Hogyan kell csinálni a Sukhasana és mik az előnyei

Home » Review » Yoga Basic » Hogyan kell csinálni a Sukhasana és mik az előnyei

Hogyan kell csinálni a Sukhasana és mik az előnyei

Sukhasana, Easy Pose, tisztességes Pose, vagy Pleasant Pose egy ászana gyakorolják a jógát. Szanszkrit: सुखासन; Sukh – Öröm, Asana – Pose; Kimondva As – soo-kah-SAH-nah.

Ez pózt legalkalmasabb a meditáció mind a kezdő és haladó szakemberek. Sukhasana származik a szanszkrit szó Sukham azt jelenti, hogy könnyű, öröm, a kényelem, és az öröm. Minden korosztály megteheti ezt ászana.

Mit kell tudni, mielőtt csinálni Az Asana

Ez ászana egy meditatív póz, ezért a legjobb, ha a gyakorlatban ezt a pózt a reggel.

Nem kötelező, hogy ez a ászana kell elvégezni éhgyomorra. De ha azt megelőző vagy követő fel a jóga ászanákat, a legjobb, akkor az étkezést legalább 4-6 órát, mielőtt ezt ászana. Is, győződjön meg arról, hogy a belek tiszták.

Szint: Alap
Stílus: Vinyasa
Időtartam: Amíg Ön kényelmesen
Ismétlés: Nincs
Kinyújtja: térd, boka
Erősíti: Vissza

Hogyan kell csinálni Sukhasana

 1. Üljön egyenesen, a lábad kinyújtva előtted.
 1. Most keresztbe tesszük a lábunkat, hogy a térd szélesek, sípcsonton keresztezzük, és mindkét lábfejet a térd alatt. Térdre kell hajlítani, és a lábait kell gyűrve a törzs.
 1. A lába el kell lazítani, és a külső éleket kell feküdnie a földre, miközben a belső szélei must ív a lábszáron. Ha megnézzük le a lábad, akkor megjelenik egy háromszög alakult a lábszáron, hogy keresztezzük, és mind a comb.
 1. Biztosítja a kényelmes tér között, a medence és a láb. A medence kell a semleges helyzetben.
 1. A hátad egyensúlyban kell lennie oly módon, hogy a farokcsont és a szeméremcsont vannak egyenlő távolságra a padlón.
 1. Most, hogy a lába a helyükön, akkor tegye a tenyér halmozott fel az öledben. Vagy akkor is feküdt őket térdre tenyér felfelé vagy tenyérrel lefelé.
 1. Hosszúkás a farokcsont és határozott fel a vállát. De győződj meg róla az alsó hát nem ívelt úgy, hogy piszkálja az alsó bordák előre.
 1. A jóga, azt mondják, hogy ha tud ülni egy póz két órát, és harminckét perc múlva, akkor már elsajátította azt. Akkor ül ebben a pózban, amíg kényelmes.
 1. Csak győződjön meg róla, hogy felváltva az átkelés a lábát. Tudod tartani a jobb lábát a bal páros napokon, és a megmaradt jobb páratlan napon.

Óvintézkedések és ellenjavallatok

Ezek közül néhány pontot óvatosan kell szem előtt tartani, mielőtt a gyakorlatban ez ászana.

 1. Kerüljük ezt ászana ha csípő és térd sérülések, vagy akkor, ha a gyulladt.
 1. Gyakorold óvatosság, ha a porckorongsérv probléma. Jól jönne párnázás, hogy a póz kényelmes.

Kezdő Pose

Mint kezdő, nehéz lehet ülni egyenesen a padlón hosszú ideig. Használhatja blokkok és tompítva, hogy a testtartás jobb. Azt is sovány a falnak, hogy tartsa a hátát egyenesen.

Részletes póz változtatások

Ez ászana nézhet rendkívül egyszerű, de ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Ha egyszer megszokta a pózban, be kell állítania egy erős szándék és sovány meditatív állapotban. A gyakorlatban, akkor a tapasztalatok nagy öröm és boldogság kitöltésével szíved.

Az előnyeit Sukhasana

Ezek közül néhány csodálatos előnyeit a Sukhasana.

 1. Úgy terjed egyfajta nyugalom és a béke útján a test és a lélek.
 1. Ez ellazítja az agyat.
 1. Ön úgy fogja érezni minden kimerültség, a stressz és a szorongás hagyja a lény.
 1. A mellkas és a gallér csontok kiszélesedett.
 1. A test igazítás javul.
 1. Gyakorolják ezt ászana segít hosszúkás gerinc.
 1. A hátad erősebb lesz, és egyenletesebb.
 1. Ez ászana ad a térd és a boka egy jó szakaszon.

A tudomány mögött a Easy Pose

Ha a fenti a testtartás jobb, ahogy gyakorolják a Sukhasana, akkor hozzon létre egy nyugodt légkört biztosít az elme és a test. Meg kell, hogy ellenőrizze, hogy a súlya a test egyenletesen oszlik el az ülés csontokat, ha elfoglalja. Ez biztosítja, hogy a vállak vannak ugyanazon a vonalon, a csípő és a fejed kerül kellős közepén a gerinc. Meg lehet elég nagy kihívás, hogy pihenjen a lábad mikor ülnek ebben a pózban. De ha egyszer a mester, hogy akkor lesz egy profi ebben ászana. Mert mindez, van szüksége a core erős. Ha ezt ászana rendszeresen, az egész törzs kap tónusú. Ha mindezt nyúlik a gerinc, akkor lépni a figyelmet, hogy a szíved. Amikor ez megtörténik, akkor lesz kényelmes a póz, és átveheti a fizikai és lelki egyensúlyát.

Amikor a szervezet állandó, és a légzése szinkronizált és kibővített, meg fogja találni a szélsőséges öröm. Aztán rájössz, hogy az elméd, légzés és a test egyesül, és a szíved szabaddá az összes terhet.

előkészítő pózok

Dandasana

Follow-Up pózok

Anulom-Vilom
Kapalbhati
Vajrasana
Uttanasana
Balasana
Dhanurasana

Jóga szól, hogy csatlakozik magát mialatt az erőfeszítés, hogy javítsa ki a ászana. Ez hozza a béke, az öröm és a nyugalom. Ha sikerül ezt szövik ászana az életedbe, akkor mozoghat nélkül félelem vagy pánik.