Hogyan kell csinálni a Shavasana és mik az előnyei

Home » Review » Yoga Basic » Hogyan kell csinálni a Shavasana és mik az előnyei

Hogyan kell csinálni a Shavasana és mik az előnyei

Shavasana, Savasana vagy Corpse Pose egy asana ahol Shava – Corpse; Asana – póz; és Kimondva as – Shuh-Vág-sana; Szanszkrit:  शवासन

Ez jelent hasonlít a testtartás egy holttestet, és ezért nevezték el azt. Shava  (शव, Sava) jelentése „holttest”, és  Asana  (आसन, ászana) jelentése „testtartás” vagy „ülés” .A helyzetben úgy tűnik, elég könnyű, de ez is lehet az egyik legnehezebb, mert meg kell, hogy teljesen pihenni a szervezet és az elme. Ez pózt általános gyakorlat után egy aktív jógával. Ez megérint mély gyógyítást, és teljesen ellazítja a testet. Azt is gyakorolni ezt jelenthet, ha te is nagyon fáradt, és vissza kell mennem dolgozni gyorsan. Ez frissítő és fiatalító.

Mit kell tudni, mielőtt gyakorló Asana

Shavasana elősegíti pihenés és kikapcsolódás. Azonban meg kell visszatartani magát elalszik, ahogy gyakorolják. Ha álmosságot érez, csak annyit kell tennie, hogy az, hogy mélyebb, gyorsabb lélegzetet. A koncentráció kulcsfontosságú erre ászana.

Szint: Alap
Stílus: Ashtanga Yoga
Időtartam: 10-12 perc
Ismétlés: Nincs
Erősségek: Visszaállítja a test

Hogyan kell csinálni Shavasana (Corpse Pose)

  1. Feküdj a földre, biztosítva, hogy nem lesz zavar idejére a póz. Győződjön meg róla, hogy kényelmes, de ne használjon párna vagy. Ez lesz a legjobb, ha esik egy kemény felületre.
  2. Csukd be a szemed.
  3. Helyezzük a lábad úgy, hogy azok kényelmesen egymástól. Győződjön meg róla, hogy a lábak teljesen ellazulnak, és a lábujjak felé oldalra.
  4. A karok kell elhelyezni mentén a test és kissé egymástól, így a tenyér nyitott és felfelé.
  5. Most, lassan felhívni a figyelmet, hogy minden területen a test, kezdve a lábujjak. Amint ezt megteszi, lélegezzen lassan, mégis mélyen, amelyben a test állam a mély relaxáció. Ne aludjon a folyamatban.
  6. Lélegezz lassan, mégis mélyen. Ez kölcsönöz a teljes kikapcsolódást. Ahogy lélegezni, a tested meghúz, és ahogy lélegzik ki, a szervezet megnyugszik. Fókuszban a magad és a tested, megfeledkezve minden egyéb feladatokat. Engedd el és adják! De győződjön meg róla, nem elalszik.
  7. A körülbelül 10-12 percig , amikor a szervezet úgy érzi nyugodt és felfrissülve, tekercs az egyik oldalon, miközben csukott szemmel. Maradj a helyzetben egy percig, amíg meg felülni Sukhasana.
  8. Vegyünk néhány mély lélegzetet, és átveheti a figyelmet a környék, mielőtt kinyitod a szemed újra.

Óvintézkedéseket, vagy ellenjavallatok Shavasana

Ez ászana teljesen biztonságos, és lehet gyakorolni bárki és mindenki. Hacsak orvosa azt tanácsolja, hogy ne feküdjön a hátadon, akkor a gyakorlatban ez ászana.

Ha terhes, lehet, hogy jó ötlet a többi a fej és a mellkas egy himba a kényelmet.

Kezdők Tip

A mi elfoglalt, stresszes életet, akkor elég a feladat, hogy teljesen elengedni, és pihenni. A legnehezebb az egészben Shavasana, hogy engedje el a fejét a combcsontja, hogy az ágyék megpuhul. Ha az ágyék nem enyhül, akkor korlátozhatja helyes légzés, és ezért feszültséget teremt az egész szervezetben. Ennek leküzdésére, akkor tegye öt kilós súlyokat a comb, a csípő alá, majd elképzelni a fej a combcsont nyomva a súly miatt.

