Hogyan kell csinálni a Parivrtta Trikonasana és mik az előnyei

Home » Review » Yoga Basic » Hogyan kell csinálni a Parivrtta Trikonasana és mik az előnyei

Hogyan kell csinálni a Parivrtta Trikonasana és mik az előnyei

Parivrtta Trikonasana néven is ismert forgott Triangle Pose egy ászana. Parivrtta – forgott, Trikona – Triangle, Asana – Pose; Kimondva As – par-ee-vrit-tah Trik kúp AHS-Anna

Ez ászana alapvetően egy számláló jelentenek a Utthita Trikonasana és határozottan bonyolultabb. Ez ászana kombinációja egy előre kanyarban, és egy mély csavar. Szüksége van egy jó értelemben vett egyensúly és egyfajta nyitottság elérése érdekében a stabilitást a póz. Ez az egyik első állandó testtartás, hogy tanulni fog, ha beiratkozik magát a jóga során. Azt tanítja, hogyan kell dolgozni minden testrészt kórusban egymással.

Mit kell tudni, mielőtt csinálni Az Asana

Mint minden ászanák, jóga, fontos, hogy a belek és a gyomor tiszta. Győződjön meg róla, hogy az étkezések legalább 4-6 órával edzés előtt úgy, hogy adja meg a rendszer elég ideje megemészteni az ételt, és adja ki a szükséges energiát az edzés.

A legjobb időt tornázni általában hajnalban vagy alkonyatkor.

Szint: Alap
Stílus: Hatha jóga
Időtartam: 30 Seconds
Ismétlés: Egyszer minden oldalon
Kinyújtja: térd, csípő, váll, comb, gerincoszlop, mellkas, a boka, combhajlító, vádli, ágyék
Erősíti: térd, comb, boka

Hogyan kell csinálni a Parivrtta Trikonasana (forgott Triangle Pose)

 1. Állj egyenesen a mat, lehetőleg Tadasana.
 2. Aztán, hogy a három láb lépés visszafelé a jobb lábát, és kapcsolja ki mintegy 25 fokkal az oldalon. A bal lábujjak kell előre mutatnak. Ebben a szakaszban a csípőpont szembe kell néznie az oldalán a szőnyeg. Továbbá, gyorsan ellenőrizni a beállítást a lábad. Kell lenniük hip-szélesség mellett, mind a sarka egy vonalban egymással. A sarok és a boltív is meg kell igazítani.
 3. Helyezzük a bal kezét a derekát, és lélegezzük be, és emelje fel a jobb oldali felső ahogy hosszúkás gerinc.
 4. Határozottan gyökér kívül a hátsó lábát, és húzza az alsó része a hasa, így a hát alsó támogatott. Lélegezz ki, és csuklópánt előre a derekát. Győződjön meg róla, gerinc megnyúlik, ha eléri ki a jobb karját.
 5. Attól függően, hogy a rugalmasság és a mozgási tartományt, hogy a jobb kezét, hogy elérje a földön maradt, vagy a padlón kívül a lábát. Lélegezz be, és továbbra is átnyúlik a fejtetőn, ügyelve a gerinc hosszú.
 6. Gyorsan ellenőrizze, hogy a külső a jobb láb szilárdan gyökerezik a földben. Aztán, kilégzés és balra foroghat. Nyújtsd a bal karját az ég felé, ahogy nézte meg.
 7. Lélegezz lassan és mélyen, ahogy tartja a pózt néhány másodpercig.
 8. A kilépéshez a póz, nézd meg a bal lábát, és húzza a hasát. Aztán, belélegezni, és finoman emelkedik. Tegye a kezét a derekát, és hozza magával lábbal. Ismételjük meg a ászana az ellenkező oldalon.

Óvintézkedések és ellenjavallatok

Ezek néhány pontot óvatosan kell szem előtt tartani, mielőtt ezt ászana:

 1. Ha van egy vissza, vagy gerinc sérülés, meg kell csinálni ezt ászana csak a szakértő felügyelete. Ha nem, akkor a legjobb, hogy elkerüljék ezt a gyakorló ászana.
 1. Továbbá, ne ezt ászana, ha a következő feltételek:

a. Alacsony vérnyomás
b. Migrén
c. Hasmenés
d. Fejfájás
e. Álmatlanság

Kezdők Tip

Ha feltételezzük, keskeny irányvonal, ez ászana könnyebbé válik. Ezért, mint egy kezdő, hogy ez a gyakorlat, hogy a kéz közelebb a belső talp.

Részletes póz variációk

Ahhoz, hogy elmélyítse a pózt, hogy az alsó kéz a külső láb elé, majd határozottan nyomja az alkarok ellen a külső lábszárát. A nyomás a kar a lábát fogja mélyíteni a forgatás a törzs.

Az előnyök a forgott Triangle Pose

Ezek közül néhány csodálatos előnyeit Parivrtta Trikonasana.

 • Ez adja meg a lábát egy jó szakaszon, és teszi őket az erős.
 • A csípő és a gerinc kap egy jó szakaszon.
 • Gyakorolják ezt ászana megnyitja a mellkas, és ezért a légzés javul.
 • Hátfájás megkönnyebbült.
 • A hasi szervek stimuláljuk, és ezért, emésztés javítható.
 • Egyensúly, fókusz, és a koncentráció javult.

A tudomány mögött a Parivrtta Trikonasana

Két különböző dinamikus energiákat kapcsolódó forgott Triangle Pose. Az első gyökereztető lábakat a földre, és a második küld energiát felfelé a meghosszabbított karját. Ez ászana egy tökéletes egyesülése sthira és szukha vagy erőfeszítés és könnyű. Ezen keresztül más ellentétek, mint a lágy és kemény, összehúzódását és tágulását, csökkenő és emelkedő, és a napenergia és a Hold is foglalkozik ez a ászana.

Bár ez ászana tűnik egy csavar, ha eléri a padlót, akkor rájönnek, hogy ez többet kiegyensúlyozó. De akkor úgy fogja érezni egyenletes és kényelmes, ha tudja, hogyan kell használni a mag és a láb izmait, hogy támogassa magát. Amikor kapsz igazítás jobbra, akkor el fogja érni a rugalmasság és a szilárdság, ahogy egyensúlyt magad energetikailag és fizikailag is. Gyakorolják ezt ászana nem csak teszi a tudat állandó, de ez is ad egy érzése, hogy ingyenes. Aztán, ahogy az egyik karja eléri a földet, és a többi szárnyal az ég felé, meg fogja találni a stabilitást, amely lehetővé teszi, hogy megadja magát, hogy a jelen és a jövő.

Most, hogy tudjuk, hogyan kell csinálni újra feltöltött háromszög póz, mit vársz? Ez ászana szól egyensúlyba az ellentéteket. Van néhány nagy tanulságokat kínál, amelyek közül a legjelentősebb foglalkozó ütköző energiáit. Kényeztesse magát a nagyságát ebben az egyszerű, mégis trükkös ászana találja magát igazán szabad.