Hogyan lehet, hogy a Compass Pose (Parivrtta Surya Yantrasana) Jóga

Home » Review » Yoga Basic » Hogyan lehet, hogy a Compass Pose (Parivrtta Surya Yantrasana) Jóga

 Hogyan lehet, hogy a Compass Pose (Parivrtta Surya Yantrasana) Jóga
Néven is ismert : forgott napóra jelentenek
Célok : combhajlító, csípő, váll és
Szint: Haladó

Jóga jelent tekintjük tipikusan fejlett amikor megkövetelik kombinált „készségek” -flexibility, az erő, és az egyensúly, például, hogy időbe telik, és a tapasztalatok építeni. Iránytű jelentenek minősül fejlett jelent azáltal, hogy a szélsőséges nyitottsága combhajlító és a vállak, amelyek szükségesek a teljes kifejezést, a mozgás. Ha még nincs ott, nincs gond. Akkor gyakorlatban ez jelenthet egy hajlított láb, amíg vigyázni, hogy ne gördülő a súlyt a hátán a fenék, ami a gerinc körül előre.

Mint a legtöbb jóga pózok, iránytű nézve jellemzően építeni egy sor pózok, vagy áramlás. Bár ez nem egy konkrét áramlási egyedi iránytű jelent, ezért fontos, hogy a kiválasztási pózok előző iránytű segítségével meleg neked, és előkészíti a testet a szélsőséges megbénít szakaszon. Ez mindig egy jó ötlet, hogy meleg egy sor nap salutations, akkor bele megbénít, a csípő és a váll-nyitók, beleértve pózok, mint állva félhold, gyík kitörés, széles lábú álló előre hajlik, tűz log jelentenek, és kapu jelentenek.

Előnyök

Iránytű kiváló póz haladó jógagyakorlók tovább mélyíteni a csípő, megbénít, és a váll rugalmasságát. Fenntartásában és növeli a rugalmasságot a csípő és a combhajlító segít növelni az általános mozgékonyságot, hogy a napi tevékenységek, mint a guggolás le, könnyebb elvégezni.

Továbbá, mivel a póz igényel overhead funkciókkal és nyújtsd át a ferde (közkeletű nevén a „test oldalsó” jóga), a póz segít erősíteni és meghosszabbítsák a stabilizáló izmokat a gerinc, fenntartása gerinc mobilitását. Rendszeresen végzett, a hosszabbító, erősítő és nyújtó, hogy zajlik a combhajlító a vállak eredményezhet összességében jobb testtartás és az összehangolás. Végül, a jó testtartás és kiegyensúlyozott igazítás segíthet megelőzni a sérüléseket és fájdalmat, különösen a deréktáji.

Step-by-Step utasítások

Más, mint a jóga mat, akkor nem kell semmilyen különleges felszerelés elvégzéséhez iránytű jelent.

  1. Üljön egy kényelmes, törökülésben helyzetben.
  2. Lélegezz, és hajlítsa a jobb térd, átölelve azt a mellkasát. Hagyhatja el a bal lábát hajlítva vagy simítsa előtted.
  3. Emeld fel a jobb lábát a bal kezével. Menet a jobb karját alatt a jobb térd, így a jobb keze ügyében a padlóra kívül a jobb csípő. Lélegezz lassan és folyamatosan, ahogy összpontosítani ül magas, meghosszabbítják a gerinc és ott egyenesen, ahogy mozog ebben a helyzetben.
  4. Használja a bal oldali helyzetben a jobb térd, mint magasan a jobb karját, amennyire csak lehetséges. A cél az, hogy a jobb térd mögött, hogy összehangolják a jobb váll és a jobb lábát egyenesen.
  5. Hozd el a bal kezét, hogy a külső széle a jobb lábát. Kezdje meg kiegyenesíteni a jobb lábát, ahogy nyúlik a bal karját a feje mögött.
  6. Nézz fel felé a bal karját, miközben a gerinc egyenes. Vegyünk 3-5 mély lélegzetet itt tartja a póz.
  7. Engedje el a póz óvatosan, kilégzés, ahogy útmutató a jobb lábát vissza lassan a bal kezével, majd ismételje meg a másik oldalon.

