How To Do The Chaturanga Dandasana en wat zijn de voordelen

Home » Review » Yoga Basic » How To Do The Chaturanga Dandasana en wat zijn de voordelen

How To Do The Chaturanga Dandasana en wat zijn de voordelen

Chaturanga Dandasana of vier ledematen personeel pose, ook bekend als Lage Plank, een yogaasana, waarbij een rechte lichaam evenwijdig aan de grond wordt ondersteund door de handpalmen en tenen, ellebogen haaks. Sanskriet: चतुरङ्ग दण्डासन; Chatur – Vier, Anga – Ledematen, Danda – Medewerkers, Asana – Pose; Uitgesproken As – chaht-tour-ANG-ah don-dahs-anna

Het personeel Pose of Dandasana is een pose zich toelegt op de primaire support systeem van ons lichaam – de wervelkolom. Indien uitgevoerd op de juiste manier wordt deze asana bedoeld om een ​​staf te lijken, met de rug zich in een rechte lijn. De Chaturanga Dandasana is gebaseerd op dezelfde lijnen, maar het gaat om je ledematen ook.

De Chaturanga Dandasana lijkt op een push-up, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee. U moet ervoor zorgen dat uw lichaam juist is geplaatst, of u kunt uzelf verwonden.

Wat u moet weten voordat u Do The Asana

Deze asana moet worden uitgevoerd op een lege maag. U moet uw maaltijden minstens vier tot zes uur voordat je yoga. U moet ook ervoor zorgen dat uw darmen leeg zijn.

Het beste is om yoga vroeg in de ochtend te oefenen. Maar in het geval u nog andere taken uit te voeren, kunt u dit doen in de avond ook. Vergeet niet om een ​​goede kloof tussen uw maaltijden en uw praktijk vertrekken.

Niveau: Basic
Stijl: Vinyasa / Ashtanga
Duur: 30 tot 60 seconden
Herhaling: Geen
Spieren: Navel
Versterkt: armen, polsen

How To Do The Chaturanga Dandasana

 1. Om dit asana beginnen, gemak in de Plank Pose, zodat de buitenste rand van je schouders ligt in dezelfde lijn als uw middelvingers op de vloer.
 2. Spreid je vingers zodanig dat zij zijn breed en licht gekruld. Pak de vloer met de hoeken van je handen, zodat een kleine zak van lucht wordt opgesloten tussen je handpalmen en de mat.
 3. Adem in en strekken zich uit van de hielen naar de kruin van je hoofd.
 4. Uitademen en verlagen lichaam langzaam in halve push-up, zodat de bovenarmen parallel aan de vloer.
 5. De toppen van je ellebogen moeten licht tegen de zijkanten van je ribben als je jezelf te verlagen tot een hoek van 90 graden in de holte van de ellebogen te handhaven.
 6. Houd de asana, maar blijven strekken zich uit van de hiel naar de kroon. Je schouders moeten worden getrokken en ondergedompeld in de rug.
 7. Adem uit en laat los. Je zou kunnen komen ofwel in de Plank Pose of Adho Mukha Svanasana.

Voorzorgsmaatregelen en Contra

Dit zijn een paar punten van voorzichtigheid moet je in gedachten te houden voordat u deze asana doen.

 1. Vermijd het uitvoeren van deze asana als u de volgende voorwaarden.

een. Carpaal tunnel syndroom
g. Zwangerschap
c. Lagerugaandoeningen
d. Polsblessure
e. schouderblessure

 1. Vermijd ook dit te doen asana als u vindt dat het onmogelijk is om te tekenen in en integreer je schouderbladen in je rug.

Tips voor beginners

Als een beginner, kan het moeilijk zijn om te doen de Chaturanga Dandasana omdat u eerst uw benen, armen te maken en terug sterk genoeg is om u te ondersteunen nodig. Dus, totdat je die kracht halen uit het beoefenen van deze asana, doe dit. Zodra je aannemen dat de Plank Pose, lager uw knieën op de vloer. Vervolgens, adem uit en laat je borstbeen, zodanig dat het een duim of twee boven de grond.

Geavanceerde Pose Wijziging

Om de pose te intensiveren, rollen van de bal van je voeten tot aan de hielen en beweeg de romp naar voren. Wanneer u dit doet, zult u uw handen te brengen naast uw taille, en dit zal de pose uitdagender te maken.

De voordelen van de vier ledematen Personeel Pose

Dit zijn enkele geweldige voordelen van Chaturanga Dandasana.

 • Het maakt je polsen sterk en flexibeler.
 • Spieren zijn gebouwd in je rug, schouders en armen.
 • Uw core spieren worden uitgerekt en afgezwakt.
 • Het is een geweldige warming-up poseren voor arm saldi en inversies.

De wetenschap achter de Chaturanga Dandasana

Deze asana tonen en versterkt de armen, polsen, onderrug en de buikspieren. Zo bereidt je lichaam voor de meer uitdagende poses. Net als bij een traditionele push-up, het versterkt de spieren rond de wervelkolom en verbetert de houding. Het vergt zowel geduld en discipline om jezelf te corrigeren in deze houding, zodat je blessures kunt voorkomen. Zodra je dit kunt bereiken, zul je deze pose als een krachtig lichaam toner te zien.

voorbereidende Poses

Plank Pose
Bhujangasana
Urdhva Mukha Svanasana

Follow-Up Poses

Adho Mukha Svanasana
Urdhva Mukha Svanasana

Nu je weet hoe dat te doen Chaturanga Dandasana, waar wacht je nog op? Alignment is alles – leren, of lijden. Dit is wat deze asana leert.