How To Do The Virasana en wat zijn de voordelen

Home » Review » Yoga Basic » How To Do The Virasana en wat zijn de voordelen

How To Do The Virasana en wat zijn de voordelen

Sanskriet: वीरासन; Vira – Hero, Asana – Pose; Uitgesproken As – veer-AHS-anna

Virasana is een Sanskriet woord dat vertaalt zich in Hero Pose. De conventionele held is het soort die vecht voor de wereld. Hij beschermt en beschermt zijn eigen. Hij zit nog maar een keer dat hij zijn vijand heeft overwonnen. De yoga-held is bedoeld om zijn / haar eigen innerlijke onrust te overwinnen. Deze asana doet precies dat.

Wat u moet weten voordat u Do The Asana

Deze asana is een meditatieve houding, dus het is het beste als je deze pose in de ochtend te oefenen. Maar je zou kunnen doen in de avond ook.

Het is niet noodzakelijk dat deze asana moet gebeuren op een lege maag. Maar als je voor of na het met yoga asanas, is het het beste dat u uw maaltijden minstens vier tot zes uur voordat u deze asana doen. Zorg er ook voor dat je darmen schoon zijn.

Niveau: Basic
Stijl: Hatha Yoga
Duur: 30 tot 60 seconden
Herhaling: Geen
Spieren: Knees, dijen, enkels
Versterkt: Bogen van de voet

How To Do The Virasana

 1. Kniel op de vloer. Zorg ervoor dat uw knieën recht onder je heupen geplaatst. Laat je handen rusten op je knieën.
 2. Breng je knieën dichter bij elkaar, zodat de kloof tussen je voeten automatisch verbreedt. Het moet breder zijn dan de breedte van je heupen.
 3. Vervolgens drukt u stevig op de toppen van je voeten op de grond.
 4. Zachtjes lager uw heupen, zodat je merkt dat je zit op de mat. Rol de kalveren weg. Zorg ervoor dat uw heupen zijn precies tussen je hielen.
 5. Je moet ervoor zorgen dat, terwijl je in de pose, je hoeft geen scherpe, draaien sensaties voelen in je knieën.
 6. Laat je tenen naar buiten en terug. Je innerlijke enkels moet worden gevestigd op je knieën te beschermen.
 7. Trek je navel. Breid uw stuitje van de kruin van je hoofd naar de grond.
 8. Houd de positie voor ongeveer 30 seconden. Vrijlating. Zodra je je comfortabel te krijgen in deze pose, kunt u ook gebruiken als een meditatieve houding.

Voorzorgsmaatregelen en Contra

Dit zijn een paar punten van voorzichtigheid moet je in gedachten te houden voordat u deze asana doen.

 1. Vermijd deze asana als u hartproblemen hebt.
 2. Als je hoofdpijn hebt, liggen op een bolster als je dit asana praktijk.
 3. Vermijd deze asana als u een knieblessure, tenzij je het oefenen onder begeleiding van een gecertificeerd yoga-instructeur.

Beginner’s Tip

Als een beginner, vindt u het misschien moeilijk om de druk van de bovenkant van je voeten op de grond in evenwicht te brengen. U zult zien dat het binnenste deel van de toppen van je voeten druk harder dan de buitenste delen. Om dit te voorkomen, druk op de onderkant van je handpalmen langs de buitenste randen van de voeten als je duw de kleine tenen van elke voet op de vloer.

Geavanceerde Pose Wijziging

Om de pose te verdiepen, overspoelen je knieën met je handpalmen, en maak je armen recht. Nu, trek op je knieën. Zorg ervoor dat je schouderbladen zijn stevig tegen je rug. Til het bovenste gedeelte van uw borstbeen, en laat je kin vallen op je borst. Zorg ervoor dat de achterkant van je nek niet wordt gespannen. Houd deze houding gedurende ongeveer 20 seconden. Laat dan je knieën en til je hoofd naar zijn neutrale positie, maar blijven houden van de lift in het borstbeen.

De voordelen van The Hero Pose

Dit zijn enkele geweldige voordelen van de Virasana.

 1. Het geeft de enkels, dijen en knieën een goede stretch.
 2. De bogen van de voeten sterk geworden.
 3. Deze asana werkt als een digestief dat verbetert niet alleen het proces, maar ook verlicht gas.
 4. Het helpt om de symptomen van de menopauze te verlichten.
 5. Het helpt te verlichten en het verminderen van de zwelling van de benen door middel van het tweede trimester van de zwangerschap.
 6. Het verbetert de circulatie van bloed in de benen en verlicht vermoeide benen.
 7. Het helpt verbeteren van de houding.
 8. Het helpt genezen van hoge bloeddruk, astma, en platte voeten.

De wetenschap achter de Virasana

Misschien vindt u het verbijsterend dat de meeste yogi’s verliezen hun gevoel van ruimtelijkheid wanneer ze het beoefenen van de Virasana. Hoewel dit asana ziet er ongelooflijk eenvoudig, het vereist uw dijen, enkels en heupflexoren flexibel te zijn. Het vereist ook je knieën om een ​​diepe plooi te hebben. Aangezien wij niet gewend zijn om op de grond zitten, is er een enorme druk op de toppen van de voeten. U zult ook het gevoel dat je onderlichaam comprimeren en je dijen stam. U vindt heel weinig mensen vrolijk zitten in de Virasana, tenzij, natuurlijk, ze zijn veteranen.

Maar, hang in there! De Virasana voordelen zijn verbluffend. Het geeft je benen een goed stuk, en helpt u in eenvoudige dagelijkse activiteiten zoals hardlopen, wandelen en fietsen. Het geeft kracht om de bogen van de voeten. Uw quadriceps zijn langwerpig en uw heiligbeen wordt verbreed. Dit is goed, want als je in een stoel zitten de hele dag, is het heiligbeen vaak overbelast. Deze asana helpt ook een goede spijsvertering.

Wanneer u de Virasana te nemen, haar standpunt geeft een gevoel van ruimte en rust, waardoor deze pose ideaal voor meditatie. U kunt ook op de hoogte van uw mentale toestand te worden zonder al te zeer gehecht. De houding lijkt op een pittig en stabiele-minded krijger.

voorbereidende Poses

Baddha Konasana
Balasana

Follow-Up Poses

Padmasana
Bakasana

Nu dat je weet hoe je Virasana pose, waar wacht je nog op? Dit is een mooie asana dat helpt je verdiepen diep van binnen, zodat je je wezen begrijpen en sterker en meer bewust van jezelf en de wereld om je heen.