How To Do The Matsyasana en wat zijn de voordelen

Home » Review » Yoga Basic » How To Do The Matsyasana en wat zijn de voordelen

How To Do The Matsyasana en wat zijn de voordelen

Matsyasana of Fish Pose is een asana. Sanskriet: मत्स्यासन; Matsya – Vis, Asana – Houding; Uitgesproken As – mot-see-AHS-anna

Als je terugkijkt, Hindoe mythologie stelt dat Matsya was een incarnatie van Heer Vishnu, de beschermer van het heelal. Er wordt gezegd dat de aarde verdorven was geworden, en een overstroming was van plan om weg te wassen de aarde. Vishnu trok de avatar van een vis, genaamd Matsya, en getransporteerd al de wijzen om de veiligheid, waardoor al hun wijsheid werd bewaard. Deze asana streeft ernaar gerichte en veerkrachtig als je het gevoel uit balans, net als de Matsya sloeg dat evenwicht tussen de aarde en de zee.

Wat u moet weten voordat u Do The Matsyasana

Het is essentieel om ervoor te zorgen dat uw darmen en maag leeg zijn voordat u deze asana uit te voeren. Het is misschien een goed idee om een ​​gat van een paar uur te geven tussen je laatste maaltijd en de oefening. Dit zal voldoende tijd te geven voor uw voedsel goed te verteren. Deze asana werkt het beste wanneer beoefend in de ochtend, maar je kon het te oefenen in de avond.

Niveau: Basic
Stijl: Hatha Yoga
Duur: 30 tot 60 seconden
Herhaling: Geen
rekt: Keel, Navel, Psoas grote spier (heupbuigspieren), voorkant van de hals, Spieren (intercostals) tussen de ribben
versterkt: spieren van de bovenrug, Achterkant van de nek

How To Do The Matsyasana

 1. Lig plat op je rug en zorg ervoor dat je benen bij elkaar, en je handen zijn comfortabel naast uw lichaam geplaatst.
 2. Plaats uw handpalmen onder je heupen, zodat de handpalmen naar de grond. Nu, breng de ellebogen dichter bij elkaar, ze te plaatsen in de buurt van je taille.
 3. Kruis je benen, zodat je voeten kruisen elkaar bij je middelvinger, en uw dijen en knieën op de grond vlak geplaatst.
 4. Adem in en til je je borst omhoog, zodat uw hoofd ook wordt opgeheven, en je kruin de vloer raakt.
 5. Zorg ervoor dat het gewicht van je lichaam op je ellebogen en niet op je hoofd. Als je borst wordt opgeheven, licht onder druk je schouderbladen.
 6. Hou deze positie alleen totdat u vertrouwd bent. Normaal te ademen.
 7. Adem uit en de positie vrij te geven, het opheffen van uw hoofd eerst, en vervolgens laten vallen van uw borst tot aan de grond. Ontwarren je benen en te ontspannen.

Voorzorgsmaatregelen en Contra

 • Het beste is om deze pose te vermijden als u last heeft van hoge of lage bloeddruk.
 • Ook patiënten met slapeloosheid en migraine wordt gevraagd zich te onthouden van de Fish Pose.
 • Als u een rugblessure hebben gehad, is het sterk aanbevolen dat u deze asana vermijden.

Beginner’s Tip

Als een beginner, is het mogelijk dat je een spanning in je nek zou voelen als u begint met het uitvoeren van deze asana. Om dit te voorkomen, kan je ofwel iets lager uw borst, of zet een opgevouwen deken onder je hoofd totdat je comfortabel in deze asana voelen.

pose Variations

Deze asana kan ook worden gedaan met de rechte gehouden poten en de grote tenen. Om het inkeping een beetje, kunt u ook til je benen ongeveer zes duim van de grond, zodat je tenen zijn gericht.

Als u wilt het traject te verhogen, plaatst u uw handen in de pranamasana, in plaats van ze te plaatsen onder je billen. Om je handen in de pranamasana brengen, strek je armen uit, en laat uw vingertoppen wijzen naar het plafond.

De voordelen van de vis Pose

Dit zijn een paar geweldige voordelen van Matsyasana.

 • Deze asana aanzet voedingsopname. Het strekt zich ook borst en nek gebieden en geeft spanning in de schouder en nek.
 • Het verlicht ademhalingsproblemen als het stimuleert de juiste soort van de ademhaling.
 • Ook tonen de hypofyse, bijschildklier en de pijnappelklier.
 • Het strekt zich uit de rug en tonen het, dus spanning het verlichten van de rug en pijn in de rug.
 • Het maakt de spieren in de bovenrug en nek sterker.
 • Het geeft de heupbuigers de spieren tussen de ribben een goede rek.
 • De spieren in de voorzijde van de hals en de buik geactiveerd.
 • De keel en de spijsverteringsorganen een goede massage.
 • Deze asana helpt bij het verbeteren houding.
 • Het is bekend om alle ziekten te vernietigen, en is vooral nuttig voor het volgende:
  a. Constipatie
  b. Respiratoire aandoeningen
  c. Milde rugpijn
  d. Vermoeidheid
  e. Angst
  f. Menstruatie pijn

De wetenschap achter de Matsyasana

Deze asana is bekend dat je gefocust en veerkrachtig wanneer u zich onzeker voelt en geschud. In deze asana, zijn je benen geaard op het punt dat ze diep voelen zich ingegraven in de aarde. Dit tilt je borst en verdiept de ademhaling. The Fish Pose maakt uw rug en buik sterker, en de curve van de nek werkt in het voordeel van de schildklier. Net als alle naar achteren buigen poses, dit asana werkt aan het ophelderen van uw stemming.

Ze zeggen dat dit asana werkt als een verfrissende pauze die je de grond en je wakker. U zult energiek en vol leven te voelen. Niemand houdt je van het doen van deze asana in het midden van de middag! Als u aan uw bureau baan, en je ruggengraat is afgerond, terwijl u de hele dag zitten, kun je bewegingen vergelijkbaar met Matsyasana creëren, zittend in je stoel, om de afdrukken van je houding te keren.

Je hoeft niet te “wakker en ruik de koffie”, als je de Matsyasana te integreren in je dagelijkse leven. Je zal beginnen om het leven ten volle als je energiek en open oog voor elk moment blijven.