Hur man gör Utkatasana Och vad är dess fördelar

Home » Review » Yoga Basic » Hur man gör Utkatasana Och vad är dess fördelar

Hur man gör Utkatasana Och vad är dess fördelar

Utkatasana, ordförande Pose, Fierce Pose, farliga Pose, blixt kasta Pose, Wild Pose, eller Bikram Yoga, Awkward Pose är en asana. Sanskrit: उत्कटासन; Utkat – Wild / Fierce, Asana – Pose; Uttalas som – OOT-kah-TAHS-anna

Hur lätt det är att sitta på en stol! Men när du sitter på en imaginär stol, kan det vara ganska krävande. Detta asana handlar om att sitta på den imaginära stol. Utkatasana leder till en intensiv eller kraftfull pose. Detta asana kallas också ordföranden Pose, den kraftfulla Pose, den Awkward Pose och Fierce Pose.

Vad du måste veta innan du gör Asana

Du måste se till att hålla magen och tarmarna tom innan du tränar denna asana. Har dina måltider minst fyra till sex timmar innan du gör asana så att maten blir smälta, och det finns tillräckligt med energi för dig att satsa under praktiken.

Det är bäst att träna yoga först på morgonen. Men i händelse av att du inte kan arbeta på morgonen, är det okej att praktisera det på kvällen.

Nivå: Grund
Stil: Vinyasa
Längd: 30 – 60 sekunder
Repetition: Inga
Sträcker: axlar, Thorax
stärker: lår, ryggrad, anklar, Kalvar

Hur man gör Utkatasana

 1. Stå rakt på din matta och placera fötterna något isär.
 2. Sträck ut armarna framåt och se till att handflatorna är vända nedåt. Armarna ska vara raka, och du måste se till att inte böja armbågarna.
 3. Böj försiktigt knäna och tryck ner bäckenet, så att det verkar som om du sitter i en imaginär stol.
 4. Gör det bekvämt för dig. Att engagera bättre i pose, tänk läser tidningen som du håller pose. Och när du gör det, måste du se till att dina händer är parallella med golvet.
 5. Var medveten om när du håller pose och hålla din ryggrad förlängas. Lugna ditt sinne och slappna av. Leende. Nu hålla posera för upp till en minut.
 6. gå försiktigt ner och sitta i Sukhasana.

Försiktighetsåtgärder och kontraindikationer

Dessa är några punkter av försiktighet måste du tänka på innan du gör detta asana.

 1. Detta asana måste undvikas om du lider av följande problem:
  a. Sömnlöshet
  b. Lågt blodtryck
  c. Huvudvärk
  d. Artrit
  e. En stukad fotled
  f. Kronisk knäsmärta
  g. skadade ligament
 1. Du måste ta hand samtidigt som man övar denna asana om du har en smärta i nedre ryggen, en axelskada, eller om du mens.
 2. Du måste stanna i denna pose och gå ner bara tills din kropp kan behålla den naturliga ländryggskurvan.
 3. Om du har en nacksmärta, eller om du känner dig yr när du är i asana, se till att du titta rakt och ställa blicken framåt.

Nybörjar Tip

Som nybörjare kan det vara ganska svårt att hålla posen under en lång tid. Du kan använda stöd av en vägg när du börjar. Bara stå några inches bort från väggen så att när du böjer berör svanskotan väggen.

Advanced Pose Variation

För att intensifiera pose, lyft din kropp när du står på bollar av dina fötter när du är i pose. Släpp skinkorna ned på de upphöjda klackar. Armarna skall placeras framåt, parallellt med varandra och golvet, med handflatorna nedåt.

Fördelarna av stolen Pose

Dessa är några fantastiska fördelar med Utkatasana.

 • Öva denna asana ger höfter, rygg och bröstmusklerna en bra sträcka.
 • Bålen och nedre delen av ryggen stärks.
 • Detta asana toner benen, särskilt musklerna i knäet, anklarna och låren.
 • Regelbunden träning ger en känsla av balans i kroppen och stor beslutsamhet att sinnet.
 • Detta asana ger bukorganen en bra massage och även stimulerar membranet och hjärtat.
 • Med regelbunden träning, kan du gå ner i vikt, speciellt från skinkorna.
 • Detta asana stärker immunförsvaret och även lindrar ledvärk och ryggsmärtor.

Vetenskapen bakom Utkatasana

Detta asana, som namnet antyder, är både hård och kraftfull, på grund av vad varje del av kroppen försöker uppnå i det här pose. När du sitter i denna imaginära stol, försöker kroppen styrka och uthållighet och även ger en känsla av stabilitet i hela.

Som ni squat i denna pose och så småningom fördjupa knäböj, kommer din kropp behöver för att övervinna tyngdkraften motstånd. För detta dina quadriceps måste vara mycket stark. Förresten, quadriceps är en bland de största musklerna i kroppen. När denna muskel är stark eller stärkas, är knäproblem automatiskt bekämpas eftersom den stöder knäna. Bara vara försiktig med dina ben när du sänker dig i denna asana.

förberedande Poses

Virasana
Bhujangasana
Adho Mukha Svanasana

Uppföljning Poses

Tadasana
Uttanasana

Titta att intensiv ström sippra in din varelse som du helt enkelt behärska sitter på den imaginära tron ​​glädje, hälsa och fred.