How To Do The Gomukhasana en wat zijn de voordelen

Home » Review » Yoga Basic » How To Do The Gomukhasana en wat zijn de voordelen

How To Do The Gomukhasana en wat zijn de voordelen

Gomukhasana of Gezicht van de Koe Pose is een asana. Sanskriet: गोमुखासन; Go – Cow, Mukha – Face, Asana – Pose; Uitgesproken als: go-moo-kahs-anna

Deze asana ontleent zijn naam aan het Sanskriet woord ‘Go’, wat betekent koe, ‘Mukha’, wat betekent dat het gezicht, en ‘Asana’, betekenis opleveren. Overigens, het woord ‘go’ betekent ook licht.

Dus ‘Gomukh’ kan ook betekenen lichtheid van het hoofd of licht in het hoofd. Echter, dit asana krijgt zijn naam, want als men het uitvoeren van deze asana, het lichaam lijkt op het gezicht van een koe. De dijen en kalveren worden geplaatst zodanig dat deze aan het boveneinde en taps toelopend aan het andere.

Wat u moet weten voordat u Do The Asana

Het is het beste als de Gomukhasana eerste wat wordt uitgevoerd in de ochtend. De voordelen zijn talrijk. Je maag en darmen moet leeg zijn wanneer u deze asana praktijk. Zorg ervoor dat u uw maaltijden ten minste 10 tot 12 uur voor uw praktijk.

 • Niveau: Basic
 • Stijl: Vinyasa
 • Duur: 30 tot 60 Seconds
 • Herhaling: Eens met je rechterbeen over links en dan vice versa
 • Spieren: schouders, heupen, dijen, Thorax, enkels, triceps brachii, oksel
 • Versterkt: rug, borst

How To Do Gomukhasana

 1. Zit rechtop op de grond met je benen gestrekt voor je.
 2. Nu buigt je linkerbeen en plaats het onder je rechter bil.
 3. Vouw je rechterbeen en plaats deze op uw linkerdij.
 4. Plaats beide knieën dicht bij elkaar als ze één worden gestapeld op de top van de andere.
 5. Spatel je linkerarm en plaats het achter je rug.
 6. Neem je rechterarm over je rechterschouder en strek het zo veel als je kan totdat het je linkerhand bereikt. Met de praktijk, zult u in staat om niet alleen te bereiken, maar ook uw linkerhand te vangen.
 7. Houd de romp rechtop, uitbreiden van uw borst en leun iets naar achteren.
 8. Houd deze pose voor zo lang als u vertrouwd bent, terwijl je langzaam en diep adem te halen. Concentreer je op je ademhaling.

Voorzorgsmaatregelen en Contra

Er zijn een aantal punten van voorzichtigheid die je in gedachten moet houden voordat u deze asana praktijk.

 1. Mensen die lijden aan schouder, nek en kniepijn moeten zich onthouden van het uitvoeren van deze asana. Als u last heeft van rugpijn, is het het beste om een ​​arts te raadplegen voordat u deze asana te doen, en de praktijk alleen onder begeleiding van een gecertificeerd yoga-instructeur.
 2. Als je strakke schouders en niet aan uw vingers klemt achter je rug, gebruik dan een band tussen je handen. Start de vormen met een riem gedrapeerd over de schouder van de onderarm. Schuif de onderarm naar de achterkant (je moet ervoor zorgen dat je je arm zo veel naar de top van de mogelijk naar achteren schuiven), vang dan het vrije uiteinde van de band met de bovenarm.
 3. In het geval dat je dik of zwaarlijvig zijn, het uitvoeren van deze oefening kan moeilijk zijn. Maar maak je geen zorgen. In plaats daarvan, klein beginnen. U kunt beginnen door te proberen om je handen naar achteren te nemen (je hoeft niet om de vingers gesp), en gewoon stretching je benen en het oversteken van een over de ander. Na verloop van tijd en geduld, zult u in staat zijn om de pose perfect uit te voeren want het maakt je lichaam flexibel en gemakkelijk te rekken.

Tips voor beginners

Beginners meestal vinden het moeilijk om hun zitbeentjes gelijkmatig rusten op de vloer. Dit maakt het stapelen van de knieën gelijkmatig over elkaar heel moeilijk. De wervelkolom kan zich niet goed uit te breiden wanneer het bekken gekanteld. Dus gebruik maken van een deken of versterken ter ondersteuning en til de zitbeentjes.

Geavanceerde Pose Variations

Om de rek in deze pose te verhogen, moet je flexibel schouders. Beweeg je handen een beetje uit de buurt van de achterkant van de romp. Uit de volledige pose door leunt naar voren en tot uw torso op het binnenste deel van de dij op de top. Houd deze houding voor ten minste 20 seconden, en adem als je omhoog komen.

Voordelen van de koe Gezicht Pose

Dit zijn enkele geweldige voordelen van Gomukhasana.

 • Deze asana helpt om het terug te buigen, waardoor het meer elastisch.
 • Het helpt om stijve schouders genezen en helpt ook rugpijn te verminderen.
 • Het beoefenen van de Gomukhasana helpt ook bij de behandeling van ischias.
 • Het verbetert de werking van de nieren, waardoor het helpen van mensen die lijden aan diabetes.
 • Het werkt ook de borstspieren en helpt bij de behandeling van seksuele aandoeningen.
 • Het beoefenen van deze asana regelmatig kan stress en angst te verminderen.

De wetenschap achter de Gomukhasana

Dit houdt asana schouders en heupen, die beide voorkomende locaties die spanning en chronische pijn huisvesten. Deze asana, heel prominent, vergroot het bereik van de beweging in de schouder gewrichten. Zelfs als je strakke schouders, en je blijven oefenen deze asana, in een tijdsspanne van een paar maanden, zal je schouders los uit. Deze asana is therapeutisch en helpt de druk release.

Gomukhasana, of het Gezicht van de Koe Pose, ontspant de spieren en zorgt voor een gevoel van rust. Wanneer je probeert je handen in deze pose te trekken, wordt de spanning in de spier-pees gewrichten van uw lichaam geëscaleerd. In responsie op deze spanning, het ruggenmerg signalen de spieren te ontspannen. De ‘stretch’ deze pose schept (zoals de meeste andere yoga houdingen) resulteert in het vrijkomen van endorfines die een gevoel van ontspanning in je lichaam en geest te wekken.

In een studie uitgevoerd aan de Chinese Universiteit van Hong Kong, bleek dat Hatha yoga (waarvan Gomukhasana is een deel) cardiovasculair uithoudingsvermogen, flexibiliteit en spierkracht kan verbeteren.

voorbereidende Poses

Baddha Konasana
Supta Virasana
Supta Baddha Konasana
Supta Padangusthasana
Upavistha Konasana
Virasana

Follow-Up Poses

Ardha Matsyendrasana
Bharadvajasana
Garudasana
Marichyasana III
Padmasana
Paschimottanasana
Upavistha Konasana

Deze asana is zeer eenvoudig, maar zeer nuttig. Wie had kunnen denken dat een beetje rekken kan een lange weg in het helen van je lichaam, geest en ziel te gaan?