How To Do The Parivrtta Trikonasana en wat zijn de voordelen

Home » Review » Yoga Basic » How To Do The Parivrtta Trikonasana en wat zijn de voordelen

How To Do The Parivrtta Trikonasana en wat zijn de voordelen

Parivrtta Trikonasana ook bekend als Revolved driehoek vormen een asana. Parivrtta – Revolved, Trikona – Driehoek, Asana – Pose; Uitgesproken As – par-ee-vrit-ta trik kegel AHS-anna

Deze asana is eigenlijk een teller pose aan de Utthita Trikonasana en is zeker complexer. Deze asana is een combinatie van een voorwaartse buiging en een diepe twist. Het moet een goed gevoel voor evenwicht en een gevoel van openheid met het oog op stabiliteit in de pose. Dit is één van de eerste staande houdingen die je leert als je jezelf inschrijven in een yoga-cursus. Het leert je hoe je elk deel van je lichaam te werken in harmonie met elkaar.

Wat u moet weten voordat u Do The Asana

Zoals met alle asanas in yoga, is het belangrijk om uw darmen en maag schoon te houden. Zorg ervoor dat u uw maaltijden minstens vier tot zes uur voor de training, zodat u uw systeem genoeg tijd om het voedsel te verteren en geven de benodigde energie voor de training te geven.

De beste tijd om yoga te beoefenen is meestal bij zonsopgang of zonsondergang.

Niveau: Basic
Stijl: Hatha Yoga
Duur: 30 seconden
Herhaling: Eenmaal aan elke kant
Spieren: knieën, heupen, schouders, dijen, de wervelkolom, Thorax, enkels, hamstrings, kalveren, Lies
Versterkt: Knees, dijen, enkels

How To Do The Parivrtta Trikonasana (Revolved Driehoek stelt)

 1. Sta rechtop op uw mat, bij voorkeur in Tadasana.
 2. Dan, neem een ​​drie voet stap achteruit met je rechtervoet, en zet het uit op ongeveer 25 graden naar de zijkant. Uw links tenen moeten naar voren wijzen. In dit stadium, moet je heup punt de zijkant van de mat staan. Controleer ook snel de uitlijning van je voeten. Zij moeten heupbreedte, zowel de hielen met elkaar uitgelijnd zijn. De hiel en boog moet worden uitgelijnd.
 3. Plaats uw linkerhand op de taille, en adem en steek je rechterhand boven het hoofd als je je ruggengraat verlengen.
 4. Verankeren de buitenzijde van de achterste voet en trek in het onderste deel van de buik zodat onderrug wordt ondersteund. Uitademen en scharnier uit in de taille. Zorg ervoor dat uw wervelkolom wordt uitgerekt als je uit te reiken met de rechterarm.
 5. Afhankelijk van uw flexibiliteit en het bereik van de beweging, laat je rechterhand te bereiken voor uw scheenbeen of op de vloer buiten van je voet. Adem in en blijven die zich door de kruin van het hoofd, zorg ervoor dat je ruggengraat is lang.
 6. Snel controleren of de buitenkant van de rechtervoet stevig verankerd in de bodem. Vervolgens, adem uit en draai naar links. Strek de linker arm naar de hemel als je blik op het.
 7. Adem langzaam en diep bij de pose voor een paar seconden vast te houden.
 8. Om de pose te verlaten, kijk naar je linkervoet, en trek je buik in. Dan, adem en voorzichtig stijgen. Leg je handen op je taille en breng je voeten bij elkaar. Herhaal de asana aan de andere kant.

Voorzorgsmaatregelen en Contra

Dit zijn een paar punten van voorzichtigheid moet je in gedachten te houden voordat u deze asana doen:

 1. Als u een rug of wervelkolom letsel, moet u deze asana alleen doen onder begeleiding van een deskundige. Zo niet, dan is het het beste om te voorkomen dat het uitvoeren van deze asana.
 1. Vermijd ook deze asana als u de volgende voorwaarden:

een. Lage bloeddruk
b. Migraine
c. Diarree
d. Hoofdpijn
e. Slapeloosheid

Beginner’s Tip

Als u een smalle houding aannemen, dit asana wordt het gemakkelijker. Daarom, als een beginner, maken er een gewoonte van om de hand dichter bij de binnenste voet te brengen.

Geavanceerde Pose Variations

De pose verdiepen, breng de onderste hand naar de buitenzijde van het been aan de voorkant en vervolgens stevig op de onderarmen tegen de buitenste schenen. De druk van het wapen op het been zal de rotatie van de romp te verdiepen.

De voordelen van de Revolved Triangle Pose

Dit zijn enkele geweldige voordelen van Parivrtta Trikonasana.

 • Het geeft de benen een goed stuk en maakt ze sterk.
 • De heupen en de wervelkolom een ​​goede stretch.
 • Het beoefenen van deze asana opent de borst, en daarom wordt de ademhaling verbeterd.
 • Rugpijn is opgelucht.
 • De buikorganen worden gestimuleerd en daardoor wordt de spijsvertering verbeterd.
 • Balans, focus en concentratie verbeterd.

De wetenschap achter de Parivrtta Trikonasana

Er zijn twee verschillende dynamische energieën geassocieerd met het Revolved driehoek vormen. De eerste is wroeten de poten naar de aarde, en de tweede zendt energie omhoog door de verlengde armen. Deze asana is een perfecte combinatie van Sthira en sukha of inspanning en gemak. Hierdoor worden andere tegenstellingen, zoals zacht en hard, krimpen en uitzetten, aflopende en oplopende, en zon en de maan ook aan bod in deze asana.

Hoewel dit asana lijkt een twist, wanneer u de verdieping te bereiken, zul je beseffen dat het meer over het balanceren. Maar u zult stabiel en comfortabel voelen als u weet hoe u uw kern en beenspieren te gebruiken om jezelf te steunen. Als je je karakter naar rechts, je flexibiliteit en kracht te bereiken als je jezelf in evenwicht te houden energetisch als fysiek. Het beoefenen van deze asana niet alleen maakt je geest gestage maar het geeft je ook een gevoel van vrij zijn. Dan, als een arm van de aarde bereikt, en de andere stijgt naar de hemel, zult u stabiliteit die u zal toestaan ​​om over te geven aan het heden en de toekomst te vinden.

Nu dat je weet hoe je revolved driehoek vormen wel, waar wacht je nog op? Deze asana is over de afweging van de tegenstellingen. Het heeft een aantal belangrijke lessen aan te bieden, waarvan de belangrijkste zijn het omgaan met tegenstrijdige energieën. Geniet van de grootsheid van deze eenvoudige, maar toch lastige asana echt jezelf vrij te vinden.