorolni ezt ászana. Ennek elkerülése érdekében, akkor akár kissé alacsonyabb a mellkason, vagy hogy egy összehajtott takarót a feje alá, amíg nem érzik magukat ebben a ászana.

Pose variációk

Ez ászana is elvégezhető a lábak egyenesen tartjuk, és a lábujjak kifelé mutat. Bemetszeni fel egy kicsit, akkor is emelje fel a lábait körülbelül hat centire a föld, így biztosítva a lábujjak vannak kiemelve.

Ha növelni szeretné a szakaszon, tegye a kezét a Anjali Mudra helyett alá vonására a fenék. Ahhoz, hogy a kezét a Anjali Mudra, nyújtsd a karod, és hagyja, hogy a keze ügyében pont a mennyezetre.

Az előnyök a hal póz

Ezek néhány csodálatos előnyeit matsyasana.

 • Ez ászana kezdeményez a tápanyagok felszívódását. Azt is húzódik a mellkas és a nyak-nak és a kibocsátások feszültséget a váll és a nyak.
 • Enyhíti a légzési problémákat, mivel ösztönzi a megfelelő típusú légzés.
 • Azt is tonizálja a hipofízis, a mellékpajzsmirigy és tobozmirigy.
 • Ez húzódik a hátsó és a hangok is, így csökkenti a törzs a hát és hátfájás.
 • Azt is teszi az izmok a hát felső részén és a nyak hátsó részén erősebb.
 • Ez adja meg a csípő hajlító izmok és a bordák között egy jó szakaszon.
 • Az izmok a nyak elülső részén és a hason aktiválódnak.
 • A torok és az emésztőszervek kap egy jó masszázs.
 • Ez ászana javítja a testtartást.
 • Köztudott, hogy elpusztítsa az összes betegség, és különösen hasznos a következő:
  a. Székrekedés
  b. Légzőszervi betegségek
  c. Enyhe hátfájás
  d. Fáradtság
  e. Szorongás
  f. Menstruációs fájdalom

A tudomány mögött a Matsyasana

Ez ászana ismert, hogy ha fókuszált és rugalmasak, mikor úgy érzi, bizonytalan és összerázzuk. Ebben ászana, a lábait kell őrölni a lényeg, hogy úgy érzik, mélyen fúrják a földön. Ez felemeli a mellkasát, és elmélyíti a légzést. A Fish Pose teszi a hát és a has erősebb, és a görbe a nyak azon dolgozik, hogy az az előnye a pajzsmirigy. Mint minden visszafelé hajló pózok, ez ászana dolgozik, világosodó a hangulat.

Azt mondják, ez ászana működik, mint egy frissítő szünetet, amely földbe, és felébreszt. Ön úgy fogja érezni feszültség és élettel teli. Senki sem meggátol ezt ászana a délután közepén! Ha az Ön irodai munkát, és a gerinc van kerekítve, miközben ülsz egész nap, hozz létre mozgások hasonló Matsyasana ül a széken, hogy fordított a lenyomatok a testtartás.

Akkor nem kell „felébredni és a kávé illatát”, ha integrálja a Matsyasana a mindennapi életben. Akkor kezd élni az életet a legteljesebb, ahogy továbbra is feszültség és teljesen él, hogy minden egyes pillanatban.

Jessica Gunawan is a yoga teacher and writer. Her writing on yoga and holistic health has appeared in several websites. She began her yoga journey from the year 2008. Currently teaching yoga at Celebrity Fitness in Denpasar, Bali.