Hogyan kell csinálni a Viparita karani és mik az előnyei

Home » Review » Yoga Basic » Hogyan kell csinálni a Viparita karani és mik az előnyei

Hogyan kell csinálni a Viparita karani és mik az előnyei

Szanszkrit: विपरीतकरणी; Viparita – Fordított, karani – avagy; Kimondva As – vip-par-ee-tah car-AHN-ee.

A Viparita karani enyhe inverzió is nevezik Inverz tó póz, vagy a lábak fel a falra póz. Azt öregedésgátló hatása a szervezetben, eltekintve egy sor más egészségügyi előnyöket. Néhány hindu írások azt állítják, hogy a Viparita karani nemcsak csökkenti a ráncok, hanem megtartja mind öregség és halál sakkban. Ez ászana, hogy egy helyreállító jelent, lehetővé teszi a vér áramlását, hogy minden testrész. Ezért segít enyhíteni majdnem minden bajra.

Mit kell tudni, mielőtt csinálni Az Viparita karani

Meg kell győződnie arról, hogy tartsa a gyomorban és a belekben előtt üres gyakorlatban ez ászana. Az étkezések legalább 4-6 órát, mielőtt ezt a ászana, hogy az étel lesz emésztett és elég energiát, hogy fordítsuk az edzések során.
A legjobb, ha tornázni első dolog reggel. De abban az esetben nem tud dolgozni reggelente, hogy az rendben van, hogy gyakoroljuk az esti órákban.

Szint: Alap
Stílus: Hatha jóga
Időtartam: 5-15 perc
Ismétlés: Nincs
Kinyújtja: Front törzs, a nyak hátsó, hátsó lábak

Hogyan kell csinálni a Viparita karani

Mivel a helyreállító jelent, sokan élvezik a kellékek, mint a párnák, párnák és takarók hajtva, miközben ezt ászana. Tartsa prop választott melletted, miközben ezt ászana. Ezután kövesse az alábbi lépéseket.

 1. Keressen egy nyílt tér közelében egy fal, és üljön mellette, oly módon, hogy a lábad a padlón, elterjedt előtted, és a bal oldalán a test hozzáér a falhoz.
 2. Lehel. Feküdj a hátadra, ügyelve arra, hogy a hátsó lábad sajtó a falnak, és a talpa felfelé nézzen. Ez elviszi egy kis mozgás, hogy kényelmesen ebben a helyzetben.
 3. Helyezzük a fenék egy kicsit a faltól, vagy nyomja őket a falnak.
 4. Győződjön meg róla, háta és feje van a padlón. Meg fogja találni, hogy a szervezet alkot egy 90 fokos szögben.
 5. Emeld fel a csípő fel, és csúsztassa a prop alattuk. Ön is használja a kezét, hogy támogassa a csípő és a forma, hogy görbe a test alsó.
 6. Tartsa a fej és a nyak semleges helyzetben, és puhítja a torok és az arca.
 7. Csukd be a szemed, és lélegezzen. Tartsa a pozíciót legalább öt percig. Release and roll bármelyike ​​oldalon. Lélegezz mielőtt felülni.

Óvintézkedések és ellenjavallatok

Ezek közül néhány pontot óvatosan kell szem előtt tartani, mielőtt ezt ászana.

 • Ez ászana enyhe inverzió, és ezért el kell kerülni a menstruáció alatt.
 • Kerüljük ezt ászana ha súlyos szem problémák, mint a glaukóma.
 • Ha komoly hát és nyaki problémák, győződjön meg róla, hogy ezt ászana irányítása alatt tanúsított jóga oktató.
 • Ha azt észleli, bizsergést a lábát, ha gyakoroljuk ezt ászana, hajlítsa be térdét, és érintse meg a talpa, így a sarka közelében a medence.

Kezdők Tip

Mint kezdő, akkor lehet találni nehéz bejutni a nyomvonal közvetlenül ezt a pózt. Ehhez meg kell lélegezni, hogy a feje a combcsontja szilárdan a falnak szorítva. Ez segít engedje a gerinc, has, és az ágyék. Meg kell elképzelni, hogy a belélegzés leereszkedni keresztül a törzs, és nyomja a fejét a combcsontja a falhoz közel. Ahogy kilégzéskor minden alkalommal, hagyja, hogy a combcsontja nyomja nehezebb a falra, és a törzs húzza el a falon.

póz variáció

Ha van elég hely, akkor terjedt el a lábát egy széles „V”, amikor a falnak. Ez növelni fogja a szakaszon az ágyék és a comb. Egy másik változat szerint, hogy növelje a szakaszon, hajlítsa a térdét, és érintse meg a talpa együtt. Ezután csúsztassa a külső széle a láb le, és hogy a sarka közelebb a medencét. Nyomja meg a kezét ellen a tetején a combok belső, hogy növelje a szakaszon az ágyék.

Az előnyök a Inverz Lake póz

Ezek közül néhány csodálatos előnyeit Viparita karani.

 1. Ez segít pihenni fáradt, görcsös láb és a lábak.
 2. Ez ad az első a törzs, a láb hátsó részén, és a nyak hátsó részén egy jó szakaszon.
 3. Enyhíti enyhe hátfájás.
 4. Ez egy ászana, amely segít, hogy megnyugtassa és nyugodt az elme.
 5. Ez ászana terápiás előnyök a következők:
  a. Szorongás
  b. Arthritis
  c. Emésztési problémák
  d. Fejfájás
  e. Magas és alacsony vérnyomás
  f. Álmatlanság
  g. Migrén
  h. Enyhe depresszió
  i. Légzőszervi betegségek
  j. Húgyúti rendellenességek
  k. Visszér
  l. Menstruációs görcsök
  m. Premenstruációs szindróma
  n. Változás kora

A tudomány mögött a Viparita karani

Ez asana egy energizáló inverzió, hogy enyhíti a gerinc, láb, lábak, és az idegrendszer. Finoman hozza a test egy állam teljes kikapcsolódást. Nem számít a tapasztalatáról, minden jóga hallgató képes erre ászana. Azt mondják, hogy ha időbe telik le a napon megfordításához előre mozgásai hatású, ennek, és megvalósítása, a test és az agy megy az állam a tiszta lét. Ez lehetővé teszi a tudat, hogy bemegy az állam a mély meditáció. Azt is megnyugtatja az agyat és teszi öntudatos.

Ez azért van, mert ezek nyugtató előnyöket, amelyeket ezek ászana többnyire végén a jóga rend, éppen mielőtt a test bemegy a Shavasana. De ez ászana is lehet gyakorolni függetlenül, és nem mint egy része a rutin.

Ha ezt a ászana a rendszeres testmozgás, a szellem, a test és a lélek biztos, hogy nyugodt és helyreáll. Ez ászana azonnal felemeli a hangulat, miután egy hosszú, fárasztó nap, főleg, ha már a lábad egész nap. Minden amire szüksége van öt perc alatt – meg fog lepődni, hogy milyen ez az egyszerű ászana energetizáló!