Hur man gör Supta Padangusthasana Och vad är dess fördelar

Home » Review » Yoga Basic » Hur man gör Supta Padangusthasana Och vad är dess fördelar

Hur man gör Supta Padangusthasana Och vad är dess fördelar

Supta Padangusthasana även känd som Vilande hand till stortån Pose är en asana. Supta – Luta sig tillbaka, Pada – Foot, angusta – stortån, Asana – Pose; Uttalas som – soppa-TAH pod-ang-goosh-TAHS-anna

Detta asana ger dig en otrolig sträcka, så mycket att det öppnar upp benen helt. Det sägs också att förbättra både din totala fysiska och psykiska hälsa. Många människor hamnar praktisera denna asana som en sträcka utan att ens veta namnet på asana, men denna pose har mycket att erbjuda.

Vad du bör veta innan du gör Asana

Du måste se till att hålla magen och tarmarna tom innan du tränar denna asana. Har dina måltider minst fyra till sex timmar innan du gör asana så att maten blir smälta och det finns tillräckligt med energi för dig att satsa under praktiken.

Det är bäst att träna yoga först på morgonen. Men i händelse av att du inte kan arbeta på morgonen, är det okej att praktisera det på kvällen.

Nivå: Grund
Stil: Iyengar Yoga
Längd: 30 sekunder
Repetition: En gång på varje ben
Sträcker: höfter, lår, hamstrings, kalvar, ljumske
stärker: Knän

Hur man gör Padangusthasana

 1. Ligg ner på rygg med benen utsträckta och fötter böjd. Tryck fötterna genom hälarna.
 2. Andas ut. Dra höger knä mot bröstet, och en slinga av en rem runt bågen av den högra foten. Om du är en erfaren yoga utövare, använda två fingrar och haka dem på stortån.
 3. Nu, räta och sträcka på höger ben upp till taket, så att armarna är raka och axlarna pressar golvet.
 4. Håll trycka och utvidga vänster ben trycker på toppen av din vänstra låret ner med vänster hand. Förlängningen av det högra benet måste skapa en bekväm stretch på baksidan av benet.
 5. Du kan antingen hålla posen här eller vrid höger ben ut, vilket det benet ner på höger sida. Men om du gör det, måste du se till vänster höft är jordad på golvet.
 6. Håll varje variation så länge du är bekväm, och sedan upprepa asana med vänster ben på toppen.

Försiktighetsåtgärder och kontraindikationer

Dessa är några punkter av försiktighet måste du tänka på innan du gör detta asana.

 • Undvik att göra detta asana om du har en huvudvärk eller diarré.
 • Om du har blodtryck, höja huvud och hals med hjälp av en hopvikt filt och sedan öva asana.

Nybörjar Tips

Som nybörjare måste du öva denna asana med hälen på botten benet pressas mot en vägg. Men om din kropp fortfarande är för hård, kan du placera en kloss under höften på den upphöjda ben (stöd under låret mjukar upp inre ljumske), och sedan, när du tar benet på sidan, kan du vara på den kvarteret.

Advanced Pose Variationer

Om du kan använda fingrarna istället för en rem för att hålla tårna och göra asana, är det den avancerade versionen av denna pose. Detta kommer med intensiv praxis och uthållighet.

Fördelarna med liggande hand-to-Big-Toe-Pose

Dessa är några fantastiska fördelar med Supta Padangusthasana.

 • Det ger lår, höfter, vader, hamstrings, och ljumske en bra sträcka.
 • Knäna blir starka.
 • Prostatakörteln stimuleras.
 • Matsmältningsorganen stimuleras, och därför, är digestion förbättras.
 • Ryggsmärtor, ischias och menstruation obehag lättat.
 • Detta asana hjälper till vid härdning platta fötter, blodtryck, och infertilitet.

Vetenskapen bakom Supta Padangusthasana

Bortsett från mycket enkelt att arbeta på din fysiska varelse, låter detta asana du utforska ditt medvetande också. Medvetandet har tre faktorer – sinnet eller manas, egot eller ahamkara, intelligens eller buddhi. Egot dominerar oftast vad vi ser och känner, och därför dominerar medvetenhet. Så när du tränar posen, kommer du att märka att din uppmärksamhet avledas till den upphöjda ben och ben på golvet inte är i tingens ordning.

Det kan tyckas att alla åtgärder som händer i den upphöjda ben, men i själva verket är du också dragit nytta av rätt förlängning av benet som är på golvet, och det genom samspelet mellan de båda benen. Ditt ego kan vara mer än glada att kunna hålla tårna och sträcka den övre benet. Men du måste tillåta intelligens underbenet att fatta detta beslut om hur långt du måste sträcka ut din upphöjda ben. Detta kommer inte bara att vara säkrare, men också mer fördelaktigt för din rygg, höfter och ben. Vad mer? Tja, en stor medvetenhet om sambandet mellan dig och din kropp.

Nu när du vet hur man gör Supta Padangusthasana, vad väntar du på? Det kanske ser enkelt, men denna asana fungerar i en union hela tiden, mellan de båda benen och mellan kropp och själ – precis som det ska vara när vi går om att göra saker under dagen. Låt denna asana ingjuta förmågan att samexistera och arbetar i samklang med de olika delarna av din varelse och med världen omkring dig.