How To Do The Trikonasana en wat zijn de voordelen

Home » Review » Yoga Basic » How To Do The Trikonasana en wat zijn de voordelen

How To Do The Trikonasana en wat zijn de voordelen

Trikona – Driehoek, Asana – Pose; Sanskriet: त्रिकोणासन; Uitgesproken als – trih-Koh-nah-sah-nah

Deze asana lijkt op een driehoek, en daarom wordt zo genoemd. De naam komt uit het Sanskriet woorden त्रिकोण (trikona), dat wil zeggen driehoek, en आसन (asana), wat betekent houding. Deze asana is bekend om de spieren te strekken en het verbeteren van de normale lichaamsfuncties. In tegenstelling tot de meeste andere yoga asanas, dit vereist dat u uw ogen open te houden terwijl je het oefenen om het evenwicht te behouden.

Wat u moet weten voordat u Do The Asana

Net als de andere yoga asana’s, is het essentieel dat je maag en darmen leeg zijn wanneer u de asana oefenen. Zorg ervoor dat er een afstand van minimaal vier tot zes uur tussen de maaltijd en de praktijk. Dit geeft je genoeg tijd om je voedsel te verteren en het genereren van energie voor uw praktijk te geven.

Ook, ‘s ochtends zijn ideaal om yoga te beoefenen. Maar in het geval u niet kan yoga beoefenen in de ochtend, ‘s avonds een goede tijd ook.

Niveau: Beginner
Stijl: Vinyasa
Duur: 30 Seconds
Herhalingen: 3-5 op elk been
Versterkt: Enkels, dijen, knieën
Spieren: Enkels, liezen, dijen, schouders, knieën, heupen, kuiten, hamstrings, Thorax, Wervelkolom

How To Do Trikonasana

 1. Ga rechtop staan ​​en plaats je benen ongeveer drie en een half tot vier voeten uit elkaar.
 2. Zorg ervoor dat uw rechtervoet wordt geplaatst buiten op 90 graden en de linkervoet wordt geplaatst bij 15 graden.
 3. Lijn het midden van je rechterhand hiel met het midden van de boog van de linkervoet.
 4. Je moet niet vergeten dat je voeten het indrukken van de grond en het gewicht van je lichaam in evenwicht op beide voeten.
 5. Haal diep adem, en terwijl je uitademt, buig je lichaam naar rechts van onder je heupen, zodat uw taille recht is. Til je linkerhand omhoog en laat je rechterhand de grond raken. Zowel uw armen moeten een rechte lijn liggen.
 6. Afhankelijk van het niveau van comfort, rust je rechterhand op je scheenbeen, enkel, of buiten de rechter voet op de grond. Het maakt niet uit waar u uw hand, zorg ervoor dat je niet de zijkanten verstoren van uw taille. Snel controleren op uw linker arm. Er dient te worden gestrekt in de richting van het plafond en in lijn met de bovenkant van je schouder. Laat je kop zitten in een neutrale positie of draai naar links, met je blik te stellen op uw linker handpalm.
 7. Je lichaam moet opzij worden gebogen, en niet achteruit of vooruit. Je borst en bekken moet wijd open.
 8. Rekken tot het optimaal benutten, en zich richten op uw lichaam te stabiliseren. Neem diep, lange adem. Met elke uitademing, probeer en ontspan je lichaam meer.
 9. Adem in en komen. Laat je armen aan uw kant en strek je voeten.
 10. Herhaal hetzelfde met de linker been.

Voorzorgsmaatregelen en Contra

Dit zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden voordat u deze asana praktijk.

 • Als u last heeft van nekklachten, niet naar boven te kijken. Gewoon blijven kijken recht, en zorg ervoor dat beide kanten van uw nek worden gelijkmatig verlengd.
 • Als u last heeft van hoge bloeddruk, kijk naar beneden in plaats van op zoek naar boven.
 • Als u een hartaandoening, is het het beste om dit asana oefenen tegen een muur terwijl het plaatsen van de bovenste arm op de heup.
 • Het beste is om deze asana vermijden als u last heeft van lage bloeddruk, diarree, of hoofdpijn.

Tips voor beginners

Dit zijn enkele handige tips die u zou kunnen gebruiken als een beginner.

 • Als een beginner, is het misschien een goed idee om de achterkant van je hiel of de achterkant van je romp tegen de muur in de pose stabiel te houden op slot zijn.
 • Alle door de asana, zorgen ervoor dat uw rug is helemaal recht.
 • Tijdens het draaien van je lichaam, niet verdraaien langs de heupen.

Geavanceerde Pose Variations

Zodra u zeker doen van de Trikonasana bent, kunt u deze geavanceerde positie onder toezicht van uw trainer te proberen.

Line-up van uw voeten, en laat de linkerarm over de linker oor, zodat het parallel aan de vloer is. Houd de schouder geworteld in het stopcontact. Dit staat bekend als de driehoek vormen, en het ontwikkelt kracht en flexibiliteit in de rug, borst en benen.

Voordelen van Trikonasana

Neem een ​​kijkje op de verbazingwekkende Trikonasana voordelen.

 • Het versterkt de knieën, enkels, benen, borst en armen.
 • Het geheel strekt zich uit en opent de liezen, heupen, hamstrings en kuiten en ook de borst, rug en schouders.
 • Het verhoogt zowel de fysieke en mentale stabiliteit.
 • Het verbetert de spijsvertering en stimuleert alle buikorganen.
 • Het helpt verminderen van pijn en ischias terug. Het dient ook als therapie voor platte voeten, osteoporose, nekpijn, en onvruchtbaarheid.
 • Het vermindert stress en kuren angst.

De wetenschap achter de Trikonasana

Deze asana laat je je realiseert hoeveel u uw benen voor lief nemen. Je benen zijn elegant en krachtig. Wanneer u verbroken met de onderste helft van je lichaam te voelen, kan Trikonasana uw geloof in de wonderen van uw onderlichaam te doen herleven.

Deze asana wekt groei, stabiliteit en gelijkmatigheid. Dit zijn de drie fysische principes van hatha yoga.

Deze asana, net als vele anderen, is een combinatie van vele elementen. Het wekt sterkte en stabiliteit in de benen en de voeten en breidt de romp. Wanneer uw armen en benen worden uitgestrekt, het creëert gelijkmatigheid (sama) in het lichaam. Als je je benen, armen en torso in evenwicht te brengen, uw geest wordt gelijkmatig en stabiel. Als je geest zelf strekt zich uit tot de kusten van je lichaam, en je je bewustzijn naar binnen draaien, de ware beleving van yoga, of unie, begint.

Deze asana bewijst hoe yoga is effectief in het niet alleen stretching en versterking van het lichaam, maar ook in het slijpen en balanceren van de geest. Het is een goed idee om deze asana regelmatig te oefenen.