How To Do The Shavasana en wat zijn de voordelen

Home » Review » Yoga Basic » How To Do The Shavasana en wat zijn de voordelen

How To Do The Shavasana en wat zijn de voordelen

Shavasana, Savasana of Corpse Pose is een asana waarin Shava – Corpse; Asana – Pose; en uitgesproken als – Shuh-vah-sana; Sanskriet:  शवासन

Deze houding lijkt op de houding van een dood lichaam en is daarom vernoemd. Shava  (शव, Sava) betekent “lijk”, en  Asana  (आसन, asana) betekent “houding” of “zetel” .Dit positie lijkt heel eenvoudig, maar het kan ook een van de moeilijkste, omdat je nodig hebt om je lichaam volledig te ontspannen en geest. Deze houding wordt meestal beoefend na een actieve yoga-sessie. Het wekt diepe genezing en volledig ontspant je lichaam. Je kunt dit ook de praktijk opleveren wanneer je bent erg moe en de noodzaak om weer snel aan het werk. Het is verfrissend en verjongend.

Wat u moet weten voordat het beoefenen van de Asana

Shavasana bevordert de rust en ontspanning. Echter, moet je jezelf te weerhouden van in slaap vallen als je het oefenen. Als u zich slaperig voelt, alles wat je hoeft te doen is om te dieper, sneller adem te halen. Concentratie is van essentieel belang voor deze asana.

Niveau: Basic
Stijl: Ashtanga Yoga
Duur: 10 – 12 minuten
Herhalingen: Geen
Sterke punten: Herstelt het lichaam

How To Do Shavasana (Corpse Pose)

  1. Lig plat op de vloer, ervoor te zorgen dat er geen overlast voor de duur van de pose zal zijn. Zorg ervoor dat u vertrouwd bent, maar geen kussens of kussens niet gebruiken. Het zal het beste zijn als je op een harde ondergrond liggen.
  2. Sluit je ogen.
  3. Plaats uw benen, zodat ze zijn comfortabel uit elkaar. Zorg ervoor dat je benen volledig ontspannen en je tenen worden geconfronteerd zijwaarts.
  4. Je armen moet langs je lichaam worden geplaatst en iets uit elkaar, waardoor je handpalmen open en naar boven.
  5. Nu, langzaam de aandacht vestigen op elk gebied van je lichaam, vanaf je tenen. Terwijl je dit doet, adem langzaam, maar toch diep, het instellen van uw lichaam in een staat van diepe ontspanning. Val niet in slaap in het proces.
  6. Adem langzaam, maar toch diep. Dit zal volledige ontspanning geven. Als je inademt, je lichaam zal worden bekrachtigd, en als je uitademt, zal je lichaam kalmeren. Focus op jezelf en je lichaam, vergeet alle andere taken. Laat los en overgave! Maar zorg ervoor dat je niet dommelt.
  7. In ongeveer 10 tot 12 minuten , wanneer je lichaam voelt ontspannen en verfrist, roll aan de ene kant, waarbij je je ogen dicht. Blijf in de positie voor een minuut, totdat je zit in Sukhasana.
  8. Neem een ​​paar keer diep adem en krijgen het bewustzijn van je omgeving voordat je je ogen weer open.

Voorzorgsmaatregelen Of Contra Of Shavasana

Deze asana is absoluut veilig en kan door iedereen beoefend worden en iedereen. Tenzij uw arts u heeft geadviseerd om niet op je rug te liggen, kunt u deze asana praktijk.

Als u zwanger bent, is het misschien een goed idee om je hoofd en borst rusten op een versterking voor comfort.

Beginner’s Tip

In onze drukke, stressvolle leven, kan het een hele opgave zijn om volledig te laten gaan en te ontspannen. Het moeilijkste deel over Shavasana is aan de hoofden van de dijbenen, zodat de lies verzacht vrij te geven. Als de lies niet verzachten, kan het de juiste ademhaling te beperken en daarom maken de spanning door het hele lichaam. Om dit te bestrijden, zou je plaatst vijf kilo gewicht op je dijen, bij de lies vouw, en dan stel je de hoofden van het dijbeen naar beneden gedrukt door het gewicht.

