Hur man gör Supta Matsyendrasana Och vad är dess fördelar

Home » Review » Yoga Basic » Hur man gör Supta Matsyendrasana Och vad är dess fördelar

Hur man gör Supta Matsyendrasana Och vad är dess fördelar

Supta – Luta sig tillbaka, Matsyendra – Lord Of The Fish, Asana – Pose; Uttalas som – Soop-tah MAHT-se-en-DRAHS-uh-nuh

Den Supta Matsyendrasana, även kallad rygg Twist, den Reclining Twist, den liggande Lord Of The Fish Pose och Jathara Parivartanasana är en reparativ nybörjar pose. Det sägs att koppla av sinnet och kroppen. Detta asana är uppkallad efter Lord av fisk, Matsyendra, som var en Yogi och studenten av Lord Shiva.

Vad du bör veta innan du gör detta Asana

Du måste se till att hålla magen och tarmarna tom innan du tränar denna asana. Har dina måltider minst fyra till sex timmar innan du gör asana så att maten blir smälta och det finns tillräckligt med energi för dig att satsa under praktiken.

Det är bäst att träna yoga först på morgonen. Men i händelse av att du inte kan arbeta på morgonen, är det okej att praktisera det på kvällen.

Nivå: Grund
Stil: Hatha Yoga
Längd: 30 till 60 sekunder
Repetition: En gång på vardera sidan
sträcker: buk, bröst, axlar, lägre rygg, höfter, Mellanöstern ryggraden, övre tillbaka
Stärker: inre organ, Spine

Hur man gör Supta Matsyendrasana (Liggande Twist)

 1. Till att börja denna asana måste du ligga plant och rakt på ryggen. Andas ut, och tryck försiktigt nedre delen av ryggen på golvet.
 2. Kontrakt magmusklerna. Sedan andas in och böj knäna när du lyfter fötterna från golvet.
 3. Andas ut, och sträcka ut armarna så att de skapar en rak linje med axlarna. Placera handflatorna vända nedåt så att de ger dig det extra stöd. Använd din kärna muskler för att stödja ryggraden. Medan du gör detta, ta med dina knän och fötterna ihop.
 4. Andas in och lyft fötterna lite högre än knäna.
 5. Andas ut och sänk dina ben till vänster på golvet, vilket gör att dina knän och fötter är staplade. Du måste också se till att knäna ska vara höften nivå, och hälarna ska vila en fot från skinkorna.
 6. Breath långsamt och djupt som du försiktigt vända huvudet till höger. Root din högra axel så att du har möjlighet att upprätthålla en twist i övre ryggraden. Om du håller armarna på axelhöjd, kommer det att hjälpa utrota axlarna. Håll posera för cirka 30 till 60 sekunder.
 7. För att frigöra pose trycker händerna i golvet och dra ihop musklerna i buken. Andas, och lyft bröstet och knän över bröstet. Håll dina knän.
 8. Andas ut. Dra låren mot bröstet, och lyft huvudet och bröstet låren. Se till att du inte lyfta axlarna som huvudet höjs.
 9. Sänk axlarna och huvudet på golvet och dra ihop magmusklerna. Sedan sträcka ut armarna igen och upprepa variant på den andra sidan.

Försiktighetsåtgärder och kontra

Dessa är några punkter av försiktighet måste du tänka på innan du gör detta asana.

 • Undvik att praktisera denna asana om du har allvarliga problem i nedre delen av ryggen.
 • Om du är gravid, utöva denna asana endast under ledning av en expert. Du kan också vara bekväm praktisera denna asana med en kudde mellan knäna.
 • Undvika detta asana om du har opererats för en inre organ.

Nybörjar Tip

Som nybörjare kan det vara svårt att stapla dina ben i denna asana. Så se till att du sträcka din topp knä bara så mycket som möjligt. Tryck inte för mycket. Du kan använda ett bolster eller en kudde att vila top knä. Detta kommer att hjälpa till att minska rörelseomfång.

Advanced Pose Variation

För att öka sträckningen i höfterna, kan du prova denna variation.

Korsa höger knä över vänster och sedan om du är flexibel nog svepa din högra fot runt vänster vadmusklerna, nästan imitera ställning benen i Garudasana. Flytta dina höfter en aning åt höger och släpp dina knän åt vänster. Sedan föra benen tillbaka till centrum och upprepa asana på motsatt sida.

Fördelarna med rygg Twist

Dessa är några fantastiska fördelar med Liggande Twist.

 • Det garanterar din ryggrad och kotor får tillräckligt med rörelse och därmed bli mer flexibla.
 • Det stimulerar och toner dina inre organ.
 • Det erbjuder en komplett detox till dina inre organ.
 • Detta asana ger bättre matsmältning.
 • Det ger dina axlar, bröst, mellersta ryggraden, höfter, nedre delen av ryggen och övre delen av ryggen en bra sträcka.
 • Om du har stelhet eller smärta i ryggrad, höfter eller nedre delen av ryggen, hjälper denna asana lindra det.
 • Det frigör stress och ångest.

Vetenskapen bakom Supta Matsyendrasana

Bara om någon yoga twist fungerar som balsam för att lindra kvävas andning, trög matsmältning, eller låg energi, bortsett från olika värk och smärta. Det ger dig en boost av uppfriskande energi. En vridning ger dig möjlighet att känna kraften i vrida ur kroppen från dess kärna. Du kommer att känna din andning förbättras och spänningar i nacke och rygg lätta ut. En vridning lugnar också frazzled nerver. När du tar en tillbakalutad position du dröja runt i spiralerna och kurvor i hållning, och därför tillåter twist att tränga djupt in i ryggraden. Vid slutet av det, är du säker på att känna ren, föryngrad och uppdateras.

Nu när du vet  hur man gör sittande twist yoga pose, vad väntar du på? En vridning är bekvämt och tröst, och detta twist, med extra hälsofördelar, är helt värt att försöka.