How To Do The Vajrasana en wat zijn de voordelen

Home » Review » Yoga Basic » How To Do The Vajrasana en wat zijn de voordelen

How To Do The Vajrasana en wat zijn de voordelen

Sanskriet: वज्रासन; Vajra – Diamond of Thunderbolt, Asana – Pose; Uitgesproken als vahj-RAH-sah-na

Vajrasana is een knielende houding, en het ontleent zijn naam aan het Sanskriet woord Vajra (वज्), dat diamant of bliksemschicht betekent. Asana (आसन), natuurlijk, middelen opleveren. Deze diamant pose wordt ook wel Adamintine Pose. Meestal, ademhalingsoefeningen zoals Pranayama, Kapalabhati en Anulon Vilom worden gedaan zitten in deze positie, en er wordt gezegd dat dit te doen, wordt het lichaam zo sterk als een diamant.

Wat u moet weten voordat u Do The Asana

Yoga wordt verondersteld te worden beoefend op een lege maag, maar dit asana is een van de weinige uitzonderingen. U kunt deze asana veilig uit te voeren na een maaltijd. In feite is het effectiever als onmiddellijk na een maaltijd. Deze houding bevordert een goede spijsvertering.

 • Niveau: Beginners
 • Stijl: Vinyasa
 • Duur: 5 tot 10 minuten
 • Herhaling: Geen
 • Spieren: Enkels, dijen, knieën, heupen
 • Versterkt: benen, rug 

How To Do The Vajrasana 

 1. Knielen, stretching je onderbenen naar achteren en bij elkaar te houden hen. Uw grote tenen moeten elkaar kruisen.
 2. Zachtjes lager uw lichaam, zodat je billen rusten op de hielen en je dijen op je kuitspieren.
 3. Leg je handen op je knieën en zet je blik naar voren met je hoofd absoluut recht.
 4. Draai je aandacht naar je ademhaling. Wees volledig bewust van de manier waarop je ademt en zorgvuldig te observeren terwijl je inademt en uitademt.
 5. Je kon je ogen dicht te concentreren op je ademhaling en je geest te kalmeren.
 6. Proberen te blijven in deze positie voor een minimum van 5 tot 10 minuten.

Voorzorgsmaatregelen en Contra

Deze asana is zeer veilig. Echter, deze zijn een paar dingen die je moet voorzichtig zijn wanneer u begint met het uitvoeren van deze asana zijn.

 • Het beste is om deze asana vermijden als je een knie probleem heeft of kort geleden een operatie ondergaan in je knieën.
 • Zwangere vrouwen moeten hun knieën iets uit elkaar te houden als zij dit asana praktijk, zodat ze vermijden onder druk te zetten op hun buik.
 • Als u lijdt aan een wervelkolom kwalen op de onderste wervels, is het het beste om deze pose te voorkomen.
 • Mensen die lijden aan darmzweren, hernia, of andere problemen in verband met de grote of kleine darm moet deze pose oefenen onder begeleiding van een yoga-instructeur.

Tips voor beginners

Als een beginner, wanneer u deze positie aan te nemen, is het waarschijnlijk dat je benen zou kunnen beginnen om de pijn in een mum van tijd. Als dit gebeurt, alles wat je hoeft te doen is het ongedaan maken van de asana, en strek je benen naar voren. Geef je enkels, knieën en kuitspieren een goede massage. Na verloop van tijd, met de praktijk, moet u in staat om te gemakkelijk te gaan tot 30 minuten in deze asana.

Ook moet beginners langzaam en geleidelijk te werken aan het verbeteren van de kracht van de spieren in de onderrug voordat ze proberen om dieper in te gaan in de houding of het verhogen van de duur ervan. Zodra de onderrug wordt versterkt, wordt de druk op de adem af. Het is ook belangrijk om op te merken dat als je jezelf te duwen meer dan je lichaam kan nemen, de voordelen van de pose worden geminimaliseerd.

Geavanceerde Pose Wijzigingen

De geavanceerde variant van de Vajrasana is de Supta Vajrasana. In deze variant, als je eenmaal zitten in Vajrasana, moet je naar achteren buigen en plaats beide onderarmen en ellebogen op de vloer. Vervolgens boog je rug en nek tot aan de kruin van je hoofd de grond raakt. Deze asana helpt bij het versterken van de spieren in de nek, rug en borst regio’s. Het breidt ook de borst en verlicht longproblemen. Het is echter belangrijk om de Vajrasana beheersen voordat u deze pose proberen. Het is ook best om de Supta Vajrasana oefenen onder begeleiding van een yoga-instructeur.

Voordelen van Vajrasana

Dit zijn een paar geweldige voordelen van de Vajrasana.

 • Deze asana verbetert de spijsvertering en de gangbare praktijk, het elimineert constipatie.
 • Betere spijsvertering voorkomt zweren en zuurgraad.
 • Deze asana versterkt de rug en verlicht patiënten met lage rugklachten en ischias.
 • Deze asana versterkt de bekkenbodemspieren ook.
 • Het helpt om te verlichten uit weeën en vermindert ook menstruatiepijn.
 • Deze asana is een van de besten aan te nemen wanneer u wenst te gaan in een meditatieve staat, omdat het is een staande houding.

De wetenschap achter Vajrasana

De Vajrasana is een stabiele, stevige pose, en degenen die het aannemen kan niet gemakkelijk worden geschud. Het is een meditatieve pose, maar zitten in deze houding kan heel uitdagend zijn. Men moet de pijn in de benen en de onrust in de geest om de pose beheersen en voer een meditatieve staat te veroveren. Men moet zich trainen om stil te zitten en bereid zijn om hun gedachten te investeren.

De Vajrasana regelt de bloedcirculatie in het onderste bekkengebied. Het zitten op de benen vermindert de bloeddoorstroming in de benen en verhoogt in het spijsverteringsstelsel gebied, dus de efficiëntie van het spijsverteringsstelsel.

Nu dat je weet hoe je perfect doen Vajrasana, waar wacht je nog op? Deze asana is een perfecte combinatie van de versterking van het lichaam en het richten van de geest. Het is misschien een van de eenvoudigste asanas in yoga, maar het is heel moeilijk om ervoor te zorgen dat uw lichaam en geest volkomen stil.