Gyakori hibák

Gördülő a testsúly hátra, hogy elérjék a Pose

Ez egy gyakori hiba, hogy megpróbálja „hogy helyet” becsempészni a térd mögött a váll gördülő a testsúly vissza rá a seggét, ami a gerinc, hogy kerek előre. Ez dob tested egy vonalban, és ellensúlyozza a pozitív hatást a póz van kialakítva, hogy a testtartás és az összehangolás. A hiba akkor jelentkezik, ha nem eléggé fejlett rugalmasságot a combhajlító, csípő, és a vállát. Hátrébb a jelent, és próbálkozzon valami hasonló célja, hogy javítsa a csípő és megbénít a rugalmasság, mint a gém jelentenek.

Arra kényszerítve a Pose

Még jó, hogy kihívást magad alatt jóga gyakorlatok, de ez nem egy jó ötlet, hogy álljon ki a test már a jelenlegi képesség szintet. Arra kényszerítve a póz-toló már az az érzésem, egy szakaszon egy érzés, fájdalom vagy kellemetlen érzés-egy jó módja annak, hogy a végén a sérült. Amikor megpróbálja a pózt, tolja magát, hogy a pont egy könnyű szakaszon, de ha nem tudja tartani a szakaszon kényelmesen, mész túl messzire. Meghajlítani a térd vagy megragad egy jóga hevedert, hogy módosítsa a póz hatékonyan.

Módosítások és változtatások

Szüksége van egy módosítás?

Feszes hamstrings lehet az elsődleges oka annak, hogy nem tud beköltözni iránytű jelent. Próbálja gém jelentenek, mint egy módja annak, hogy dolgozzon ki a megbénít rugalmasság, ami hasonlít a mi szükséges iránytű jelent. Ülj magas a kényelmes törökülésben helyzetben. Hozd a bal térd a mellkasát, és fogja meg a bal lábát két kézzel. Fenntartása a jó testtartás, dőljön hátra kissé ülni magas, mint te egyszerre kezdődik kiterjesztése a bal térdét, rámutatva a lábad a mennyezet felé. A cél az, hogy teljesen ki van húzva a térded, de csak menni, amennyire csak lehet, amíg úgy érzi, egy szakaszon keresztül megbénít. Tartsa a pozíciót 20-30 másodpercig, és ismételje meg.

Kihívásra?

Próbálja meg állva iránytű jelent, mint egy még fejlettebb megbénít és hip konzervnyitó. Kezdés álló hegyi jelent. Döntetlen a jobb térd a mellkasát. Catch a külső a jobb lábát a jobb kezével, hogy segítse a jobb térd alatt és mögött a jobb vállát. Fenntartása a jó testtartás, fogd meg a jobb lábát a bal kezével, és engedje el a jobb kezét. Lassan terjed ki a jobb térd, támaszkodva kissé jobbra, hogy nyissa ki a bal oldalon, a test és az egyensúly megtartása. Tartsa öt lélegzik, majd engedje, és ismételje meg a másik oldalon.

Biztonsági előírások

A legfontosabb dolog, hogy emlékezzen a fejlett jóga jelent, mint iránytű jelent az, hogy időbe telik, és a gyakorlat, hogy megtalálja a siker. Lassan alakul ki, és hogy a szervezet idő alatt fejlődnek ki a rugalmasság eléréséhez szükséges a teljes kifejezést, a póz. Arra kényszerítve a szervezet már a jelenlegi szinten képes egy holtbiztos módja, hogy a végén a sérült. Ha nem tudja tartani a szakaszon több mint egy másodpercre anélkül fájdalmat okoz, akkor nyomja túl messzire. Hátrébb és használja a szükséges módosításokat a munka az utat egészen a póz óvatosan.