Hogyan kell csinálni a Supta Matsyendrasana és mik az előnyei

Home » Review » Yoga Basic » Hogyan kell csinálni a Supta Matsyendrasana és mik az előnyei

Hogyan kell csinálni a Supta Matsyendrasana és mik az előnyei

Supta – fekvő, Matsyendra – Lord Of The Fish, Asana – Pose; Kimondva As – SOOP-tah MAHT-see-en-DRAHS-uh-nuh

A Supta Matsyendrasana, más néven a Hanyatt Twist, a fekvő Twist, a Fekvő Lord Of The Fish Pose, és a Jathara Parivartanasana, egy helyreállító kezdő póz. Azt mondják, hogy pihenjen az elme és a test. Ez ászana névadója az Úr a halak, Matsyendra, aki egy jógi és a tanuló az Úr Shiva.

Mit kell tudni Mielőtt ezt megteszi Asana

Meg kell győződnie arról, hogy tartsa a gyomorban és a belekben előtt üres gyakorlatban ez ászana. Az étkezések legalább 4-6 órát, mielőtt ezt a ászana, hogy az étel lesz emésztett és elég energiát, hogy fordítsuk az edzések során.

A legjobb, ha tornázni első dolog reggel. De abban az esetben nem tud dolgozni reggelente, hogy az rendben van, hogy gyakoroljuk az esti órákban.

Szint: Alap
Stílus: Hatha jóga
Időtartam: 30 és 60 másodperc
Ismétlés: Egyszer minden oldalon
Kinyújtja: has, mell, váll, hát alsó, csípő, gerinc közel, a hát felső
Erősíti: A belső szervek, gerinc

Hogyan kell csinálni a Supta Matsyendrasana (Hanyatt Twist)

 1. Kezdeni ezt ászana, meg kell feküdniük, és egyenesen a hátadon. Lélegezz, és óvatosan nyomja meg a hát alsó a padlóra.
 2. A szerződés a hasi izmok. Ezután be és hajlítsa be térdét, ahogy felemeli a lábát a padlón.
 3. Lélegezz, és nyújtsd a karod, úgy, hogy hozzon létre egy egyenes vonal és a vállát. Vigye tenyerek lefelé úgy, hogy megadja, hogy az extra támogatást. Használd a core izmokat, hogy támogassa a gerinc. Miközben ezt teszi, hogy a térd és a láb együtt.
 4. Lélegezz be, és emelje a lábát egy kicsit magasabb, mint a térd.
 5. Lélegezz ki, és csökkentse a lábát, hogy a bal oldalon a padlóra, ügyelve a térd és a láb egymásra. Azt is meg kell győződnie arról, hogy a térd kell lennie a hip szinten, valamint a sarka nyugodjanak egy lépésre a fenék.
 6. Légzés lassan és mélyen, ahogy finoman fordítsa el a fejét jobbra. Gyökér le a jobb vállát, hogy meg tudja-e fenntartani egy csavar a felső gerinc. Ha tartod a fegyvert a vállmagasságban, ez segít a root a vállát. Tartsa a pózt körülbelül 30 és 60 másodperc.
 7. Ahhoz, hogy felszabadítsuk a póz, nyomja meg a kezét a földre, és a szerződés az izmok a has. Lélegezz be, és emelje fel a mellkas és a térd felett a mellkasát. Tartsa a térd.
 8. Lehel. Húzza a comb a mellkasát, és emelje fel fejét és mellkasát a comb. Győződjön meg róla, hogy ne emelje a vállán, mint a fej felemelkedik.
 9. Csökkentse a váll és a fej a földre, és a szerződés a hasi izmok. Ezután nyújtsa ki a kezét újra, és ismételje meg a csavar a másik oldalon.

Óvintézkedések és ellenjavallatok

Ezek közül néhány pontot óvatosan kell szem előtt tartani, mielőtt ezt ászana.

 • Kerüljük gyakorolják ezt ászana ha súlyos problémák a hát alsó részén.
 • Ha Ön terhes, gyakorolni ezt ászana csak irányítása alatt egy szakértő. Előfordulhat az is, hogy kényelmes gyakorolják ezt ászana egy párnával a két térde közé.
 • Kerüljük ezt ászana ha műtéten esett át egy belső szerv.

Kezdők Tip

Mint kezdő, akkor lehet, hogy nehéz, hogy verem a lábát ebben ászana. Ügyeljen arra, hogy nyúlik a felső térd csak annyi, amennyit csak tudsz. Ne nyomja túl sokat. Jól jönne egy himba vagy egy párnát a pihenésre a felső térdét. Ez segít csökkenteni a tartományban mozog.

Részletes póz variáció

Hogy növelje a szakaszon a csípő, akkor próbálja meg ezt a változatot.

Kereszt a jobb térd fölött a bal oldalon, majd ha elég rugalmasak ahhoz, tekerje a jobb láb körül a bal vádli izmait, szinte utánozza a pozícióját a lábát a Garudasana. Mozgás a csípő kissé jobbra, és dobja a térd a bal oldalon. Ezután hozza a lábad vissza a központba, és ismételje meg a ászana az ellenkező oldalon.

Az előnyök a Hanyatt Twist

Ezek közül néhány csodálatos előnyeit Hanyatt Twist.

 • Ez biztosítja a gerinc és a csigolyák elég mozgás, és ezért sokkal rugalmasabbá válik.
 • Serkenti és tonizálja a belső szerveket.
 • Ez egy teljes méregtelenítő a belső szerveket.
 • Ez ászana biztosítja a jobb emésztést.
 • Ez ad a váll, mellkas, középső gerinc, a csípő, a derék és a hát felső részén egy jó szakaszon.
 • Ha merevséget vagy fájdalmat a gerinc, a csípő, vagy a hát alsó részén, ez ászana segít enyhíteni azt.
 • Felszabadítja stressz és a szorongás.

A tudomány mögött a Supta Matsyendrasana

Majdnem minden jóga csavar szolgál balzsam, hogy segítsen enyhíteni elfojtott légzés, lassú emésztés vagy alacsony energiájú, de a különböző fájdalmak. Ez ad egy lökést a frissítő energia. A csavar megadja a lehetőséget, hogy úgy érzi, a hatalom tördelve ki a testet a középpontban. Ön úgy fogja érezni a légzés javítására, és a feszültséget a nyak és a hát könnyen ki. A csavar is megnyugtatja frazzled idegeket. Ha feltételezzük, egy hátradöntött helyzetben, akkor időzzön körül a spirál és görbék a testtartás, ezért lehetővé teszi a csavar, hogy mélyen behatolnak a gerinc. A végén, akkor biztos, hogy úgy érzi, tiszta, megfiatalodott, és felfrissült.

Most, hogy tudjuk  , hogyan kell csinálni ülő nézőknek jóga póz, mit vársz? A csavar az, kényelmes és megnyugtató, és ez a csavar, a hozzáadott egészségügyi előnyök, teljesen megéri kipróbálni.