How To Do The Vrschikasana en wat zijn de voordelen

Home » Review » Yoga Basic » How To Do The Vrschikasana en wat zijn de voordelen

How To Do The Vrschikasana en wat zijn de voordelen

Vrschik – Scorpion, Asana – Pose; Sanskriet: वृश्चिकासन; Uitgesproken als vrush-chick-ah-sa-nah

Deze asana is ook bekend als de Scorpion Pose. Het vereist zowel kern schouder sterkte. Het is een zeer uitdagende yoga asana.

Wat u moet weten voordat u Do The Asana

Deze asana wordt het best uitgevoerd in de ochtend wanneer je geest fris en vrij van stress en spanningen.

Vergeet niet, er moet een ruimte van ten minste 10 tot 12 uur tussen de maaltijd en praktijk. Uw darmen en maag moeten schoon en leeg zijn voordat u deze asana proberen.

Het is misschien een goed idee om een ​​paar warm-up poses doen voordat u probeert de Scorpion pose. Dit zal u voor te bereiden op de komende uitdaging en zal ook voorkomen spierblessures.

Hoe dat te doen Vrschikasana

Niveau: Geavanceerde
Stijl: Ashtanga Yoga
Duur: As Long As You zijn comfortabel
Herhaling: Geen
Versterkt: Schouders, Rectus buikspier, armen, rug
Spieren: Hip, Neck, Wervelkolom

How To Do The Vrschikasana (Scorpion stelt)

 1. Begin de pose op je handen en je knieën in een knielende positie.
 2. Laat je onderarmen op de grond en vast te houden aan de tegenovergestelde ellebogen, zodat je armen op een afstand schouders van elkaar.
 3. Zorg ervoor dat uw onderarmen zijn parallel aan elkaar, en als je eenmaal in positie en comfortabel, til je je heupen en aannemen dat de Dolphin positie.
 4. Loop naar je ellebogen, zo dicht als je kunt krijgen.
 5. Dan til je rechterbeen naar het plafond.
 6. Sta op de bal van je linkervoet en beginnen schommelen naar voren voordat u beiden de benen van de grond te tillen.
 7. Breng je benen en voeten bij elkaar, zorg ervoor dat je tenen zijn naar buiten gericht.
 8. Buig je knieën en beginnen met bewegen je tenen naar je hoofd terwijl je je borst te strekken naar voren door je armen.
 9. Houd deze houding gedurende ten minste drie ademhalingen. Het is absoluut prima om de steun van een muur te nemen totdat u vertrouwd zonder zijn.

Voorzorgsmaatregelen en Contra

Dit zijn een paar dingen die je moet in gedachten te houden wanneer u probeert deze pose.

1. Beginners moeten niet proberen deze pose. Zelfs als je eenmaal het geavanceerde niveau hebben bereikt, als je eerst proberen deze pose, moet het onder begeleiding van een yoga-instructeur. De instructeur moet je zeggen dat je klaar bent voor dit asana bent voordat je het probeert.

2. Vermijd het uitvoeren van deze asana als u rugklachten, heup blessures, duizeligheid, hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten, of als u zwanger of ongesteld zijn.

Tips voor beginners

Beginners moeten niet proberen deze geavanceerde pose. U moet dit asana pas nadat u vertrouwd bent met de onderarm stand zijn te doen. Aanvankelijk gebruik van een muur drager absoluut goed. Dit zijn enkele tips voor beginners om deze pose zou kunnen gebruiken.

1. Voordat je je benen optillen van de vloer, is het misschien een goed idee om uw handen twee voeten te verplaatsen van de muur.

2. Wanneer u de onderarm stand aannemen, plaats je voeten op de muur. Omdat uw handen uit de buurt van de muur, het vergrendelen van uw voeten op de muur zal dat backbend in je rug te creëren.

3. Om de spinale uitbreiding te intensiveren, loop je voeten naar beneden naar je hoofd, maar stoppen wanneer je lichaam vraagt ​​u om.

Geavanceerde Pose Wijzigingen

Dit zijn een aantal geavanceerde functies je zou kunnen proberen als je eenmaal comfortabel doen van de Vrschikasana zijn.

U kunt dit asana uit te voeren terwijl het doen van een hoofdstand, in plaats van dit te doen tijdens het rusten uw onderarm op de vloer. Dit verhoogt de moeilijkheidsgraad quotiënt. Maar zorg ervoor dat u deze variant pas nadat u de Vrschikasana knie hebt te doen.

Een andere variant van deze asana is de Locust Scorpion Pose die vereist dat u uw armen klappen achter je en raak je kin op de grond. In deze variant, uw lichaamsgewicht op de schouders, voorarmen, hals en kin. Maar nogmaals, moet deze variatie worden geprobeerd nadat u de Vrschikasana hebben geperfectioneerd.

Voordelen van de Vrschikasana (Scorpion stelt)

Neem een ​​kijkje op de geweldige voordelen deze uitdagende pose te bieden heeft.

 • Deze asana versterkt de rug en de romp en helpt om zich te ontdoen van de hardnekkige vet in deze gebieden ingediend.
 • Het versterkt ook de benen, onderarmen en schouders.
 • Het helpt om uit te breiden en strek de heupflexoren, borst en schouders.
 • Deze asana is ook een soort van cardio als het verhoogt de hartslag.
 • Niet alleen heeft dit asana verbetering van de flexibiliteit van de wervelkolom, maar het verbetert ook het uithoudingsvermogen.
 • Deze asana echt daagt balans, coördinatie, kracht en doorzettingsvermogen. Het verbetert je gevoel van balans.

De wetenschap achter de Vrschikasana

Deze pose, in zijn volle uitdrukking, biedt zowel kracht en flexibiliteit. Omdat het een inversie, het opent de schouder en grondig buigt de rug. Deze asana helpt ook om geduld en vasthoudendheid te ontwikkelen. De reden dat we ontwikkelen, zowel geduld en respect voor de randen van ons lichaam is dat het een lange tijd voor de schouders te openen.

Dit backbend raakt ons ook op een emotioneel niveau. Het vraagt ​​van ons te openen onze harten en vind nederigheid als gevolg van de extreme uitdagingen die ons lichaam gaat door. Er wordt gezegd dat stempel op zijn hoofd, de yogi probeert zelfvernietigende emoties en passies zoals boosheid, trots, haat, onverdraagzaamheid, en jaloezie uit te roeien. Deze nederlaag van het ego leidt tot geluk en harmonie.

Deze houding leidt u verder te gaan dan ego, proberen uw uiterste best vasthoudendheid, en openen mogelijkheden die je nooit gedacht bestond.

voorbereidende Poses

Deze asana’s niet alleen helpen om op te warmen je lichaam voordat u deze uitdagende pose proberen, maar helpt u ook krijgen in de Scorpion Pose gemakkelijk.

 1. sirsasana
 2. Pincha Mayurasana
 3. Ado Mukha Vrikshasana
 4. Urdhva Dhanurasana
 5. Sarvangasana
 6. Bhujangasana

Follow-Up Poses

 1. Adho Mukha Svanasana
 2. Catur Svanasana

Over het geheel genomen, dit asana breekt je zowel fysiek als emotioneel, alleen zo dat je veel sterker dan je was kan ontstaan. Het is de perfecte uitdaging wanneer je er klaar voor zijn te nemen. Vergeet niet om je lichaam te luisteren bij elke stap.