Hogyan kell csinálni a Salamba sirsasana és mik az előnyei

Home » Review » Yoga Basic » Hogyan kell csinálni a Salamba sirsasana és mik az előnyei

Hogyan kell csinálni a Salamba sirsasana és mik az előnyei

Sirsasana, Shirshasana Sirshasana vagy Headstand egy ászana. Szanszkrit: शीर्षासन; Sa – Az, Alamba – Support, Sirsa – Head, Asana – Pose; Kimondva As – SAH-LOM-bah nyírásra Shahs-Anna

Ezt a pózt jár teljes inverzió a test, csak a támogatást az alkarját. Ez ászana azt mondják, hogy a király az összes ászanákat. Meg kell tenni, amikor a felső test erős ahhoz, hogy tartsa a testsúly. Ezért, meg kell gyakorolni egy csomó más ászanák építeni az erőt kell tennie a sirsasana.

Mit kell tudni Mielőtt ezt megteszi Asana

Ez ászana kell tenni csak éhgyomorra. Meg kell győződnünk arról, hogy az étkezések 4-6 órával a gyakorlat és hogy a szervezet elég ideje megemészteni az ételt. Ideális esetben van szükség a 10-12 órás különbség az étkezést és a gyakorlatban, ezért a legjobb, tanácsos gyakorolni ezt ászana kora reggel. Miatt azonban időbeosztásukba, egy csomó ember nehezen dolgozzanak ki reggel. Ezek az emberek tornázni az esti órákban. A belek is tisztának kell lennie, miközben gyakorlatban ez ászana.

Szint: Intermediate Advanced
Stílus: Vinyasa
Időtartam: 1-5 perc
Ismétlés:  Nincs
Kinyújtja: láb, hát
Erősíti: lábak, karok, gerincoszlop, a tüdő

Hogyan kell csinálni Salamba sirsasana

 1. Tegyünk egy erős, puha takaró a földön, hogy enyhítse a fejét. Aztán letérdel a földre, és interlace ujjaival történő elhelyezése után az alkar a padlón. Győződjön meg róla, hogy a könyök a váll szélessége egymástól. Finoman gallytörő felkar kifelé, és erősen nyomja a belső csuklóját a padlón.
 2. Helyezzük a koronát a fejét a takaró. Állítsa be az alapja mind a tenyerét, és illeszkedjen a korona ellen összekulcsolt kézzel.
 3. Lélegezz be, és emelje fel a térd. Ezután séta felé a könyök a sarka felemelte a padlóról. Most emelje át a comb, hogy a test képezi egy fordított „V”. Nyomja meg a lapockák ellen a hátad. Ezután emelje felé a farokcsont, hogy az elülső része a törzs van hosszabbítva. Ez fogja a súlyát a vállán befolyásolják a fej és a nyak.
 4. Ahogy lélegzik ki, emelje le a lábad a földre. Fontos, hogy emelje fel mindkét láb együtt, akkor is, ha a térd könyök enyhén ahogy emelje fel. Helyezzük a lábak, a padlóra merőlegesen, és szilárdítja meg tailbone szemben a hátsó része a medence. Tolja a sarka felé a mennyezet. A tested kell hozni egy egyenes vonal.
 5. Tartsa súlyát egyensúlyban mindkét alkarját. Tartsa a pózt 10 másodpercig, mint egy kezdő. Tartsa növekszik az idő, amíg meg nem maradhat benne, legfeljebb öt percig, vagy amíg kényelmes.

Óvintézkedések és ellenjavallatok

Ezek közül néhány pontot óvatosan kell szem előtt tartani, mielőtt a gyakorlatban ez ászana.

 1. Kerüljük ezt ászana minden áron, ha szenved a következő kérdéseket:
 • Hátsérülés
 • fejfájás
 • A szívbeteg
 • Magas vérnyomás
 • Ha menstruál
 • A nyaki sérülés
 1. Ha alacsony a vérnyomása, ne kezdje el a gyakorlatban ezzel ászana.
 1. Csak akkor, ha egy szakértő vagy már gyakorló ez jelenthet komoly, akkor továbbra is gyakorolják ezt a póz keresztül a terhesség. De addig nem kezdik el gyakorolni ezt a pózt, miután teherbe esik.
 1. Ez egy speciális póz, és gyakorolni kell csak felügyelete alatt tanúsított jóga oktató. Ugyancsak a legjobb, hogy konzultáljon orvosával, mielőtt ezt ászana.

