Hur man gör Bhujapidasana Och vad är dess fördelar

Home » Review » Yoga Basic » Hur man gör Bhujapidasana Och vad är dess fördelar

Hur man gör Bhujapidasana Och vad är dess fördelar

Sanskrit: भुजपीडासन; Bhuja – Arm / Shoulder, Pida – Tryck, Asana – Pose; Uttalas som – Bhuja-Pee-dah-sa-nah

Shoulder trycker på Pose är känd för att vara enkel, men det är bara praxis att man vänjer sig det tryck den utövar på axlarna. Tålamod och uthållighet kommer att ge dig uthållighet, styrka, balans och viljestyrka att bemästra denna asana.

Vad du bör veta innan du gör Halasana

Det är bäst att träna yoga tidigt på morgonen. I fall kan du inte vakna tidigt, eller har en hel del ärenden att köra när du är, kan du utöva denna asana på kvällen. Se bara till att din mage och tarmar är tomma. Det är en bra idé att lämna ett mellanrum på minst fyra till sex timmar mellan din måltid och praxis.

Nivå: Intermediate / Advanced
Stil: Ashtanga Yoga
Varaktighet: 1-3 minuter
Repetition: Inga
Sträcker: buk, lår, armar, axlar
Stärker: Arms, handleder

Hur man gör Bhujapidasana

 1. Börja här asana genom huk. Placera fötterna på ett avstånd som är något mindre än avståndet mellan axlarna. Håll dina knän bred.
 2. Vinkel din torso så att den är riktad framåt och placera den mellan de inre lår. När du sänka din torso, måste dina höfter höjas, så att de kommer i linje med golvet.
 3. Placera övre vänstra axel så nära till baksidan delen av vänster lår, lite ovanför knäna. När du har gjort detta, placera den vänstra på marken bredvid den yttre delen av din vänstra fot. Gör samma sak på höger sida också.
 4. Detta kommer att göra din övre delen av ryggen runda upp.
 5. Nu när båda handflatorna ordentligt tryck på marken, lyft din kropp, placerar sin vikt på händerna. Lyft händer på grund av en förskjutning i tyngdpunkten.
 6. Tryck den yttre delen av armarna tillsammans med de inre lår som du placerar höger fotled över vänster fotled. Gaze framåt. Håll pose. Sedan böjer armbågarna och släpp pose när du andas ut.

Försiktighetsåtgärder och kontraindikationer

Dessa är några punkter av försiktighet måste du tänka på innan du gör detta asana.

 1. Du måste undvika detta asana om du har skador i handleden, armbågen, nedre delen av ryggen eller axeln.
 2. Undvika detta asana även om du lider av högt blodtryck eller livmoderhalscancer spondylit.

Nybörjar Tip

Som nybörjare kan det vara svårt att komma in i denna pose. Om du försöker detta asana men det är svårt att hålla upp ditt saldo använder ett block eller bolster att stödja dina sittbenen.

Advanced Pose Variation

Som din praktik och avancera i denna pose, kan du försöka fullt uttryck för pose. Allt du behöver göra är att luta framåt så att hakan rör sig mot marken. Kom alltid ihåg, du ska aldrig rusa in i avancemang. Du kommer att veta när du är redo, och sedan blir progression lätt.

Fördelarna med Shoulder pressnings Pose

Dessa är några fantastiska fördelar med Bhujapidasana.

 • Detta asana hjälper till att förbättra en känsla av balans och koncentration.
 • Det gör handleder, axlar, armar och överkropp stark.
 • Buken får en bra sträcka och därför matsmältningen förbättras.
 • Detta asana näring sköldkörteln. Därför är pulsstyrda, är nervsystemet balanserad, och metabolism regleras.
 • Blodcirkulationen förbättras.
 • Detta asana hjälper till att lindra stress och huvudvärk.

Vetenskapen bakom Bhujapidasana

Detta asana är en arm balans och därmed krävs det fysisk och psykisk uthållighet. När du arbetar mot en asana som denna, är det lätt att känna hörn och förlorade. Men om du ger tonvikt på teknik och strategi och noggrant förbereda sig för denna pose, kommer du att hitta energi att röra sig långsamt och korsa gränserna som du har angett för dig själv. Men det behöver göras ett andetag i taget.

Varje gång du känner att du inte kan skjuta vidare, fråga dig själv om du stoppas psykiskt eller fysiskt. Om du känner att din kropp kan skjuta, men din hjärna hindrar er, övertyga dig själv att stanna en mer andetag. Men om du hittar ett fysiskt tvång, backa omedelbart och fokusera på de förberedande poser.

förberedande Poses

Bakasana
Baddha Koṇāsana
Malasaña
Garudasana

Följ – Up Poses

Adho Mukha Svanasana
Uttanasana
Urdhva Mukha Svanasana

Nu när du vet hur man gör Bhujapidasana, vad väntar du på? Låt bindningen av skulderpressmeddelandet dina fångade känslor och hämningar och göra dig fri.