Hogyan kell csinálni a Matsyasana és mik az előnyei

Home » Review » Yoga Basic » Hogyan kell csinálni a Matsyasana és mik az előnyei

Hogyan kell csinálni a Matsyasana és mik az előnyei

Matsyasana vagy Hal Jelent egy ászana. Szanszkrit: मत्स्यासन; Matsya – Hal, Asana – testtartás; Kimondva As – mot-see-AHS-Anna

Ha visszatekintünk, hindu mitológia kimondja, hogy Matsya volt inkarnációja az Úr Visnu, a fenntartó az Univerzum. Azt mondják, hogy a föld vált korrupt, és az árvíz volt, hogy elmossa a földet. Vishnu felvette a logója egy hal, az úgynevezett Matsya, és szállítják a bölcsek a biztonságra, így biztosítva minden bölcsesség megőrizte. Ez ászana hivatott lenni összpontosított és rugalmasak, mikor úgy érzi, az egyensúly, ahogy a Matsya ütött, hogy egyensúlyt a föld és a tenger.

Mit kell tudni, mielőtt csinálni Az Matsyasana

Fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a belek és a gyomor üres, mielőtt végrehajtaná ezt ászana. Ez lehet egy jó ötlet, hogy egy rés néhány óra között az utolsó étkezés és a testmozgás. Ez lehetővé teszi, elegendő időt az étel megemészteni is. Ez ászana működik a legjobban, ha gyakorolják a reggel, de lehet gyakorolni, az esti órákban is.

Szint: Alap
Stílus: Hatha jóga
Időtartam: 30 és 60 másodperc
Ismétlés: Nincs
a szakaszok: Torok, köldök, horpaszizom nagyobb izom (hip flexor), a nyak elülső részén, izmok (bordaközi) a bordák között
erősíti: az izmok a hát felső részére, a nyak hátsó részén

Hogyan kell csinálni a Matsyasana

 1. Feküdj a hátadra, ügyelve a lábak együtt, és a keze kényelmesen elhelyezhető mellett a szervezetben.
 2. Helyezzük a tenyere alatt a csípő, hogy a tenyér a talaj felé. Most, hogy a könyök közelebb kerülnek egymáshoz, forgalomba őket közel a derekát.
 3. Keresztbe tesszük a lábunkat, hogy a lábad metszi egymást a középső és a comb és a térd kerülnek a padlón.
 4. Lélegezz be és szüntesse meg a mellkas, hogy a fejét is felemelte, és a korona érinti a padlót.
 5. Ellenőrizze, hogy a súlya a test a könyök és nem a fejedre. Mivel a mellkas felemelkedik, enyhén nyomás a lapockák.
 6. Tartsa a pozíciót csak addig, amíg kényelmes. Lélegezni.
 7. Lélegezz ki, és engedje el a helyzetét, felemelve a fejét először, majd csökken a mellkasát, hogy a földre. Kibogozni a lábad, és lazíts.

Óvintézkedések és ellenjavallatok

 • A legjobb, hogy elkerüljék ezt a pózt, ha szenved a magas vagy alacsony vérnyomás.
 • Továbbá, az álmatlanságban szenvedő betegek és a migrén arra kérik, hogy tartózkodjanak a Fish Pose.
 • Ha lett volna egy hátsérülés, erősen ajánlott, hogy elkerüljék ezt ászana.

Kezdők Tip

Mint kezdő, akkor lehetséges, hogy úgy érezheti, egy olyan törzs, a nyak, ha elkezd gyakorolni ezt ászana. Ennek elkerülése érdekében, akkor akár kissé alacsonyabb a mellkason, vagy hogy egy összehajtott takarót a feje alá, amíg nem érzik magukat ebben a ászana.

Pose variációk

Ez ászana is elvégezhető a lábak egyenesen tartjuk, és a lábujjak kifelé mutat. Bemetszeni fel egy kicsit, akkor is emelje fel a lábait körülbelül hat centire a föld, így biztosítva a lábujjak vannak kiemelve.

Ha növelni szeretné a szakaszon, tegye a kezét a Anjali Mudra helyett alá vonására a fenék. Ahhoz, hogy a kezét a Anjali Mudra, nyújtsd a karod, és hagyja, hogy a keze ügyében pont a mennyezetre.

Az előnyök a hal póz

Ezek néhány csodálatos előnyeit matsyasana.

 • Ez ászana kezdeményez a tápanyagok felszívódását. Azt is húzódik a mellkas és a nyak-nak és a kibocsátások feszültséget a váll és a nyak.
 • Enyhíti a légzési problémákat, mivel ösztönzi a megfelelő típusú légzés.
 • Azt is tonizálja a hipofízis, a mellékpajzsmirigy és tobozmirigy.
 • Ez húzódik a hátsó és a hangok is, így csökkenti a törzs a hát és hátfájás.
 • Azt is teszi az izmok a hát felső részén és a nyak hátsó részén erősebb.
 • Ez adja meg a csípő hajlító izmok és a bordák között egy jó szakaszon.
 • Az izmok a nyak elülső részén és a hason aktiválódnak.
 • A torok és az emésztőszervek kap egy jó masszázs.
 • Ez ászana javítja a testtartást.
 • Köztudott, hogy elpusztítsa az összes betegség, és különösen hasznos a következő:
  a. Székrekedés
  b. Légzőszervi betegségek
  c. Enyhe hátfájás
  d. Fáradtság
  e. Szorongás
  f. Menstruációs fájdalom

A tudomány mögött a Matsyasana

Ez ászana ismert, hogy ha fókuszált és rugalmasak, mikor úgy érzi, bizonytalan és összerázzuk. Ebben ászana, a lábait kell őrölni a lényeg, hogy úgy érzik, mélyen fúrják a földön. Ez felemeli a mellkasát, és elmélyíti a légzést. A Fish Pose teszi a hát és a has erősebb, és a görbe a nyak azon dolgozik, hogy az az előnye a pajzsmirigy. Mint minden visszafelé hajló pózok, ez ászana dolgozik, világosodó a hangulat.

Azt mondják, ez ászana működik, mint egy frissítő szünetet, amely földbe, és felébreszt. Ön úgy fogja érezni feszültség és élettel teli. Senki sem meggátol ezt ászana a délután közepén! Ha az Ön irodai munkát, és a gerinc van kerekítve, miközben ülsz egész nap, hozz létre mozgások hasonló Matsyasana ül a széken, hogy fordított a lenyomatok a testtartás.

Akkor nem kell „felébredni és a kávé illatát”, ha integrálja a Matsyasana a mindennapi életben. Akkor kezd élni az életet a legteljesebb, ahogy továbbra is feszültség és teljesen él, hogy minden egyes pillanatban.