Geavanceerde Pose Wijzigingen

  1. Wanneer u beklemming in je schouders, borst of rug, zal je schouders niet rusten op de vloer, en dit zal je nek stam. In dit geval is het een goed idee om iets te verheffen je hoofd en breng het op hetzelfde niveau als je nek. Dit zal helpen verzachten de achterkant van je nek. Het enige wat u hoeft te doen is een opgevouwen deken onder je hoofd, zodat het eindigt aan de bovenkant van je schouders.
  2. Als de spieren van de onderrug of hamstrings zijn strak, is het misschien een goed idee om je benen te verheffen, terwijl je het lijk of savasana vormen beoefenen. Dit werkt goed, zelfs als u pijn en ongemak in je onderrug en heupen. Het enige wat u hoeft te doen is plaats een bolster recht onder je knieën. Als u niet beschikt over een bolster bij de hand, kun je stapelen dekens en leg ze onder je knieën.

Voordelen van Shavasana (Corpse Pose)

Deze houding is een van de belangrijkste houdingen van yoga, en het heeft tal van voordelen.

1. Brengt het lichaam om een ​​meditatieve staat

Het lichaam ontspant en gaat in een diepe meditatieve staat, die op zijn beurt helpt bij het herstel van de cellen en weefsels en releases stress.

2. ontspant en kalmeert de Body

Shavasana vult en verjongt je lichaam. Het is een geweldig einde van de training, vooral als het een intense één is geweest. De Savasana geeft ook ruimte en tijd voor de training te zinken in. Het is een perfecte buffer tussen lichaamsbeweging en uw dagelijkse bezigheden.

3. verlaagt de bloeddruk en angst

Als uw lichaam ontspant en kalmeert, uw bloeddruk daalt ook, en dit helpt ontspannen je hart. Als gevolg daarvan, angst is onder controle.

4. Verbetert de concentratie en geheugen

Het directe effect van meditatie is focus en concentratie. Terwijl u zich richten op elk gebied van je lichaam terwijl u in Shavasana, je geest verbetert automatisch concentratie en het geheugen.

5. Verhoogt niveaus van energie

Savasana is de snelste en veiligste manier om direct energie krijgen. De 10-minuten pauze geeft uw lichaam een ​​energieboost, en daarmee uw productiviteit verhoogt.

De wetenschap achter Shavasana (Corpse Pose)

Shavasana maakt ultieme ontspanning van je lichaam en geest, dat is net zo belangrijk als lichaamsbeweging en een evenwichtige voeding zijn.

Na een inspannende training die inhoudt dat het stretching, draaien, contracting, en omkeren van de spieren, Shavasana laat je lichaam om te rusten en te hergroeperen. Zelfs de meest verwaarloosde spieren zal enige tijd te laten gaan van hun stress te laten in zo’n korte tijd te krijgen.

Yoga levert het zenuwstelsel met een heleboel neuromusculaire informatie. Shavasana helpt je zenuwstelsel te integreren deze informatie voordat je geest bezig met de reguliere stress van de dag krijgt.

Shavasana schenkt diep besef van je geest en lichaam. Je wordt zeer bewust van elke ademhaling je neemt. Daarom is het een geweldige kennismaking met diepe meditatie voor diegenen die geïnteresseerd zijn.

Yoga is een ritueel. Het is bedoeld om te beginnen met een warming-up, gevolgd door de praktijk zelf, en eindigen met een soort van integratiefase voor de gevolgen van de uitoefening te sijpelen in de geest en lichaam. Shavasana helpt bereiken. Het is een perfecte afsluiting van een bevredigend training.

voorbereidende Poses

Deze asana moet worden gedaan na je klaar bent met alle actieve asanas en pranayama.

Follow-up Poses

Follow-up van de Shavasana met de Sukhasana of de kleermakerszit.

Het ontspant de geest, en het geneest het lichaam. Het beste deel is dat het kost geen moeite om dit asana doen, en het geeft je de mogelijkheid om los te laten en echt tot rust komen. Voeg deze essentiële asana om uw yoga regime aan al haar vruchten te plukken.