Hur man gör Tittibhasana och vilka är dess fördelar

Home » Review » Yoga Basic » Hur man gör Tittibhasana och vilka är dess fördelar

Hur man gör Tittibhasana och vilka är dess fördelar

Tittibha – Firefly, Asana – Pose; Uttalas som – tit-thi-BHA-ah-sana

Firefly Pose är en som kräver exceptionell styrka i överkroppen och flexibilitet i hamstrings. Men dessa två egenskaper kan vinnas enbart med praktik. Därför måste du behärska pose långsamt. Denna svåra arm balans härmar en eldfluga under flygning.

Vad du bör veta innan du gör detta Asana

Liksom de andra yoga asanas, är det viktigt att din mage och tarmar är tomma när du öva asana. Se till att det finns en lucka på minst fyra till sex timmar mellan din måltid och praktik. Detta kommer att ge dig tillräckligt med tid för att smälta maten och generera energi för din praktik.

Även morgnar är idealiska för att öva yoga. Men i händelse av att du inte kan träna yoga på morgonen, kvällar är en bra tid också.

Nivå: Intermediate / Advanced
Stil: Ashtanga Yoga
Varaktighet: 30-60 sekunder
Repetition: Inga
Sträcker: Arms, handleder
Stärker: Inre ljumskar, Back torso

Hur man gör Tittibhasana

 1. Till att börja denna asana, börja med Adho Mukha Svanasana.
 2. Gå mot händerna så att dina fötter är framför dina händer. Sedan, låt dina händer genom benen och trycker dem bakom kalvar, så att du krypa djupare genom benen.
 3. Ta med armar och axlar så långt bakom låren som du kan placera dem. Stadigt placera handflatorna bakom fötterna så att hälarna hålls med tummen och pekfingret.
 4. Böj försiktigt knäna och knäböj som du vilar på baksidan av benen så nära axlarna som möjligt.
 5. När fingrarna och handflatorna sprids, se till att du ändrar din kroppsvikt på dem. Lyft fötterna från golvet. Räta benen först. Sedan, när du stabiliseras, räta armarna. Pressa låren mot överarmarna att få mer höjd.
 6. Håll i några sekunder och släpp.

Försiktighetsåtgärder och kontra

Undvika detta asana om du har följande villkor.

 • En axelskada
 • En armbåge skada
 • En handledsskada
 • Lägre ryggskador

Nybörjar Tip

När en nybörjare, kan det vara svårt att få detta innebära rätt. Sitt på golvet och sära på benen för att bilda en 90-graders vinkel. Sedan höja hälarna på ett block och trycker handflatorna mellan dina ben på golvet.

Advanced Pose Ändringar

Detta är en avancerad pose i sig. När du behärskar det och kan göra det med lätthet, kommer du redan befinner dig inom ett avancerat läge.

Fördelarna med Firefly Pose

Dessa är några fantastiska fördelar med Titthibhasana.

 • Det ger tillbaka torso och inre ljumskar bra stretch.
 • Armarna och handleder bli stark.
 • Det lugnar ditt sinne och förbättrar din känsla av balans.
 • Magen tonas, och därför, är digestion förbättras.

Vetenskapen bakom Tittibhasana

Självförtroende, beslutsamhet och förmåga att låta gå att hjälpa till att lyfta dig själv i Tittibhasana, vilket är en mycket utmanande pose.

Tittibha betyder eldfluga. Det är en stor metafor för väg yogiska uppvaknande.

En pose som denna har förmågan att kasta mest allvar utövaren på sängen, om de tas på för stort allvar. Denna arm balans är utmanande och kräver och inskärper både Vriya och Shraddha. Var säker när du glider in i denna firefly yogaställning. Detta kommer att hjälpa dig att få stabilitet behöver i den djupa framåt krök av höfterna. Du måste också bygga upp enorma armstyrka att försörja dig och aktivera benen för att möjliggöra hissen.

Nu när du vet hur man gör firefly pose, vad väntar du på? Det finns mycket få människor som kan lyfta upp och göra detta asana första gången de prova. Bli inte avskräckt. Bara ha kul med pose.