How To Do The Padmasana en wat zijn de voordelen

Home » Review » Yoga Basic » How To Do The Padmasana en wat zijn de voordelen

How To Do The Padmasana en wat zijn de voordelen

Sanskriet: पद्मासन; Padma – Lotus, Asana – Pose; Uitgesproken As – pad-MAH-anna

De lotus of de Padma, is een van de meest krachtige symbolen die bekend staat zowel religie als de tijd te hebben overstegen. Eeuwenlang heeft de lotus synoniem met onthechting, wedergeboorte, schoonheid, zuiverheid, spiritualiteit, verlichting, materiële rijkdom, en kosmische vernieuwing geweest. Recht van Egypte tot India, heeft de lotus een deel van de vele sagen geweest. In de hindoe iconografie, godin Lakshmi goddelijk zetels zichzelf op een open lotus. Zelfs Lord Ganesha en Heer Vishnu worden soms weergegeven gezeten op de lotus. Wanneer we spreken van het boeddhisme wordt gezegd dat waar Boeddha voet, een lotus bloeide.

Deze asana blijkt uit zulke krachtige fabels uit het verleden.

Wat u moet weten voordat u Do The Asana

Deze asana is een meditatieve houding, dus het is het beste als je deze pose in de ochtend te oefenen. Maar dat gezegd hebbende, is er geen regel dat je niet kunt mediteren in de avond.

Het is niet noodzakelijk dat deze asana moet gebeuren op een lege maag. Maar als je voor of na het met yoga asanas, is het het beste dat u uw maaltijden minstens vier tot zes uur voordat u deze asana doen. Zorg er ook voor dat je darmen schoon zijn.

 

 

Niveau: Intermediate / Geavanceerd
Stijl: Hatha Yoga
Duur: 1 tot 5 minuten (langer als mediteren)
Herhaling: Eens met elk been bovenop
Spieren: knieën, enkels
Versterkt: Spine, buik, bekken, blaas

How To Do Padmasana

 1. Zitten op een vlakke ondergrond op de grond met je rug recht en je benen gestrekt.
 2. Buig de rechterknie, en gebruik je handen om het te plaatsen op uw linkerdij. Uw zolen moeten naar boven wijzen, en de hielen moeten dicht bij je buik zijn.
 3. Doe hetzelfde met het andere been.
 4. Nu dat zowel je benen gekruist, en uw voeten zijn comfortabel op de tegenovergestelde dijen geplaatst, model uw handen in een mudra van uw keuze en plaats deze op zijn plaats. Typisch, worden de handen op de knieën.
 5. Vergeet niet dat uw hoofd recht moet zijn en de rug recht te allen tijde.
 6. Adem lang en diep. Hou deze positie voor een paar minuten. Vrijlating.
 7. Herhaal de pose met het andere been op de top.

Opmerking: Mudra’s is bekend dat ze de energiestroom te activeren, en de effecten daarvan worden vermenigvuldigd wanneer beoefend in combinatie met de Padmasana. Elke Mudra is anders, en dus zijn de voordelen ervan. Dit zijn enkele Mudra’s die wonderen werken met de Padmasana – Chinmaya Mudra, Chin Mudra, Brahma Mudra, en Adi Mudra. Voel de energiestroom terwijl je dit asana met de Mudra oefenen.

Voorzorgsmaatregelen en Contra

Dit zijn enkele punten van voorzichtigheid die u in gedachten moet houden wanneer u deze asana praktijk.

 • Vermijd dit te doen asana als je een knie of enkel letsel.
 • Deze asana geoefend moet worden onder begeleiding van een ervaren docent, vooral als je een beginner tot deze pose. Het ziet er misschien simpel, maar is het niet.

Beginner’s Tip

Als een beginner, kan je je enkel te veel uitrekken als je in de pose. Om dit te voorkomen, moet u de binnenkant van de voet duwen tegen het bovenste deel van je arm, zodat stretch je enkel in evenwicht wordt gebracht. Ook wanneer u uw voet te brengen bij de tegenoverstaande lies, zorg ervoor dat de rek in de binnenste en buitenste enkel gelijk blijft.

