How To Do The Tadasana en wat zijn de voordelen

Home » Review » Yoga Basic » How To Do The Tadasana en wat zijn de voordelen

How To Do The Tadasana en wat zijn de voordelen

Tadasana, Samasthiti of Mountain Pose is een asana. Sanskriet: ताडासन; Tada – Mountain, Asana – Houding; Uitgesproken As – TAH-dahs-anna

Deze asana is als de basis of de moeder van alle asanas, waaruit de andere asanas ontstaan. Het merendeel van de staande houdingen zijn verschuivingen in een bepaald deel van je lichaam of een gerichte gezamenlijke dat de lente uit de Tadasana, terwijl de overige delen neutraal blijven.

Wat u moet weten voordat u Do The Tadasana

Deze asana kan worden beoefend op elk moment van de dag.

Het is niet noodzakelijk dat deze asana moet gebeuren op een lege maag. Maar als je voor of na het met yoga asanas, is het het beste om uw maaltijden te hebben minstens vier tot zes uur voordat u deze asana doen. Zorg er ook voor dat je darmen schoon zijn.

How To Do The Tadasana en wat zijn de voordelen

Niveau: Basic
Stijl: Hatha Yoga
Duur: 10-20 seconden
Herhaling: 10 keer
Spieren: Het hele lichaam
versterkt: Knees, dijen, enkels, Back

How To Do The Tadasana (Mountain stelt)

 1. Rechtop staan, en leg je benen iets uit elkaar, met je handen opknoping naast uw lichaam.
 2. U moet uw bovenbeenspieren bedrijf te maken. Til je knieschijven en tegelijkertijd je niet het onderste deel van je buik te harden.
 3. Versterken van de binnenste bogen van je innerlijke enkels als je ze op te tillen.
 4. Stel je nu eens een stroom van wit licht (energie) die door je enkels, tot aan je dijen, liezen, rug, nek, helemaal tot aan je hoofd. Voorzichtig draai je bovenbenen naar binnen. Langwerpige het staartbeen zodat het naar de vloer. Til het schaambeen zodanig dat het dichter bij de navel.
 5. Kijk iets omhoog.
 6. Adem nu in en strek je schouders, armen en borst naar boven. Hef je hielen, zorg ervoor dat uw lichaamsgewicht op uw tenen.
 7. Voel de rek in je lichaam vanaf je voeten naar je hoofd. Houd deze houding voor een paar seconden. Vervolgens, adem uit en loslaten.

Voorzorgsmaatregelen en Contra

Het beste is om deze asana vermijden als je de volgende problemen:

 • hoofdpijn
 • Slapeloosheid
 • Lage bloeddruk

Beginner’s Tip

Als een beginner, vindt u het misschien moeilijk om de balans in deze pose. Om uw evenwicht te verbeteren, plaats je innerlijke voeten ongeveer 3-5 inches uit elkaar totdat je je comfortabel in de pose te krijgen.

Geavanceerde Pose Variatie

Je kon je armen gebruiken om de rek op de volgende manieren te verdiepen:

 1. Strek je armen naar boven, zodat ze loodrecht op de grond en parallel aan elkaar, zorg ervoor dat je handpalmen zijn tegenover elkaar.
 2. Als alternatief interlace je vingers, en strek je armen omhoog.
 3. U kunt ook kruis je armen achter je rug, zodat elke palm houdt de tegenovergestelde elleboog. Als je dit doet, herhaal dan de pose door het verwisselen van je handen.

De voordelen van Tadasana (Mountain stelt)

Dit zijn enkele geweldige voordelen van de Tadasana:

 • Deze asana helpt bij het verbeteren lichaamshouding.
 • Met regelmatige beoefening van deze asana, je knieën, dijen en enkels sterker.
 • Uw billen en buik krijgen afgezwakt.
 • Het beoefenen van deze asana helpt verlichten ischias.
 • Deze asana vermindert platte voeten.
 • Het maakt ook je ruggengraat flexibeler.
 • Het is een uitstekende asana voor degenen die willen hun hoogte in hun vormende jaren te verhogen.
 • Het helpt ook de balans te herstellen.
 • Uw spijsvertering, zijn nerveus, en systemen respiratoire gereguleerd.

De wetenschap achter de Tadasana

Ze zeggen dat als er ooit een blauwdruk vormen, was het de Tadasana. Deze asana werkt op je spieren, zodat uw houding is niet alleen beter, maar ook pijn-vrij, terwijl u op uw sedentaire kantoorbaan. Het werkt om uw skelet af te stemmen en terug te brengen naar een neutrale houding. Wanneer dit gebeurt, je lichaam komt in om het startpunt voor alle andere asanas te volgen.

Maar makkelijk dit klinkt misschien, als gevolg van onze overmatig gebruik smartphone en ongezonde zithoudingen op het werk, is er altijd een strakke spier of een uitlijning mis. Deze asana corrigeert ze allemaal. Het is de spierkracht die nodig is om in deze asana die helpt bij het versterken van de kern en strek ronde, zwakke rug.

voorbereidende Poses

Adho Mukha Svanasana
Uttanasana

Follow-Up Poses

staande houdingen

Deze asana, als ze geleerd hebben op de juiste manier, stelt u in staat om te begrijpen hoe veel inspanning nodig is op welk punt dat de neutrale stand te komen voordat je in de meer gecompliceerde asanas. Als je dit goed te krijgen, zal het sneller en makkelijker op de meer uitdagende poses aan te nemen.