How To Do Sudarshan Kriya en wat zijn de voordelen?

Home » Review » Yoga Basic » How To Do Sudarshan Kriya en wat zijn de voordelen?

How To Do Sudarshan Kriya en wat zijn de voordelen?

Bent u op zoek naar een oplossing om te gaan met stress? Wil je beter te voelen, er beter uitzien, en beter leven? Zou je me geloven als ik u verteld dat de oplossing voor al dit goed ademt? Ja, je leest het goed. Het is zo simpel als dat als je het goed doet.

Spanning en angst zijn bijproducten van onze snelle moderne levensstijl. En het is het beste om de natuurlijke geneeswijzen van verschillende culturele tradities die langdurige resultaten te verkennen. Sudarshan Kriya is een dergelijke methode van de oude yoga wetenschap van India. Hier laten we u alles wat u moet weten over vertellen. Scroll naar beneden om meer te weten te komen.

Wat Is Sudarshan Kriya?

‘Su’ betekent een goede en ‘darshan’ betekent visie. ‘Kriya’ in yoga-wetenschap betekent om het lichaam te zuiveren. Als geheel, Sudarshan Kriya betekent ‘de juiste visie door zuiverende werking.’ Sudarshan Kriya Yoga is een unieke ademhaling praktijk die cyclische ademhaling patronen die variëren van langzame en rustgevende om snelle en stimulerend zich meebrengt. In dit Kriya, de controle van uw adem, die uw immuunsysteem, zenuwen, en psychische problemen een positief effect neemt u.

Volgens een 2009 gepubliceerde studie van de Harvard Medical School, kan Sudarshan Kriya yoga een effectieve aanpak van angst en depressie. De methode is goedkoop en zonder risico’s en heeft een gunstige invloed op uw lichaam en geest verbinding. Met milieuvervuiling, slechte eetgewoonten en een sedentaire levensstijl bogging je naar beneden, Sudarshan Kriya is een manier voor u om een ​​beter leven te leiden.

Lees verder om het proces uit te vinden. Vergeet niet, je mag alleen door een gecertificeerde yoga-leraar of goeroe in de Kriya worden gestart.

De Sudarshan Kriya techniek

 1. Ujjayi (Victorious Breath)
 2. Bhastrika (Bellows Breath)
 3. Om Chant
 4. Kriya (Zuiveren Breath)

Voor aanvang van de kriya, zitten in de Vajrasana positie.

1. Ujjayi (Overwinnende adem)

Ujjayi moet u bewust ademen. Je kunt je adem voelen door het aanraken van je keel. Ujjayi is een langzame ademhaling proces waar u inademen en uitademen in een ontspannen manier, het bijhouden van de duur van de inademing en uitademing gelijk. Deze techniek vereist dat je 2-4 ademhalingen per minuut ongeveer nemen. Langzame ademhaling leidt je om controle te krijgen over je adem en laat u deze te verlengen tot aan de exacte telling. Ujjayi kalmeert je naar beneden en houdt je alert.

2. Bhastrika (Bellows adem)

In Bhastrika, moet u inhaleren en snel en krachtig uitademen lucht. Je moet in staat zijn om 30 ademhalingen doen per minuut. De ademhaling stijl is vooral kort en snel. De duur van de uitademing moet het dubbele van de inhalaties. Bhastrika heeft de unieke effect van het stimuleren van het lichaam, gevolgd door rust.

3. Om Chant

De zuivere geluid van ‘Om’, de basis van alle leven, wordt 3 keer gezongen. Het zingen van Om brengt u naar de oorsprong van het heelal en het doel van het leven. Om draait in je adem dat het leven in stand houdt. Om, wanneer hardop gezegd, is verdeeld in drie delen – AUM. Na het zingen van twee Oms, moet het stil zijn. Het is een staat van gelukzaligheid wanneer u de Supreme kunnen ervaren.

4. Kriya (Zuiveren adem)

De derde en de belangrijkste vorm is de Kriya, dat is een geavanceerde vorm van de ademhaling. Het vereist dat u om te ademen in slow, medium en snelle cycli. De adem moet cyclische en ritmische zijn. Zorg ervoor dat de duur van uw inhalatie twee keer dat van uw uitwasemingen. Deze laatste stap wist uw visie en zuivert je wezen.

Het hele proces duurt ongeveer 45 minuten, en je kunt het oefenen op elk moment van de dag. Vermijd het onmiddellijk doen na een maaltijd.

Bijwerkingen

Verschillende internationale educatieve organisaties onderzocht en bewezen dat Sudarshan Kriya heeft geen bekende bijwerkingen. Ze gedocumenteerd zijn manier van lesgeven en effectiviteit. Sudarshan Kriya zal wonderen doen voor je bij het leren van een deskundige yoga leraar die u goed zal begeleiden doorheen. Het is niet aan te raden om het te proberen op uw eigen.

Voorzorgsmaatregelen

Sudarshan Kriya moet recht worden gedaan onder begeleiding van een yogaleraar. Anders zal het ineffectief en misschien zelfs schadelijk zijn. Zorg ervoor dat je fysiek en mentaal in aanmerking komen voor de Sudarshan Kriya doen door uw arts te raadplegen en yoga-instructeur. Het is het beste als zwangere vrouwen, die in het kader van alcohol- en drugsmisbruik, en mensen die lijden aan extreme psychische aandoening te voorkomen dit Kriya.

Voordelen van Sudarshan Kriya

 • Sudarshan Kriya verbetert uw algehele gezondheid en welzijn
 • Het verhoogt je energie niveau en versterkt het immuunsysteem
 • Het vermindert het cholesterolgehalte en verbetert orgaanfuncties
 • De Kriya leidt je om te gaan met moeilijke situaties in een betere manier
 • Het zal uw hoofd van onnodige rommel en het verbeteren van uw kwaliteit van de slaap
 • Het verhoogt uw hersenfunctie en ups uw creativiteit
 • Sudarshan Kriya vermindert stress en verlicht angst
 • Het werkt wonderen voor post-traumatische stress stoornis en depressie
 • Het zal u helemaal tot rust en u helpen innerlijke vrede te bereiken
 • De Kriya zal verlichten van de spanningen in uw persoonlijke relaties en het opbouwen van een band van vreugde, harmonie en liefde
 • Het zal je bewust van jezelf en je omgeving te maken
 • Het zal verhogen van uw mate van vertrouwen en maak je meer geduld

Nu we weten hoe dat te doen Sudarshan Kriya, waar wacht je nog op? Laten we eens een kijkje bij enkele van de meest gestelde vragen met betrekking tot de praktijk.

Expert’s Answers Voor vragen van lezers

Wat is het verschil tussen yoga en Sudarshan Kriya?

Yoga is veel meer dan de fysieke oefeningen. Het gaat om interactie met de geest en de adem. Sudarshan Kriya kranen je innerlijke energie en brengt u naar de bron van het leven.

Wat is de oplossing voor woede?

Woede is goed alleen als het duurt een tijdje. Anders is het schadelijk voor je wezen. Het goede nieuws is dat je kunt het probleem te verhelpen met meditatie.

Nu je weet dat een relatief eenvoudig proces, zoals Sudarshan Kriya kan u helpen om mentaal, fysiek, emotioneel en sociaal welzijn te bereiken, moet er niets je ervan weerhouden inschrijven in een klasse en het leren vanuit een gecertificeerd yoga-instructeur. Zoek een plek en aan de slag!