How To Do The Salamba Sarvangasana en wat zijn de voordelen

Home » Review » Yoga Basic » How To Do The Salamba Sarvangasana en wat zijn de voordelen

How To Do The Salamba Sarvangasana en wat zijn de voordelen

Sanskriet: सर्वाङ्गासन; Salamba – Ondersteunde, Sarva – All, Anga – Ledematen, Asana – Pose; Uitgesproken As – Sahr-Vahn-gah-sah-nah

Deze asana is de “moeder” of “koningin” van alle asana’s genoemd. Het vertaalt letterlijk in alle ledematen opleveren. Maar is het wel een schouder staan, alleen omdat het gewicht van je lichaam rust op het benige deel van je schouders. Deze asana is een krachtig, en het is een inversie die u helpt gemak in de meer complexe inversies. Deze belangrijke yoga asana is een van de eersten die u oefenen en zal blijven om te oefenen, zelfs nadat je het onder de knie hebt.

Wat u moet weten voordat u dit doet Asana

Deze asana geoefend moet worden, hetzij als eerste in de ochtend of ten minste vier tot zes uur na een maaltijd. De maag en darmen moet leeg zijn wanneer u deze asana praktijk. Het voedsel ingenomen worden verteerd, zodat er voldoende energie verbruiken tijdens het oefenen.

Niveau: Intermediate / Geavanceerd
Stijl: Hatha Yoga
Duur: 30 tot 60 seconden
Herhaling: Geen
Spieren: schouders, nek
Versterkt: Spine, rug, schouders

How To Do The Salamba Sarvangasana

 1. Begin met het plat op je rug, waarbij je je benen bij elkaar en je armen aan uw zijde.
 2. Met een snelle beweging, til je benen, billen en rug, zodat je ellebogen ondersteunen je onderlichaam, en je staat hoog op uw schouders. Gebruik je handen om je rug te ondersteunen.
 3. Zoals u settelen in de pose, zorg ervoor dat je je ellebogen dichter naar elkaar toe te bewegen. Strek je rug en benen. Je lichaam gewicht moet liggen op je schouders en bovenarmen. Geen ondersteuning voor je lichaam op je nek of hoofd.
 4. Opstijven je benen en richt je tenen naar buiten. Houd de houding gedurende ongeveer 30 tot 60 seconden. Adem diep terwijl je dat doet. Als u een druk voelt op je nek, laat dan meteen.
 5. Vrij te geven, lager uw knieën en breng je handen op de grond. Dan liggen plat en te ontspannen.

Voorzorgsmaatregelen en Contra

 1. Dit zijn enkele punten van voorzichtigheid die je in gedachten moet houden voordat u deze asana doen.

1. Vermijd het uitvoeren van deze asana als u de volgende voorwaarden.
een. Diarree
b. Hoofdpijn
c. Hoge bloeddruk
d. Menstruatie
e. nekletsel

 1. Als u deze pose onder de knie hebt, kunt u doorgaan met oefenen tot laat in de zwangerschap. Echter, je moet niet beginnen met het beoefenen van de Sarvangasana nadat je zwanger zijn geworden.
 1. Aangezien dit is een complex asana, is het het beste als het wordt beoefend onder toezicht van een deskundige.

Tips voor beginners

Als een beginner, kan uw ellebogen uit elkaar te schuiven, waardoor de bovenste armen naar binnen te rollen. Dit kan op zijn beurt leiden tot de romp zinken op de bovenrug derhalve instortende de pose alsmede waardoor de nek stam. Gebruik een deken om je schouders te ondersteunen. Rollen een kleverige mat en zet deze op de deken, zodat de lange as evenwijdig is aan de rand tegenover de rand van de schouder. Nu, als je in de pose, laat je ellebogen te worden opgetild en vastgezet op de kleverige mat.

Geavanceerde Pose Variations

Om de rek in de schouderbladen te intensiveren, dit is wat je moet doen. Ten eerste, zorg ervoor dat je op grote schaal verspreid zowel uw palmen en plaats ze tegen de achterkant romp. Vervolgens duwen en tegen de ribben aan de achterkant van de kleine en ringvinger. Elke keer in een tijdje, verwijder uw handen uit de rug, drukt u op de schouderbladen in, en plaats uw handen terug, elke keer dichter bij de kop dan ze voorheen waren.

Voordelen van de ondersteunde Schouder Stand

Dit zijn enkele geweldige voordelen van schouder staan ​​yoga pose.

 • Het kalmeert de hersenen, geneest milde depressie, en verlicht stress.
 • Het helpt bij het stimuleren van de prostaat, de schildklier en de buikorganen.
 • De nek en schouders een goede stretch.
 • De billen en benen krijgen afgezwakt.
 • Spijsvertering wordt verbeterd en metabolisme geregeld.
 • Deze asana verlicht de symptomen van de menopauze.
 • Vermoeidheid en slapeloosheid worden verminderd.
 • Deze asana helpt te genezen sinusitis, astma en onvruchtbaarheid.

De wetenschap achter de Salamba Sarvangasana

Deze asana is een van de meest therapeutische en oudste asanas. Volgens de oude yoga tekst, richt zij elk orgaan en chakra in het lichaam. Het helpt genezen van een ziekte en het verbeteren van de werking van de klier, orgaan, of systeem. Deze asana vereist niet alleen richten, maar roept het ook. Geen wonder dat het is de moeder van alle asanas genoemd.

Nu dat je weet hoe je schouder staan ​​doen, wat je weet te wachten? Soms moet om op te staan ​​op hun schouders in plaats van hun voeten om een ​​betere kijk op het leven te krijgen. Je zult jezelf in het roze van de gezondheid als je de praktijk de schouder regelmatig staan.