Geavanceerde Pose Variatie

Matsyasana geeft je een diepere stretch geven als je wilt de Padmasana intensiveren. Zodra je in Padmasana, houd je voeten, til je je borst, en achterover leunen, zodat de kruin van je hoofd de grond raakt. Hier is de stap voor stap te houden met hoe je dit asana kan doen.

 1. Lig plat op je rug en zorg ervoor dat je benen bij elkaar, en je handen zijn comfortabel naast uw lichaam geplaatst.
 2. Plaats uw handpalmen onder uw heupen zodanig dat zij worden geconfronteerd met de grond. Nu, breng de ellebogen dichter bij elkaar, ze te plaatsen in de buurt van je taille.
 3. Kruis je benen, zodat je voeten kruisen elkaar bij je middelvinger, en uw dijen en knieën op de grond vlak geplaatst.
 4. Adem in. Til je borst omhoog, zodat uw hoofd ook wordt opgeheven, en je kruin de vloer raakt.
 5. Zorg ervoor dat het gewicht van je lichaam op je ellebogen en niet op je hoofd. Als je borst wordt opgeheven, licht onder druk je schouderbladen.
 6. Hou deze positie alleen totdat u vertrouwd bent. Normaal te ademen.
 7. Adem uit en de positie vrij te geven, het opheffen van uw hoofd eerst, en vervolgens laten vallen van uw borst tot aan de grond. Ontwarren je benen en te ontspannen. Herhaal dit met het andere been op de top.

De voordelen van de Lotus Pose

Dit zijn enkele geweldige voordelen van Padmasana.

 • Deze asana ontspant de geest en kalmeert de hersenen.
 • Het activeert de wervelkolom, het bekken, de buik, en de blaas.
 • De knieën en enkels een goede stretch.
 • Menstruele problemen en ischias worden behandeld als dit asana regelmatig wordt geoefend.
 • Als dit asana wordt beoefend door middel van de zwangerschap, het maakt geboorte gemakkelijker.
 • Deze asana opent de heupen, waardoor ze flexibeler.
 • Deze asana helpt ontwaken van de chakra’s en maakt je ook meer bewust van de dingen.
 • Uw houding is zeker te verbeteren met de regelmatige beoefening van de Padmasana.
 • Energie niveaus worden gerestaureerd met de praktijk van deze asana.

De wetenschap achter de Padmasana

Wanneer je angstig en onzeker voelen, zonder een gevoel van aarzeling, krijgen in het Padmasana. Het is zeker om u te aarden. Ze zeggen dat je meteen de beworteling van uw dijbenen en de regeling in uw lies voelt. Je voelt je energie omhoog gaan, en als dat gebeurt, zal je een lichte pas door je middenlijn te voelen, je bijna aarden. Deze asana is een power-verpakt hip en hart opener, met tal van fysieke en geestelijke voordelen. Het is een van de beste meditatieve poses.

In deze asana, de inrichting van uw voeten lijkt op de bloemblaadjes van de prachtige lotus. Het is metaforisch, want net zoals de lotusbloemen tegen modder, uw alledaagse leven het vuil en modder vertegenwoordigt. Maar zoals u yoga, en in het bijzonder deze asana praktijk, heb je de mogelijkheid om uitgroeien tot een mooie bloem – leven om elk moment. Deze asana werkt prachtig op vele chakra’s, hen te helpen in evenwicht te houden en te wekken.

voorbereidende Poses

Ardha matsyendrasana
Baddha Konasana
Virasana
Janu Sirsasana

Follow-Up Poses

Adho Mukha Svanasana
Supta Padangusthasana

Hoewel dit asana heeft een aantal fantastische fysieke voordelen, het is meer een spirituele, meditatieve houding die kanalen onze levenskracht. Zodra je levenskracht wordt gekanaliseerd, bent u gebonden meer geworteld en vol leven te voelen. Er is niets beter dan het gebruik van je energie verstandig, en dit asana helpt u precies dat doen.