Kezdő Tippek

Mint kezdő, mindig van az a tendencia, hogy mérjük a fej és a nyak le. Ez káros. Szóval, ez a legjobb, ha a támogatást a falat, amikor elkezdi. Ahogy elindul, tegye a kezeit, és emelje fel fejét a padlóról. Ezután óvatosan engedje le, amíg fel mintegy 90 százaléka a testsúly a karok és vállak. Ahogy gyakorolni, folyamatosan át nagyobb súlyt a fejed. A folyamatot kell fokozatosan. Ahogy kilép a pózt, emelje a fejét kissé a padlóról, mielőtt tegye a lábát le.

Részletes póz variációk

Ön is próbálja az Eka Pada sirsasana egyszer elsajátította ezt ászana. Ha vállalja a póz, kilégzés és az alsó egyik lábát úgy, hogy párhuzamos legyen a padlón, míg a másik még mindig a padlóra merőlegesen. A csípő hajlított láb általában hajlamosak süllyedni. Ennek korrigálására viszont, hogy a láb enyhén kifelé úgy, hogy a fenék közelebb és forgassa csak a csípőízület. Tartsa a pozíciót néhány másodpercig. Lélegezz be, és hogy a leengedett láb vissza helyére. Ismételjük csökkentésével a másik lábát.

sirsasana II

Ennek egy változata, akkor is próbálja meg a sirsasana II vagy a háromlábú Headstand. Ez ászana használják köztes póz, ahogy jön, és ki kar egyenlegek.

Hogyan kell csinálni

 1. Kezdeni ezt ászana tételezzük asztali helyzetbe.
 2. Hozzon létre egy állványt a szervezetben. Tegye a kezét a váll szélessége egymástól, és összhangban van a lábad. Döntetlen a fejét, hogy a mat, körülbelül fél láb előtt a kezét.
 3. Most kell arról, hogy a törzs egyenes.
 4. Szorítsa össze a tricepsz egymás felé. Döntetlen a vállak le, oly módon, hogy azok be vannak ágyazva a hátad. Engage a hasad, ahogy folyamatosan szorította a fegyvert.
 5. Döntetlen a térdét. Nyugszanak a karját, ami egy labdát a szervezetben. Aztán lassan emelje a lábát az ég felé.
 6. Emeld fel a lábad, úgy, hogy azok a padlóra merőlegesen. Biztosítani kell, hogy a farokcsont van szilárdan rögzítve a medencét.
 7. Vond be az egész testet, mint a kiegyenesedik a térd. Nyomja a kanyarokban a lábad.
 8. Tartsa a póz csak mintegy 5-10 légvétel. Ezután ugorj és felszabadulását.

Előnyök a támogatott Headstand

Ezek közül néhány csodálatos előnyeit a Salamba sirsasana.

 • Ez teljesen megnyugtatja az elmét és enyhíti a stresszt egy pillanat miatt az intenzív nyújtás. Azt is gyógyítani enyhe depresszió.
 • Köztudott, hogy ösztönözzék mind a tobozmirigy és az agyalapi mirigy.
 • A tüdő, a gerinc, a karok, a lábak és erősítik ezzel ászana.
 • A hasi szervek vannak tónusú, és emésztés javítható.
 • Ez ászana is működik a reproduktív rendszer és segít gyógyítani meddőség rendszeres gyakorlással. Azt is enyhíti a menstruációs és a menopauza tüneteit.
 • Segít gyógyítani orrmelléküreg-gyulladás, asztma, és a meddőség.

előkészítő pózok

Sarvangasana
Adho Mukha Svanasana
Uttanasana
Virasana

Follow-Up pózok

Adho Mukha Svanasana
Bālāsana

Ez ászana nem megtévesztő. Úgy tűnik, nagy kihívást jelent, és valóban kihívást jelent. De mint sok fejlett jóga jelent, ez egy kihívás, akkor feltétlenül vegyen fel a tapasztalat és megismerjék a tested, mint még soha.