How To Do The Paschimottanasana en wat zijn de voordelen

Home » Review » Yoga Basic » How To Do The Paschimottanasana en wat zijn de voordelen

How To Do The Paschimottanasana en wat zijn de voordelen

Paschimottanasana, Zittend Forward Bend, of Intense Dorsal Stretch is een asana. Sanskriet: पश्चिमोत्तानासन; Paschima – West / Back, Uttana – Intense Stretch, Asana – Pose; Uitgesproken As – POSH-ee-moh-tan-AHS-anna

Deze schijnbaar eenvoudige asana is een klassieke Hatha Yoga vormen dat heeft veel voordelen. De Paschimottanasana bestrijkt een heleboel systemen in het lichaam en is vooral nuttig voor diabetes en hoge bloeddruk. Deze asana geeft ook het hele lichaam een ​​goede stretch. Interessant is dat het voorste deel van het lichaam, genaamd het Oosten, en de achterkant wordt meestal aangeduid met het Westen. Deze asana richt zich op de achterkant van het lichaam, en derhalve wordt zo genoemd. In het Engels wordt deze asana de Zittend Forward Bend of de Intense Dorsale Stretch genoemd.

Wat u moet weten voordat u Do The Asana

U moet ervoor zorgen om uw maag en darmen leeg te houden voordat u deze asana praktijk. Hebben uw maaltijden minstens vier tot zes uur voordat u de asana doen, zodat uw voedsel wordt verteerd en er is genoeg energie voor u om te besteden tijdens de praktijk.

Het beste is om yoga eerste wat oefenen in de ochtend. Maar in het geval je niet kunt trainen in de ochtend, het is goed om te oefenen in de avond.

Niveau: Basic
Stijl: Hatha Yoga
Duur: 30-60 seconden
Herhaling: Geen
Spieren: wervelkolom, schouders, hamstrings
Versterkt: Back, Spine

How To Do The Paschimottanasana

 1. Zit rechtop, met je benen gestrekt voor je. Zorg ervoor dat uw tenen zijn gebogen naar u toe.
 2. Adem in en je armen boven je hoofd op te tillen. Rekken.
 3. Adem uit en buig naar voren. Voel de vouw uit je heupgewrichten. Je kin zou moeten bewegen in de richting van je tenen.
 4. Strek je armen, en laat ze de verste ze kunnen bereiken, eventueel tot je tenen. Maar zorg ervoor dat je niet te ver strekken.
 5. Inademen. Dan, het opheffen van uw hoofd iets langgerekte je ruggengraat.
 6. Adem uit en beweeg je navel naar de knieën.
 7. Herhaal dit een paar keer. Plaats dan je hoofd op je benen, en houd de pose.
 8. Adem in en komen terug naar de zittende positie met je armen uitgestrekt.
 9. Adem uit en laat je armen.

Voorzorgsmaatregelen en Contra

Dit zijn een paar punten van voorzichtigheid moet je in gedachten te houden voordat u deze asana doen.

 • Vermijd deze asana als je astma of diarree.
 • In het geval u een rugblessure, moet u ervoor zorgen om dit asana de praktijk alleen onder begeleiding van een gecertificeerd yoga-instructeur.
 • Zwangere vrouwen moeten voorkomen dat het uitvoeren van deze asana.

Beginner’s Tip

Als een beginner, moet je nooit vergeten om jezelf te duwen als je niet comfortabel in een voorwaartse buiging. Dit is des te belangrijker als de asana met zich meebrengt op de grond zitten. Als je vooruit, en je voelt dat de ruimte tussen je navel en schaambeen is het verminderen, stop, til jezelf een beetje, en vooruit blijven gaan. Als beginner kan je strakke beenspieren maakt het moeilijk voor u om te veel te buigen, en het zou kunnen kijken als je zit. Het is goed. Met de praktijk, zal je lichaam veel flexibeler geworden.

Geavanceerde Pose Wijziging

Om het traject te verhogen, terwijl je in deze asana, moet je opnieuw verbreed uw ellebogen. Om dit te doen, als je eenmaal in de asana, moet u uw handen omklemmen rond de zolen van je voeten. Je zou ook kunnen draaien de rug van één hand aan de zool, en greep de pols met de andere hand.

De voordelen van de zittende Forward Bend

Dit zijn enkele geweldige voordelen van Paschimottanasana.

 • Deze asana kalmeert de geest en ook verlicht milde depressie en stress.
 • De schouders, rug en hamstrings een goede stretch.
 • De nieren, lever, baarmoeder en eierstokken worden geactiveerd.
 • Het beoefenen van deze asana regelmatig helpt bij het verbeteren spijsvertering.
 • Menopauze en menstruele ongemakken kan worden bestreden met deze asana.
 • Angst, hoofdpijn en vermoeidheid worden verminderd.
 • Hoge bloeddruk, slapeloosheid, onvruchtbaarheid en sinusitis te genezen met deze asana.
 • Paschimottanasana wordt gezegd om ziekten te genezen, toename van eetlust en overgewicht te verminderen.
 • Deze asana werkt vooral goed voor vrouwen nadat ze een kind hebben geleverd.

De wetenschap achter de Paschimottanasana

Deze asana geeft het achterste gedeelte van het lichaam een ​​goede rek, helemaal van de enkels tot het hoofd. De spieren van het voorste deel van het lichaam worden samengetrokken, en dit leidt tot druk op de buik en borst, daardoor verbeterd ademhalingsfunctie en de werking van de intra-abdominale klieren, specifiek op afscheidingen. De flexibiliteit in de lendenstreek, de dijen, de heupen wordt verbeterd. Er is een verbetering in de bloedsomloop in de rug en de zenuwen van het ruggenmerg worden afgezwakt. Deze asana helpt ook vet in de heupen, dijen en buik regio te verminderen. Deze asana zuivert de Nadi’s en stimuleert ook de Kundalini Shakti.

Nu je weet hoe dat te doen zittende voorwaartse buiging pose, waar wacht je nog op? De Paschimottanasana is zeer ontspannend. Het is verbazingwekkend hoe er is zo veel te doen (stretching, toning, de versterking), en je nog steeds te beheren, zodat verfrist en ontspannen te voelen. Dat is de kracht van yoga.