Hur man gör Parsvottanasana Och vad är dess fördelar

Home » Review » Yoga Basic » Hur man gör Parsvottanasana Och vad är dess fördelar

Hur man gör Parsvottanasana Och vad är dess fördelar

Parsva – Side, Uttana – Intensiv stretch, Asana – Pose; Uttalas som – parsh-VOH-tahn-AHS-anna

Är delvis en framåt böj och dels en balansering pose, är detta asana ett halvvägs pose mellan Parivrtta Trikonas och Utthita Trikonas. Detta asana kallas Intense Side Stretch på engelska. Det är också populärt kallas pyramiden Pose eftersom det liknar en pyramid.

Vad du bör veta innan du gör Asana

Liksom de andra yoga asanas, är det viktigt att din mage och tarmar är tomma när du öva asana. Se till att det finns en lucka på minst fyra till sex timmar mellan din måltid och praktik. Detta kommer att ge dig tillräckligt med tid för att smälta maten och generera energi för din praktik.

Även morgnar är idealiska för att öva yoga. Men i händelse av att du inte kan träna yoga på morgonen, kvällar är en bra tid också.

Nivå: Enkel
Stil: Vinyasa Flow
Varaktighet: 30 sekunder
Repetition: En gång på varje sida
Sträcker: Vertebral kolonn, höfter, hamstrings, axlar, handleder
stärker: Ben

Hur man gör Parsvottanasana (Pyramid Pose)

 1. Till att börja denna asana måste du anta Virabhadrasana I. För detta, se till att du placerar ett ben framåt och den andra bakom dig. Sätt händerna på höfterna, och räta ut benet som är framför dig. Square ditt höfter så att höftbenen är parallella med framsidan av din matta.
 2. Andas in och förlänga bålen. Sedan andas ut, och vik din torso framför dig, med början vid höfterna. Kom ihåg, måste dina höfter fortfarande vara fyrkantig. När överkroppen är parallellt med golvet, sluta böjning. I detta läge kommer din högra höft tenderar att dra framåt. Se till att den dras tillbaka och är alltid i linje med den vänstra höften.
 3. Fortsätt att förlänga ryggraden. Håll sedan posen några sekunder. Om du har gjort detta innebära regelbundet och hitta dig själv tillräckligt flexibel, kan du vika djupt mot benet placeras framåt och röra dina fingertoppar till golvet.
 4. Släpp genom att försiktigt lyfta upp och placera händerna på höfterna igen medan du andas. Upprepa pose med det andra benet framför.

Försiktighetsåtgärder och kontraindikationer

Dessa är några punkter av försiktighet måste du tänka på innan du gör detta asana.

 • Om du har högt blodtryck eller en ryggskada, måste du göra Ardha Parsvottanasana.
 • Undvik att göra detta asana om du är gravid, eller om du har en skada i hamstring.

Nybörjar Tips

Som nybörjare kanske du inte vara tillräckligt flexibel för att ta händerna till marken; du kanske inte kan trycka dem bakom ryggen också. För att lösa detta problem, kan du korsar armarna bakom ryggen, se till att de placeras parallellt med midjan. Du kan sedan hålla varje armbågen med den andra handen. Kom bara ihåg att när den högra foten är framför är din högra arm placeras runt ryggen, och när vänster fot är framför, den vänstra armen placeras runt ryggen först.

Advanced Pose Ändringar

För att intensifiera pose, måste du vrida bålen, och föra mittlinje bålen över mittlinjen på den främre låret.

Fördelarna av pyramiden utgör (Parsvottanasana)

Dessa är några fantastiska fördelar med Parsvottanasana.

 • Det slappnar av och lugnar hjärnan.
 • Det ger axlar, rygg, handleder, hamstrings, och höfter en bra sträcka.
 • Benen blir starka.
 • It massage bukorganen.
 • Det bidrar till att förbättra kroppshållning, och även har en känsla av balans i kroppen.
 • Det förbättrar matsmältningen.
 • Det stimulerar också fortplantningsorganen och minskar menstruation och klimakteriebesvär.

Vetenskapen bakom Parsvottanasana

När man bygger en bra grund när du ansluter i Parsvottanasana får du lära dig att utveckla en känsla av frihet. När du tränar denna asana och vik framåt mot en låg baslinje, är den välbekanta känslan av rädsla för att falla. Men det är denna rädsla som kommer att få dig att tappa inriktningen av den yttre kroppen och bygga spänning i din inre kropp. Gränserna och struktur av denna anpassning och muskel åtgärd som du antar genom denna asana kan du falla i pose djupt och säkert, vilket gör dig mer rörelsefrihet. Det är ironiskt att när du skapar definierade gränser i denna pose, kommer du att vara fri.

förberedande Poses

Adho Mukha Svanasana
Anjali Mudra
Baddha Konasana
Gomukhasana
Prasarita Padottanasana
Supta Baddha Konasana
Uttanasana
Utthita Parsvakonasana
Utthita Trikonas
Vrikshasana

Uppföljning Poses

Dandasana
Pincha Mayurasana
Prasarita Padottanasana
Salabhasana
Salamba Sarvangasana
Salamba sirsasana
Utkatasana
Virabhadrasana I

Nu när du vet hur man gör pyramid pose, vad väntar du på? Dyk in i godhet denna asana och känna återupplivas och föryngras. Allt som krävs är ett språng i tro!