Hur man gör Baddha Konasana Och vad är dess fördelar

Home » Review » Yoga Basic » Hur man gör Baddha Konasana Och vad är dess fördelar

Hur man gör Baddha Konasana Och vad är dess fördelar

Sanskrit: बद्धकोणासन; Baddha – Bound, Kona – Angle, Asana – Pose; Uttalas som BAH-dah kon AHS-anna

Detta asana är uppkallad efter sanskrit ord baddha menande bundna, kona betyder vinkel eller split och asana betyder hållning. Oftast hittar du skomakare sitter i detta läge eftersom de går om sina dagliga sysslor. Så ett annat namn för Baddha Konasana är Cobbler Pose. Den kallas också Butterfly Pose som de öppna höfter sällskap av fötter och uppåt- och nedåtrörelser likna hållning av en fjäril i rörelse. Även om det är mycket enkel, den har en hel del fördelar för sin kredit.

Vad du bör veta innan du gör detta Asana

Detta asana måste utövas med andra yoga asanas tidigt på morgonen. Men om du inte kan vakna upp eller har andra sysslor att sköta, kan detta asana ske på kvällen.

Se bara till att du lämnar ett utrymme på minst fyra till sex timmar mellan dina måltider och din praktik. Din mage och tarmar måste vara tom när du gör detta asana.

Nivå : Grund
Stil : Vinyasa
Duration : 1 till 5 minuter
Repetition : Inga
stärker : höfter, ben, nedre delen av ryggen, mage
Sträcker : Knän, lår, ljumsken

Hur man gör Baddha Konasana

 1. Sitt upprätt. Sträcka på benen ut. Andas ut och böj knäna när du drar hälarna mot bäckenet. Tryck på fotsulorna nära varandra, och låt knäna falla åt sidorna.
 2. Ta hälarna så nära bäckenet som möjligt. Därefter, med tummen och första finger, hålla stora tummar på fötterna. Se till att ytterkanterna av fötterna alltid måste tryckas mot golvet.
 3. När du får bekväm i det läge, snabbt kontrollera om din pubis och svanskotan ligger på samma avstånd från golvet. Bäckenet måste vara i neutralläge, och perineum måste vara parallell med golvet. Se till att din torso förlängs genom den övre delen av bröstbenet och skulderbladen är fast tryckt mot ryggen. Korsbenet måste också vara fast.
 4. Alltid komma ihåg att knäna aldrig ska tvingas på marken. Du kan prova att sänka huvudet av låret ben mot golvet. Detta kommer automatiskt att ta knäna ner. Håll posera för ungefär en till fem minuter. Andas, och lyft knäna och förlänga benen. Koppla av!

Försiktighetsåtgärder och kontra

Ta en titt på några punkter försiktighet medan du gör detta asana.

 • Det är bäst att undvika detta asana om du har en knäskada.
 • Inte utöva denna asana om du mens.
 • Om du lider av ischias, sitta på en kudde och utöva denna asana.

Nybörjar Tips

Sänka knäna så att de sitter på golvet kan vara svårt, särskilt om dina knän är höga, och ryggen är rundad. Du kan sitta på en hög stöd för att göra det lättare tills du vänja sig vid asana. Stödet kan vara så hög som en fot från golvet.

Advanced Pose Variationer

Du kan hålla fötterna borta från mittlinjen för att bilda en större vinkel mellan den nedre och övre delen av benen. Detta kommer att intensifiera pose.

Som ett andra variant, när du antar Baddha Konasana, andas och lutar sig framåt, så att din torso är mellan knäna. Du måste driva från höfterna och inte midjan. Push armbågarna mot vaderna eller din inre lår, men se till att de aldrig puffade mot knäna. Vila huvudet på golvet.

Fördelarna med Cobbler Pose

Dessa är några fantastiska fördelar med Baddha Konasana.

 • Detta asana kraftigt gynnar gravida kvinnor, hjälpa dem att få en smidig och enkel leverans.
 • Detta asana förbättrar funktion reproduktionssystemet hos kvinnor.
 • Det bidrar till att förbättra blodcirkulationen i hela kroppen.
 • Det stimulerar njurarna och prostatakörteln tillsammans med urinblåsan och bukorganen samt.
 • Detta asana är en stor stress reliever. Det bidrar också till att minska trötthet.
 • Det hjälper att bota menstruationer.
 • Det förbättrar ljumske och höftregionen flexibilitet, vilket ger knäna, inre lår, och ljumske en stor sträcka.
 • Det betters också hållning eftersom den sträcker ryggraden, och hjälper till att lindra ischias.
 • Detta asana hjälper också till att bota astma, platta fötter, infertilitet, och högt blodtryck. Det sägs att regelbunden träning av denna asana kan hålla dig fri från alla typer av sjukdomar.

Vetenskapen bakom Baddha Konasana

Detta asana är så lätt att nästan vem som helst kan göra det. Det ger både din inre lår och ljumske en bra sträcka. Det ökar också flexibiliteten i dina höfter, fötter, fotleder och knän. Det öppnar i mitten gördel regionen och ökar också blodcirkulationen i detta område. Du kan ge dina höfter en bra massage genom att flytta från sida till sida.

Det är också en stor prenatal pose. Det berikar inte bara reproduktionssystemet utan ökar också fertilitet och gör arbete lättare.

The Butterfly Pose är verkligen en glad pose. Du hittar lättnad, både fysiskt och mentalt.