Hogyan töltsük el az óceán lehelete (uddzsáji pránajámák) Jóga

Home » Review » Meditation » Hogyan töltsük el az óceán lehelete (uddzsáji pránajámák) Jóga

 Hogyan töltsük el az óceán lehelete (uddzsáji pránajámák) Jóga

Más néven:  Sziszegő Breath, Győzedelmes Breath, Darth Vader Breath

Célok: A légzés

Szint: Kezdő

Ocean Breath ( uddzsáji Pranayama ) a leggyakrabban használt támogatására jóga testhelyzetek, különösen a Vinyasa stílusban. Ebben a légzési technikát, hogy csökkentse a levegő mennyiségét, amely áthalad a torok, meghosszabbítják a légzési ciklus. Minden belégzés és kilégzés hosszú, teljes, mély, és ellenőrzött. Meg lehet tanulni ezt a levegőt, miközben ül a kényelmes törökülésben helyzetben. Ha egyszer kap a nyitjára, elkezdik használni során a jóga.

Előnyök

Ocean Breath koncentrátumok és irányítja a levegőt, így ászana gyakorlás extra teljesítmény és a fókuszt. Ez növeli az oxigén fogyasztás. Egy klinikai vizsgálat a Department of Idegélettani a National Institute of Mental Health és Idegtudományi Bangalore, India talált udzsáji pránájámák növelheti oxigénfogyasztás gyakorlat során mintegy 50 százalékkal.

Gyakorolják ezt a légzése is megnyugtatja tested repülés vagy menekülj válasz. A tested azt mondja, hogy azt akarja, hogy ki a jelent, amilyen hamar lehetséges, de a mély légzés mond a resonse hogy minden rendben van, és akkor tartsa hosszabb ideig.

Egy másik módja gondolni udzsáji lélegzet, hogy szemléltesse a torok, mint egy kerti tömlőt, a légzéssel áthaladó mint egy szivárog a víz. Ha tegye a hüvelykujját részlegesen át a megnyitása a tömlő, akkor növeli a hatalom a víz jön át. Ez ugyanaz a dolog, amit csinál a torok alatt udzsáji légzés. A levegő, hogy jön át a szűkített torok van egy erős, irányított lélegzetet, hogy küldhet a testrészén, hogy szükségük van rá ideje alatt a gyakorlatban.

Vinyasa jóga gyakran nevezik a lélegzet-szinkronizált mozgás, ami azt jelenti, hogy mozog az egyik póz, hogy a következő egy inhalációs vagy kilégzés a levegőt. De ez a légzési mintát nem csak áramló jóga stílusok-ez egy teljes mély lassú légzés, ami felhívhatja, hogy segítsen megtalálni a tartályba hosszú tart.

Step-by-Step utasítások

  1. Ülj fel magas, a vállak lazán el a füle, és csukja be a szemét. Az elkészítéshez tudomást szerez a levegőt anélkül próbálják irányítani egyáltalán. A kezdenek be és ki a száján keresztül, ha már az orrán keresztül lélegezzen.
  2. Hozd el a figyelmet, hogy a torkodon. A exhales, kezd hang a hátsó a torok (a glottist vagy lágy szájpad), kissé összehúzva a levegő átjutását. Képzeld el, hogy bepárásodása egy szemüveget. Meg kell hallani egy lágy sziszegő hangot.
  3. Ha kényelmes a kilégzéskor, kezd, hogy ugyanezen összehúzódása a torkát, hogy a belélegzi. Meg kell még egyszer hallani lágy sziszegő hangot. Ez az, ahol a név a lélegzet származik: úgy hangzik, mint az óceán. (Azt is hangzik, mint Darth Vadar.)
  4. Ha képes a torokban mind a be és kilégzés, csukja be a száját, és kezdjük a légzés az orron keresztül. Továbbra is, hogy ugyanazon tonizáló, hogy a torok, hogy te, amikor a száj nyitva volt. A lélegzet is, hogy egy hangos zaj jön ki és az orrot. Ez udzsáji levegőt.
  5. Most kezdik használni ezt a levegőt során a gyakorlást. Ha a tanár azt mondja, hogy mozog egy belélegezni, hogy ez egy udzsáji belélegezni. Ha szüksége van egy kis valami extra, hogy támogassa Önt, miközben egy póz, emlékezz levegőt, és alkalmazza azt.

Gyakori hibák

A leggyakoribb hiba az óceán lehelete szigorítás a torkodon. Csak szeretnék egy kis szűkület.

Módosítások és változtatások

Gyakorold Ocean Breath gyakran, ahogy egyre ismeri a gyakorlatban. Azt akarja, hogy képes legyen használni a jógaórák, anélkül, hogy szünet. Már a jógaoktató kapsz visszajelzést arról, hogy csinálja meg, vagy szükség van további jelek vagy módosítást.

Részletes gyakorló lehet felfedezni más változatok megfelelő utasítást. Használata izmos zárak ( bandhák ) egyike a fejlett technika, ahogy a levegőt visszatartásokat (kumbhakas).

Biztonsági előírások

Ha légzési nehézség vagy olyan állapot, mint az asztma, ez légzésmintájától nehéz lehet. Biztosítani kell lélegzik elég, és a végén a gyakorlat, ha szédül vagy szédülés. Nem kell, hogy semmilyen fájdalmat során ezt a gyakorlatot.