Részletes póz változtatások

  1. Ha azt tapasztalja, szorító váll, mellkas, vagy a hát, a vállak nem nyugszom a padlón, és ez a törzs a nyakát. Ebben az esetben, ez egy jó ötlet, hogy kissé emelje meg a fejét, és vigye el ugyanazon a szinten, mint a nyakát. Ez segít enyhíteni a hátán a nyak. Mindössze annyit kell tennie, hogy egy összehajtogatott takarót a feje alá úgy, hogy véget ér a tetején a vállát.
  2. Ha az izmok a hát alsó részén vagy hamstrings feszes, lehet, hogy jó ötlet, hogy emelje a lábát, miközben a gyakorlatban a hulla vagy savasana jelentenek. Ez jól működik, még akkor is, ha van fájdalom és kellemetlen érzés a hát alsó részén és a csípő. Mindössze annyit kell tennie, hogy tegyen egy himba értelmében jogosult a térde. Ha nincs himba kéznél, akkor verem takaró és vetik alá őket térdre.

Jót Shavasana (Corpse Pose)

Ez a testtartás az egyik legfontosabb testhelyzetek a jóga, és számos előnye van.

1. hozza a szervezetet, hogy meditatív állapotban

A test ellazul, és bemegy egy mély meditatív állapotba, ami viszont segít javítani a sejtek és a szövetek és felszabadítja a stressz.

2. lazítja és nyugtatja a The Body

Shavasana feltölti és megfiatalítja a testet. Ez egy nagy véget az edzés, különösen akkor, ha már egy intenzív egyet. A Savasana is ad teret és időt az edzés süllyedni. Ez egy tökéletes puffer között a testmozgás és a napi házimunkát.

3. Csökkenti a vérnyomást és a szorongás

Ahogy a test ellazul, és megnyugszik, a vérnyomás is csökken, és ez segíti pihenni szíved. Ennek eredményeként, a szorongás irányít.

4. Javítja koncentráció és a memória

A közvetlen hatás meditáció összpontosításra. Amíg összpontosítani minden területen a tested, miközben Ön a Shavasana, az elméd automatikusan javítja a koncentrációt és a memóriát.

5. Növeli szintű energia

Savasana a leggyorsabb és legbiztonságosabb módja annak, hogy azonnali energiát. A 10 perces szünetet ad tested energiára, és ezáltal növeli a termelékenységet.

A tudomány mögött Shavasana (Corpse Pose)

Shavasana lehetővé teszi a tökéletes kikapcsolódás a test és az elme, ami ugyanolyan fontos, mint a testmozgás és a kiegyensúlyozott étrend.

Miután egy megerőltető edzés, amely magában foglalja a nyújtás, csavarás, a szerződéskötés, és invertáló az izmok, Shavasana lehetővé teszi a test pihenni és összefogja. Még a leginkább elhanyagolt izmok lesz egy kis időt, hogy elengedni a stressz ilyen rövid idő alatt.

Jóga szolgáltatja az idegrendszer egy csomó neuromuszkuláris információt. Shavasana segíti az idegrendszert integrálni ezt az információt, mielőtt a fejedben lesz elfoglalva a rendszeres stressz a nap.

Shavasana kölcsönöz tudatában van a test és a lélek. Akkor már nagyon tisztában minden lélegzetvétel. Ezért ez egy nagy bevezetés mély meditációban azok számára, akik érdekeltek.

Jóga egy szertartás. Ez azt jelentette, hogy kezdődik a bemelegítés, majd a gyakorlatban is, és a végén egy fajta integráció fázisban a hatását a gyakorlat, hogy beszivárognak az elme és a test. Shavasana segít elérni. Ez egy tökéletes vége a megfelelő edzést.

előkészítő pózok

Ez ászana kell elvégezni, miután befejeztük az összes aktív ászanák és pranayamas.

A nyomon követés pózok

Kövesse nyomon az Shavasana a Sukhasana vagy a könnyű póz.

Ez ellazítja az elmét, és gyógyítja a testet. A legjobb az egészben az, hogy nem kíván erőfeszítést, hogy ezt ászana, és megadja a lehetőséget arra, hogy engedje el, és teljes kikapcsolódást. Add hozzá ezt a nélkülözhetetlen ászana a jóga rendszert, hogy élvezzék annak minden előnyével.