How To Do The Pawanmuktasana en wat zijn de voordelen

Home » Review » Yoga Basic » How To Do The Pawanmuktasana en wat zijn de voordelen

How To Do The Pawanmuktasana en wat zijn de voordelen

Pavanamuktasana, Wind verlichten stelt, Wind uit- pose of Wind Bevrijdende stelt een asana. Sanskriet: पवनमुक्तसन; Pawan – wind, Mukta – verlichten of release, Asana vormen; Uitgesproken As – PUH-vuhn-mukt-AAHS-uh-nuh.

The Wind-verlichten Pose is een liggende houding die geschikt is voor iedereen, of ze nu beginners of gevorderden. Deze houding helpt om de spijsvertering gassen uit de darmen en de maag te brengen met groot gemak. Het wordt ook wel de One-Legged knie-to-Borst Pose.

Wat u moet weten voordat u Do The Asana

Het beste is om deze asana eerste wat oefenen elke ochtend, zodat dat alle gevangen gassen in het spijsverteringskanaal worden vrijgegeven. Dit moet ook een van de eerste asana’s oefen je als eenmaal de gassen worden vrijgegeven, zal het beoefenen van andere asana’s gemakkelijker te maken. Yoga geoefend moet worden ten minste vier tot zes uur na een maaltijd, als je maag en darmen zijn allebei leeg.

 • Niveau: Basic
 • Stijl: Vinyasa
 • Duur: 10 tot 60 seconden
 • Herhaling: Geen
 • Spieren: buik, onderrug, Armen
 • Versterkt: Back, spijsverteringsstelsel, voortplantingssysteem

How To Do Pawanmuktasana

 1. Lig plat op je rug op een glad oppervlak, ervoor te zorgen dat je voeten bij elkaar, en je armen naast je lichaam geplaatst.
 2. Haal diep adem. Terwijl je uitademt, breng je knieën naar je borst, en druk op je dijen op je buik. Vouw je handen rond je benen alsof je knuffelen je knieën.
 3. Houd de asana terwijl je normaal ademen. Elke keer als je uitademt, zorg ervoor dat je de greep van de handen op de knie te scherpen, en verhoging van de druk op je borst. Elke keer dat je inademt, ervoor zorgen dat u de greep los te maken.
 4. Adem uit en de pose nadat u rock and roll van links naar rechts over drie tot vijf keer vrij te geven. Kom tot rust.

Voorzorgsmaatregelen en Contra

Dit zijn een paar punten van voorzichtigheid in gedachten te houden voordat u de Pawanmuktasana doen.

 • Deze asana moet worden vermeden als u een buikoperatie onlangs hebben gehad. Ook moeten mensen die lijden aan hernia of palen dit asana vermijden.
 • Deze asana mag niet worden beoefend door zwangere vrouwen. Menstruerende vrouwen kunnen deze asana voorkomen als ze niet comfortabel.
 • Als u lijdt aan hartproblemen, maagzuur, hoge bloeddruk, slip disc, hernia, rug- en nekklachten, of een testikel stoornis, moet u deze asana vermijden.
 • Als u een nekletsel hebben gehad, maar hebben toestemming van een arts om dit asana te oefenen, moet je hoofd op de grond blijven zoals u het oefenen.

Tips voor beginners

Hoewel je moet houden uw billen opgetild van de vloer, proberen te houden je onderrug op basis van de vloer terwijl je dit asana praktijk.

Geavanceerde Pose Wijzigingen

Om de pose te verdiepen, til je hoofd en de borst van de vloer. Raak je kin, en uiteindelijk, je neus naar je knie.

De voordelen van The Wind Relieving Pose

Dit zijn enkele geweldige voordelen van Pawanmuktasana.

 • Het versterkt de buikspieren en masseert de darmen en de inwendige organen van het spijsverteringsstelsel, dus het vrijgeven van opgesloten gassen en verbeteren van de spijsvertering.
 • Het versterkt de rugspieren en tonen de spieren van de armen en de benen.
 • Het verbetert de circulatie van bloed in de trendy buurt.
 • Het vergemakkelijkt de spanning in de onderrug.
 • Het stimuleert de voortplantingsorganen en masseert de bekkenbodemspieren. Het helpt ook om menstruatiestoornissen te genezen.
 • Het helpt vet te verbranden in de dijen, billen en buik.
 • Het helpt om de rug en nek te strekken.

De wetenschap achter de Pawanmuktasana

Het verlichten van uw systeem van de druk die het bouwt elke dag is zeer ontspannend om je lichaam, geest en ziel. Deze asana is een vriendelijke herinnering van het vermogen van uw lichaam om zichzelf te genezen. Het is misschien een goed idee om elke ochtend deze asana eerste wat te doen, vlak voordat je uit bed. Wanneer je zachtjes wakker jouw lichaam met deze asana, zult u merken dat uw lichaam functioneert met groter gemak de hele dag door.

Het verlichten van yoga asana is niet alleen gemakkelijk, maar het vergemakkelijkt ook je lichaam op manieren die je nooit gedacht. Met regelmatige beoefening, zul je merken dat je niet meer kunt doen zonder!