How To Do The Supta Matsyendrasana en wat zijn de voordelen

Home » Review » Yoga Basic » How To Do The Supta Matsyendrasana en wat zijn de voordelen

How To Do The Supta Matsyendrasana en wat zijn de voordelen

Supta – Achterover leunen, Matsyendra – Lord Of The Fish, Asana – Pose; Uitgesproken As – SOOP-tah MAHT-zien-en-DRAHS-uh-nuh

De Supta Matsyendrasana, ook wel de Rugligging Twist, de Liggende Twist, de liggende Lord Of The Fish Pose, en de Jathara Parivartanasana, is een herstellende beginners pose. Er wordt gezegd dat de geest en het lichaam te ontspannen. Deze asana is vernoemd naar de Lord of vis, Matsyendra, die Yogi en de student van Shiva was.

Wat u moet weten voordat u dit doet Asana

U moet ervoor zorgen om uw maag en darmen leeg te houden voordat u deze asana praktijk. Hebben uw maaltijden minstens vier tot zes uur voordat u de asana doen, zodat uw voedsel wordt verteerd en er is genoeg energie voor u om te besteden tijdens de praktijk.

Het beste is om yoga eerste wat oefenen in de ochtend. Maar in het geval je niet kunt trainen in de ochtend, het is goed om te oefenen in de avond.

Niveau: Basic
Stijl: Hatha Yoga
Duur: 30 tot 60 seconden
Herhaling: Eenmaal aan elke kant
Spieren: buik, borst, schouders, rug, heupen, het Midden-wervelkolom, Bovenrug
Versterkt: interne organen, Spine

How To Do The Supta Matsyendrasana (ruglig Twist)

 1. Om dit asana begint, moet u plat en recht op je rug. Adem uit en druk voorzichtig je onderrug op de grond.
 2. Contract je buikspieren. Dan, Adem in en buig je knieën terwijl je je voeten optillen van de vloer.
 3. Adem uit, en strek je armen, zodat ze creëren een rechte lijn met de schouders. Plaats uw handpalmen naar beneden, zodat ze die extra ondersteuning geven. Gebruik uw core spieren om uw wervelkolom te ondersteunen. Terwijl je dit doet, breng je knieën en voeten bij elkaar.
 4. Adem in en til je je voeten iets hoger dan je knieën.
 5. Adem uit en laat je benen aan de linkerkant van de vloer en zorg ervoor dat je knieën en voeten worden gestapeld. Je moet er ook voor zorgen dat je knieën moet worden op je heup niveau en je hielen zou een voet rust uit de buurt van je billen.
 6. Adem langzaam en diep als je zachtjes draai je hoofd naar rechts. Root Down je rechterschouder zodanig dat je in staat zijn om een ​​draai in je bovenste ruggengraat handhaven. Als je je armen te houden op de schouder niveau, zal het helpen wortel de schouders. Houd deze houding ongeveer 30 tot 60 seconden.
 7. Om de pose vrij te geven, druk je je handen in de vloer, en het contract van de spieren in je buik. Adem in en til je borst en knieën op je borst. Houd uw knieën.
 8. Uitademen. Trek je dijen naar je borst, en til je hoofd en borst naar uw dijen. Zorg ervoor dat je niet je schouders op te heffen als uw hoofd wordt verhoogd.
 9. Verlaag uw schouders en hoofd naar de grond, en het contract van uw buikspieren. Dan, strek je armen weer, en herhaal de twist aan de andere kant.

Voorzorgsmaatregelen en Contra

Dit zijn enkele punten van voorzichtigheid moet je in gedachten te houden voordat u deze asana doen.

 • Vermijd het uitvoeren van deze asana als u ernstige problemen in je onderrug te hebben.
 • Als u zwanger bent, de praktijk is dit asana alleen onder begeleiding van een deskundige. Je zou ook comfortabel het uitvoeren van deze asana met een kussen tussen je knieën.
 • Vermijd deze asana als u een operatie van een intern orgaan hebben gehad.

Beginner’s Tip

Als een beginner, kan het moeilijk zijn om je benen te stapelen in deze asana. Dus zorg ervoor dat u uw top knie strekken slechts zoveel als je kunt. Niet te veel duwen. Je kon een bolster of een kussen te gebruiken om uw top knie rusten. Dit zal helpen het bereik van de beweging te verminderen.

Geavanceerde Pose Variatie

Om de rek in je heupen te verhogen, kun je deze variant proberen.

Steek de rechterknie over de linker, en dan als je flexibel genoeg bent, wikkel je rechter voet rond de kuitspieren links, bijna het nabootsen van de positie van uw benen in de Garudasana. Beweeg je heupen iets naar rechts, en drop je knieën naar links. Vervolgens breng je benen terug naar het centrum en herhaal de asana aan de andere kant.

De voordelen van de ruglig Twist

Dit zijn enkele geweldige voordelen van Supine Twist.

 • Het zorgt ervoor dat uw wervelkolom en wervels genoeg beweging en daardoor flexibeler geworden.
 • Het stimuleert en tonen uw interne organen.
 • Het biedt een complete detox aan uw interne organen.
 • Deze asana zorgt voor een betere spijsvertering.
 • Het geeft je schouders, borst, midden rug, heupen, onderrug en bovenrug een goede rek.
 • Als u stijfheid of pijn in je rug, heupen, of lager terug te hebben, dit asana helpt verlichten het.
 • Het geeft stress en angst.

De wetenschap achter de Supta Matsyendrasana

Zowat elk yoga twist dient als een balsem te helpen verlichten verstikt ademhaling, trage spijsvertering, of lage energie, afgezien van verschillende pijn en pijn. Het geeft je een boost van verfrissende energie. Een draai geeft u de mogelijkheid om de kracht van uitwringen het lichaam vanuit de kern te voelen. Je voelt je ademhaling te verbeteren en de spanning in je nek en rug gemak uit. Een draai verzacht ook frazzled zenuwen. Wanneer u een liggende houding aannemen, hangen je rond in de spiralen en curven van de houding, en dus, laat de twist tot diep in de wervelkolom. Aan het eind van het, bent u zeker schoon, verjongd en verfrist te voelen.

Nu je weet  hoe je zittende twist yoga pose, waar wacht je nog op? Een twist is comfortabel en geruststellend, en deze twist, met extra voordelen voor de gezondheid, is het absoluut de moeite waard te proberen.