Hogyan kell csinálni a Supta Padangusthasana és mik az előnyei

Home » Review » Yoga Basic » Hogyan kell csinálni a Supta Padangusthasana és mik az előnyei

Hogyan kell csinálni a Supta Padangusthasana és mik az előnyei

Supta Padangusthasana más néven hátradöntött Hand Big Toe Pose egy ászana. Supta – fekvő, Pada – Foot, angusta – nagylábujj Asana – Pose; Kimondva As – leves-TAH pod-ang-Goosh-TAHS-Anna

Ez ászana ad egy hihetetlen szakaszon, annyira, hogy ez megnyitja az utat a lába teljesen. Azt is mondta, hogy javítsa az általános fizikai és mentális egészség. Sokan a végén gyakorló ezt ászana, mint egy szakaszon anélkül, hogy tudta a nevét, a ászana, de ez a póz sokat kínál.

Mit kell tudni, mielőtt csinálni Az Asana

Meg kell győződnie arról, hogy tartsa a gyomorban és a belekben előtt üres gyakorlatban ez ászana. Az étkezések legalább 4-6 órát, mielőtt ezt a ászana, hogy az étel lesz emésztett és elég energiát, hogy fordítsuk az edzések során.

A legjobb, ha tornázni első dolog reggel. De abban az esetben nem tud dolgozni reggelente, hogy az rendben van, hogy gyakoroljuk az esti órákban.

Szint: Alap
Stílus: Iyengar jóga
Időtartam: 30 mp
Ismétlés: Egyszer minden láb
Kinyújtja: csípő, comb, combhajlító, vádli, ágyék
Erősíti: térd

Hogyan kell csinálni a Padangusthasana

 1. Feküdjön a hátára és a lábak kinyújtva és lábak hajlításával. Nyomja a lábát a nyomában.
 2. Lehel. Húzza a jobb térd felé, a mellkas, és a hurok a pántot az ív a jobb lábát. Ha Ön tapasztalt jógagyakorlónak, két ujjal, és akassza rá a nagylábujj.
 3. Most, kiegyenesedik, és nyújtsd a jobb lábát a mennyezetre, oly módon, hogy a karok egyenesek, és a vállak sürgető a padlón.
 4. Addig nyomja, és kitolja a bal lábát, nyomja meg a tetején a bal combját le a bal kezét. A kiterjesztés a jobb láb létre kell hoznia egy kényelmes szakaszon a hátsó lábát.
 5. Lehet akár tartani a pózt ide, vagy pedig a jobb láb ki, így a lábat le a jobb oldalon. De ha ezt megteszi, akkor biztosítani kell a bal csípő földelt a padlón.
 6. Tartani minden variáció, amíg kényelmes, majd ismételje meg a ászana a bal lábát a tetején.

Óvintézkedések és ellenjavallatok

Ezek néhány pontot óvatosan kell szem előtt tartani, mielőtt ezt ászana.

 • Kerülje el ezt ászana, ha van egy fejfájás vagy hasmenés.
 • Ha a vérnyomás, emeld fel a fej és a nyak egy összehajtott takarót, majd a gyakorlatban az ászana.

Kezdő Tippek

Mint kezdő, akkor meg kell gyakorolni ezt ászana a sarok alsó lábszár préselt falnak. De ha a test még mindig túl merev, akkor egy blokk alatt a csípő az emelt láb (a támogatás keretében a comb lágyítja a belső ágyék), majd ha hozza a lábát oldalán, pihenhet rá a háztömb.

Részletes póz variációk

Ha tudja használni az ujjait, hanem egy pánt, hogy tartsa meg a bokáját, és nem a ászana, ez a továbbfejlesztett változata ezt a pózt. Ez pedig az intenzív gyakorlat és kitartás.

Az előnyök a Fekvő Hand-To-Big-Toe-póz

Ezek közül néhány csodálatos előnyeit Supta Padangusthasana.

 • Ez adja meg a comb, a csípő, a borjak, hamstrings, és az ágyék egy jó szakaszon.
 • A térd lesz erős.
 • A prosztata stimulálja.
 • Az emésztőszervek stimuláljuk, ezért emésztés javítható.
 • Hátfájás, isiász, és a menstruációs kellemetlenség enyhült.
 • Ez ászana segíti gyógyítják lúdtalp, vérnyomás, és a meddőség.

A tudomány mögött a Supta Padangusthasana

Eltekintve nagyon egyszerűen működik a fizikai lény, ez az ászana segítségével tárja fel a tudat is. A tudat három tényező – az elme vagy manasz, az ego vagy ahamkara, az intelligencia vagy a buddhi. Az ego általában dominál, amit látunk, és tudják, ezért uralja a tudatosság. Tehát, ha gyakoroljuk a pózt, akkor észrevehetjük, hogy a figyelem terelődik át az emelt láb és a lábszár a padlón nem a dolgok rendjében.

Úgy tűnhet, hogy minden intézkedés történik a felemelt lábát, de valójában, akkor is profitáltak a jobb kiterjesztése a lába a földön van, és még inkább az összjátéka mindkét lábát. Az ego lehet több, mint boldog, hogy képes legyen tartani a lábujjak és nyújtsd a felső lábát. De meg kell hogy az intelligencia az alsó lábszár, hogy ezt a döntést, hogy meddig kell nyújtsd ki emelt lábát. Ez nem csak biztonságosabb, hanem inkább hasznos, hogy a hát, csípő és a lábak. Mi több? Nos, a nagy figyelmet a kapcsolatot az elméd és a tested.

Most, hogy tudjuk, hogyan kell csinálni Supta Padangusthasana, mit vársz? Úgy tűnhet, egyszerű, de ez ászana működik egy egyesület mindenkor, a két lábad között, valamint a test és lélek – akárcsak hogyan kell, amikor megyünk a dolgok a nap folyamán. Hagyjuk ezt ászana csepegtetni a képesség, hogy együtt vannak, és együtt mozogva a különböző részeit a lét és a világ körül.