Hogyan kell csinálni a Supta Matsyendrasana és mik az előnyei

Home » Review » Yoga Basic » Hogyan kell csinálni a Supta Matsyendrasana és mik az előnyei

Hogyan kell csinálni a Supta Matsyendrasana és mik az előnyei

Supta – fekvő, Matsyendra – Lord Of The Fish, Asana – Pose; Kimondva As – SOOP-tah MAHT-see-en-DRAHS-uh-nuh

A Supta Matsyendrasana, más néven a Hanyatt Twist, a fekvő Twist, a Fekvő Lord Of The Fish Pose, és a Jathara Parivartanasana, egy helyreállító kezdő póz. Azt mondják, hogy pihenjen az elme és a test. Ez ászana névadója az Úr a halak, Matsyendra, aki egy jógi és a tanuló az Úr Shiva.

Mit kell tudni Mielőtt ezt megteszi Asana

Meg kell győződnie arról, hogy tartsa a gyomorban és a belekben előtt üres gyakorlatban ez ászana. Az étkezések legalább 4-6 órát, mielőtt ezt a ászana, hogy az étel lesz emésztett és elég energiát, hogy fordítsuk az edzések során.

A legjobb, ha tornázni első dolog reggel. De abban az esetben nem tud dolgozni reggelente, hogy az rendben van, hogy gyakoroljuk az esti órákban.

Szint: Alap
Stílus: Hatha jóga
Időtartam: 30 és 60 másodperc
Ismétlés: Egyszer minden oldalon
Kinyújtja: has, mell, váll, hát alsó, csípő, gerinc közel, a hát felső
Erősíti: A belső szervek, gerinc

Hogyan kell csinálni a Supta Matsyendrasana (Hanyatt Twist)

 1. Kezdeni ezt ászana, meg kell feküdniük, és egyenesen a hátadon. Lélegezz, és óvatosan nyomja meg a hát alsó a padlóra.
 2. A szerződés a hasi izmok. Ezután be és hajlítsa be térdét, ahogy felemeli a lábát a padlón.
 3. Lélegezz, és nyújtsd a karod, úgy, hogy hozzon létre egy egyenes vonal és a vállát. Vigye tenyerek lefelé úgy, hogy megadja, hogy az extra támogatást. Használd a core izmokat, hogy támogassa a gerinc. Miközben ezt teszi, hogy a térd és a láb együtt.
 4. Lélegezz be, és emelje a lábát egy kicsit magasabb, mint a térd.
 5. Lélegezz ki, és csökkentse a lábát, hogy a bal oldalon a padlóra, ügyelve a térd és a láb egymásra. Azt is meg kell győződnie arról, hogy a térd kell lennie a hip szinten, valamint a sarka nyugodjanak egy lépésre a fenék.
 6. Légzés lassan és mélyen, ahogy finoman fordítsa el a fejét jobbra. Gyökér le a jobb vállát, hogy meg tudja-e fenntartani egy csavar a felső gerinc. Ha tartod a fegyvert a vállmagasságban, ez segít a root a vállát. Tartsa a pózt körülbelül 30 és 60 másodperc.
 7. Ahhoz, hogy felszabadítsuk a póz, nyomja meg a kezét a földre, és a szerződés az izmok a has. Lélegezz be, és emelje fel a mellkas és a térd felett a mellkasát. Tartsa a térd.
 8. Lehel. Húzza a comb a mellkasát, és emelje fel fejét és mellkasát a comb. Győződjön meg róla, hogy ne emelje a vállán, mint a fej felemelkedik.
 9. Csökkentse a váll és a fej a földre, és a szerződés a hasi izmok. Ezután nyújtsa ki a kezét újra, és ismételje meg a csavar a másik oldalon.

Óvintézkedések és ellenjavallatok

Ezek közül néhány pontot óvatosan kell szem előtt tartani, mielőtt ezt ászana.

 • Kerüljük gyakorolják ezt ászana ha súlyos problémák a hát alsó részén.
 • Ha Ön terhes, gyakorolni ezt ászana csak irányítása alatt egy szakértő. Előfordulhat az is, hogy kényelmes gyakorolják ezt ászana egy párnával a két térde közé.
 • Kerüljük ezt ászana ha műtéten esett át egy belső szerv.

Kezdők Tip

Mint kezdő, akkor lehet, hogy nehéz, hogy verem a lábát ebben ászana. Ügyeljen arra, hogy nyúlik a felső térd csak annyi, amennyit csak tudsz. Ne nyomja túl sokat. Jól jönne egy himba vagy egy párnát a pihenésre a felső térdét. Ez segít csökkenteni a tartományban mozog.

Részletes póz variáció

Hogy növelje a szakaszon a csípő, akkor próbálja meg ezt a változatot.

Kereszt a jobb térd fölött a bal oldalon, majd ha elég rugalmasak ahhoz, tekerje a jobb láb körül a bal vádli izmait, szinte utánozza a pozícióját a lábát a Garudasana. Mozgás a csípő kissé jobbra, és dobja a térd a bal oldalon. Ezután hozza a lábad vissza a központba, és ismételje meg a ászana az ellenkező oldalon.

Az előnyök a Hanyatt Twist

Ezek közül néhány csodálatos előnyeit Hanyatt Twist.

 • Ez biztosítja a gerinc és a csigolyák elég mozgás, és ezért sokkal rugalmasabbá válik.
 • Serkenti és tonizálja a belső szerveket.
 • Ez egy teljes méregtelenítő a belső szerveket.
 • Ez ászana biztosítja a jobb emésztést.
 • Ez ad a váll, mellkas, középső gerinc, a csípő, a derék és a hát felső részén egy jó szakaszon.
 • Ha merevséget vagy fájdalmat a gerinc, a csípő, vagy a hát alsó részén, ez ászana segít enyhíteni azt.
 • Felszabadítja stressz és a szorongás.

A tudomány mögött a Supta Matsyendrasana

Majdnem minden jóga csavar szolgál balzsam, hogy segítsen enyhíteni elfojtott légzés, lassú emésztés vagy alacsony energiájú, de a különböző fájdalmak. Ez ad egy lökést a frissítő energia. A csavar megadja a lehetőséget, hogy úgy érzi, a hatalom tördelve ki a testet a középpontban. Ön úgy fogja érezni a légzés javítására, és a feszültséget a nyak és a hát könnyen ki. A csavar is megnyugtatja frazzled idegeket. Ha feltételezzük, egy hátradöntött helyzetben, akkor időzzön körül a spirál és görbék a testtartás, ezért lehetővé teszi a csavar, hogy mélyen behatolnak a gerinc. A végén, akkor biztos, hogy úgy érzi, tiszta, megfiatalodott, és felfrissült.

Most, hogy tudjuk  , hogyan kell csinálni ülő nézőknek jóga póz, mit vársz? A csavar az, kényelmes és megnyugtató, és ez a csavar, a hozzáadott egészségügyi előnyök, teljesen megéri kipróbálni.

Jessica Gunawan is a yoga teacher and writer. Her writing on yoga and holistic health has appeared in several websites. She began her yoga journey from the year 2008. Currently teaching yoga at Celebrity Fitness in Denpasar, Bali.