Hur man gör Dandasana Och vad är dess fördelar

Home » Review » Yoga Basic » Hur man gör Dandasana Och vad är dess fördelar

Hur man gör Dandasana Och vad är dess fördelar

Dandasana eller personal Pose är en asana. Sanskrit: दण्डासन; Danda – Stick, Asana – Pose; Uttalas som: Dahn-dah-sah-nah

Detta asana är uppkallad efter sanskrit term Danda som betyder stick och asana som betyder hållning. Dandasana är en övning som hjälper kroppen förbereda sig för de mer intensiva poser. Det ökar också din förmåga att arbeta på att anpassa din kropp perfekt.

Vad du bör veta innan du gör Asana

Detta asana är ett slags uppvärmning utgör för de djupare yogaställningarna. Du måste se till att hålla magen och tarmarna tom innan du tränar denna asana. Kontrollera att du har dina måltider minst fyra till sex timmar innan du gör asana så att maten blir smälta, och det finns tillräckligt med energi för dig att satsa under praktiken.

Det är bäst att träna yoga på morgonen. Men i händelse om du inte kan träna på morgonen, är det okej att praktisera det på kvällen.

Nivå : Nybörjare
Stil : Vinyasa
Längd : 20 till 30 sekunder
Repetition : Inga
Sträcker : axlar, Thorax
stärker : Back

Hur man gör Dandasana

 1. Sitt upprätt på marken med ryggen rätas ut och benen utsträckta framför dig. Dina ben måste vara parallellt med varandra, och fötter bör påpekas uppåt.
 2. Tryck skinkorna på golvet, och rikta huvudet på ett sådant sätt att kronan är vänd mot taket. Detta kommer automatiskt att räta ut och förlänga ryggraden.
 3. Flex fötterna och tryck hälarna.
 4. Placera handflatorna bredvid höfterna på golvet. Detta kommer att stödja din ryggrad och också koppla dina axlar. Kroppen måste vara rak, men avslappnad.
 5. Slappna av dina ben, och jorda den nedre halvan av kroppen ordentligt i golvet.
 6. Andas normalt och håll posera för cirka 20 till 30 sekunder.

Försiktighetsåtgärder och kontraindikationer

Dessa är några punkter av försiktighet måste du tänka på innan du tränar denna asana.

 1. Det är bäst att undvika detta asana om du har en nedre delen av ryggen eller en handledsskada.
 2. Även om detta är en ganska enkel pose, är det bäst att göra det under överinseende av en yogainstruktör. När du tränar yoga, kom ihåg att lyssna på din kropp och tryck bara så mycket som det kan uthärda.

Nybörjar Tips

Dessa är några tips som du måste tänka på för att få grundläggande pose rätt.

 1. Din vikt måste vara väl avvägd mellan skinkorna. Du måste flytta höfterna från en sida till en annan när du är i pose. När du känner tyngden balanseras ut, se till att blygdbenet och svanskotan ligger på samma avstånd från golvet.
 2. Det är bäst att börja arbeta här Dandasana yoga pose från fötterna upp. Du måste dra basen av de stora tår framåt, och sedan anpassa dina klackar, fötter och tår. Fokus på anklarna. När du arbetar hälarna jorda dina lår och vader. Sedan söker inriktning i magen, svanskotan och bäcken som du når upp till armar, axlar, nyckelben, och hals. Slutligen, flytta för att rikta in hjässan. Kom ihåg, höfter, axlar och öron måste alltid vara på en rad.

Advanced Pose Ändringar

Den Dandasana är grunden för alla andra vändningar och sittande poser, så det är viktigt att du gör det rätt. Dessa är några variationer som kommer att insupa rätt inriktning och hjälper dig, oavsett dina brister.

 1. Om dina hamstrings är snäva och du har svårt att sitta med benen utsträckta, vika en filt och placera den under skinkorna. Detta tar bort spänningen från dina ben och höfter och göra det lättare att sitta rakt.
 2. Om magen och övre delen av ryggen är svaga, använda stöd av en vägg när du gör detta asana. När du sedan vinna styrka, flytta bort från väggen gradvis och se till att din ryggrad är upprätt som du uppgraderar.
 3. För personer med långa armar, är det okej att böja armarna försiktigt vid armbågarna om du inte kan räta dem fullt ut. Kom bara ihåg att hålla handflatorna platt på golvet och släpp dina skulderbladen ner till ryggen.
 4. Om du lider av karpaltunnelsyndrom eller har snäva handleder och underarmar, är det lämpligt att hålla fingrarna pekar bakom dig. Bara placera handflatorna på golvet och rotera armarna så att fingrarna pekar mot ryggen. Denna variation kommer att säkerställa överarmen och bröstmuskulaturen öppnas upp.

Fördelarna av personalen Pose

Dessa är några fantastiska fördelar med Dandasana.

 • Detta asana bidrar till att stärka musklerna på ryggen.
 • Det bidrar också till att sträcka bröstet och axlarna.
 • Med regelbunden tillämpning av denna asana är din hållning säker på att förbättras.
 • Buken sträcks och stärks också.
 • Det är känt att bota ischias och astma.
 • Detta asana hjälper till att fokusera och lugna sinnet. När ihopkopplad med korrekt andning, lindrar den stress och bidrar till att öka koncentrationen.

Vetenskapen bakom Dandasana

Men lätt denna pose kan se, är det en ganska intensiv, styrka byggande övning för bröstkorgen, buken och övre delen av ryggen.

Denna pose är grunden för alla sittande poser eftersom det ger den grundläggande strukturen för dem alla. Om du tittar noga, är det den sittande version av Tadasana eller Mountain Pose.

förberedande Poses

Adho Mukha Svanasana
Uttanasana

Uppföljning Poses

Bharadvaja s Twist
Purvottanasana

De säger ”stora saker kommer i små paket”. Detta asana är kort och enkelt, men enda gången kommer att utvecklas de fantastiska saker som det kommer att göra för att din kropp.