How To Do The Halasana en wat zijn de voordelen

Home » Review » Yoga Basic » How To Do The Halasana en wat zijn de voordelen

How To Do The Halasana en wat zijn de voordelen

Halasana of Plough Pose is een asana. Sanskriet: हलासन; Hala – Ploeg, Asana – Houding; Uitgesproken As – hah-LAHS-anna

Net als de andere yoga houdingen, wordt het Halasana zo genoemd omdat de basisvorm van de houding lijkt op een typische ploeg gebruikt in Tibet en India. De ploeg is ook een mythisch symbool dat in veel verhalen van Tibet, China, India en Egypte kenmerkt. Het zou interessant zijn om te weten dat koning Janaka vond een mooie baby meisje toen hij het veld aan het ploegen was. Hij adopteerde haar en noemde haar Sita. Ze groeide op en trouwde Rama. Dit verhaal gaat te laten zien hoe de ploeg wordt gebruikt om verborgen schatten te ontdekken. Het beoefenen van de ploeg pose doet dat voor je lichaam. Deze asana is een van de afwerking stelt dat u recht zal doen vanaf het begin in yoga. Maar slechts een keer je voeten de grond raken, wordt het een geavanceerde pose. Lees verder om meer te weten.

Wat u moet weten voordat u Do The Halasana

Het beste is om yoga vroeg in de ochtend te oefenen. In het geval je niet vroeg wakker, of hebben een heleboel boodschappen te doen als je eenmaal bent, kunt u deze asana in de avond te oefenen. Zorg ervoor dat je maag en darmen leeg zijn. Het is een goed idee om een ​​gat van ten minste vier tot zes uur tussen de maaltijd en de praktijk vertrekken.

Niveau: Basic / Intermediate
Stijl: Hatha Yoga
Duur: 30 tot 60 seconden
Herhaling: Geen
Spieren: Schouders, wervelkolommen
Versterkt: Spine, Neck

How To Do The Halasana

 1. Lig plat op je rug, met je armen naast je lichaam geplaatst en je handpalmen naar beneden.
 2. Adem in en til je voeten van de grond met behulp van uw buikspieren. Je benen moet op een hoek van 90 graden.
 3. Gebruik je handen om je heupen te ondersteunen en laat ze los van de vloer.
 4. Breng uw voeten in een hoek van 180 °, zodat je tenen dan worden geplaatst en buiten uw hoofd.
 5. Zorg ervoor dat uw rug is loodrecht op de grond.
 6. Hou deze positie voor een minuut waarbij de focus op je ademhaling. Adem uit, en voorzichtig breng uw benen. Vermijd schokbewegingen je benen, terwijl het loslaten van de pose.

Voorzorgsmaatregelen en Contra

Dit zijn enkele punten van voorzichtigheid moet je in gedachten te houden voordat u deze asana doen.

 1. Vermijd het uitvoeren van deze asana als u de volgende problemen:

een. Diarree
b. Menstruatie
c. nekletsel

 1. Als u last heeft van hoge bloeddruk en astma, steun uw benen met rekwisieten, terwijl u deze asana praktijk.
 1. Als u zwanger bent, doe dit asana alleen als u hebben het al oefenen voor een lange tijd. Niet beginnen met het beoefenen als je zwanger te krijgen.
 1. Wanneer u uw voeten aan te raken op de grond, dit asana wordt en geavanceerde yoga pose. U moet dit asana doen onder begeleiding van een ervaren yogaleraar.

Beginner’s Tip

Als beginner kun je je nek verrekken als je in deze asana. Het doel moet zijn om duw de toppen van je schouders om je rug te ondersteunen en til je schouders een beetje naar je oor. Dit zorgt ervoor dat de achterkant van de nek en de keel zijn zacht. Open je borstbeen door stevig aan te drukken je schouderbladen tegen je rug.

Geavanceerde Pose Variatie

Zodra u de Halasana onder de knie hebt en kan je voeten raken de grond, kunt u uw praktijk te intensiveren door het doen van de Parsva Halasana. Dit is hoe het te doen.

 1. Zodra u de Halasana aannemen, loop je voeten naar links, zo ver als je kunt. Je moet ervoor zorgen dat u comfortabel voelen.
 2. Het is mogelijk dat de ene kant van de heup zal zinken naar de bodem. Probeer je bekken neutraal te voorkomen dat te houden. Zorg ervoor dat je heupen zijn parallel aan de grond.
 3. Houd deze houding voor ongeveer een minuut. Dan, als je inademt, breng je voeten terug naar het centrum. Houd voor een paar ademhalingen. Adem uit en herhaal aan de rechterkant. Kom terug naar het centrum en de release.

De voordelen van de ploeg Pose

Dit zijn een paar verbazingwekkende Halasana voordelen.

 • Deze asana masseert de spijsverteringsorganen, en dus, verbetert de spijsvertering en reguleert de eetlust.
 • Het reguleert de stofwisseling en helpt bij gewichtsverlies.
 • Het is een uitstekende asana voor patiënten met diabetes, omdat het normaliseert de bloedsuikerspiegel.
 • Het buigt het ruggenmerg en geeft de spanning in de rug, waardoor houding versterken en om pijn.
 • Het helpt verlichten van de symptomen van de menopauze en stimuleert het voortplantingssysteem.
 • Het helpt bij het verminderen van stress en vermoeidheid.
 • Deze asana helpt ook om de hersenen te kalmeren.
 • Het geeft de rug en de schouders van een goede rek.
 • Het werkt op de schildklier ook.
 • Het helpt te genezen rugpijn, onvruchtbaarheid, sinusitis, slapeloosheid en hoofdpijn.

De wetenschap achter de Halasana

Het beoefenen van deze asana regelmatig verjongt en voedt je hele lichaam. Halasana verhoogt de bloedstroom en de soepelheid van de lumbale en thoracale gebieden in het lichaam en releases spanning en spanning in de keel en hals ook. Als er een ophoping van slijm of slijm in de luchtwegen en de sinussen, dit asana helpt om het allemaal uit te spoelen. Met regelmatige praktijk zal je adem ook worden gestroomlijnd.

Halasana geneest en kalmeert het sympathische zenuwstelsel. Het helpt om de afscheidingen in evenwicht te brengen in de klieren, in het bijzonder thyroxine en adrenaline. Het verwijdert ook toxines uit de urine en het spijsverteringskanaal. Als je een geschiedenis van hoge bloeddruk hebben gehad, dit asana helpt tegen hoge bloeddruk ook.

voorbereidende Poses

Salamba Sarvangasana
Setu Bandha Sarvangasana

Follow-Up Poses

Adho Mukha Svanasana
Paschimottanasana

Nu je weet hoe dat te doen Halasana pose, waar wacht je nog op? Met de praktijk leert u om dit asana doen zonder het uitoefenen van te veel van spierkracht als je je ruggengraat zal opheffen, want het is wendbaar, en niet met geweld. Dit zal zorgen voor veilige praktijken. Halasana zal uw gezondheid en vitaliteit te verbeteren.