Hur man gör Virasana Och vad är dess fördelar

Home » Review » Yoga Basic » Hur man gör Virasana Och vad är dess fördelar

Hur man gör Virasana Och vad är dess fördelar

Sanskrit: वीरासन; Vira – Hero, Asana – Pose; Uttalas som – veer-AHS-anna

Virasana är ett Sanskrit ord som översätter till hjälte Pose. Den konventionella hjälte är den typ som kämpar för världen. Han skyddar och skyddar sin egen. Han sitter fortfarande bara när han har erövrat sin fiende. Den yogiska hjälten är tänkt att övervinna hans / hennes egen inre kaos. Detta asana gör just det.

Vad du bör veta innan du gör Asana

Detta asana är en meditativ pose, så det är bäst om du utöva denna pose på morgonen. Men du kan göra det på kvällen också.

Det är inte obligatoriskt att denna asana måste göras på fastande mage. Men om du före eller efter det upp med yoga asanas, är det bäst att du har dina måltider minst fyra till sex timmar innan du gör detta asana. Dessutom, se till att dina tarmar är rena.

Nivå: Grund
Stil: Hatha Yoga
Längd: 30 till 60 sekunder
Repetition: Inga
Sträcker: Knän, lår, fotleder
Stärker: valv av foten

Hur man gör Virasana

 1. Knäböja på golvet. Se till att dina knän placeras direkt under dina höfter. Låt händerna vila på knäna.
 2. Ta knäna närmare varandra så att gapet mellan fötterna vidgar automatiskt. Det borde vara bredare än bredden på dina höfter.
 3. Sedan Tryck fast toppar fötterna på golvet.
 4. Sänk försiktigt höfterna, så att din hitta dig själv sitter på mattan. Rulla kalvarna bort. Se till att dina höfter är rätt mellan hälarna.
 5. Du måste vara säker på att när du kommer in i pose, behöver du inte känner några skarpa, vridande känsla i knäna.
 6. Låt tårna pekar utåt och bakåt. Din inre vrister ska dras in för att skydda knäna.
 7. Dra in naveln. Förläng din svanskotan från kronan på huvudet i golvet.
 8. Håll positionen i ca 30 sekunder. Släpp. När du får bekväm i denna pose, kan du också använda den som en meditativ hållning.

Försiktighetsåtgärder och kontraindikationer

Dessa är några punkter av försiktighet måste du tänka på innan du gör detta asana.

 1. Undvika detta asana om du har hjärtproblem.
 2. Om du har huvudvärk, ligger på en bolster när du tränar denna asana.
 3. Undvika detta asana om du har en knäskada, om du tränar den under överinseende av en certifierad yogainstruktör.

Nybörjar Tip

Som nybörjare, kan det vara svårt att balansera trycket i den övre delen av fötterna på golvet. Du kommer att se att den inre delen av toppen av fötterna trycker hårdare än de yttre delarna. För att undvika detta, tryck på basen av handflatorna längs ytterkanterna av fötterna när du trycker försiktigt små tår på varje fot på golvet.

Advanced Pose Ändring

Att fördjupa pose, uppsluka knäna med handflatorna och gör armarna raka. Nu drar på knäna. Se till att dina skulderbladen är fast mot ryggen. Lyft upp den övre delen av bröstbenet och låt hakan falla på bröstet. Se till att nacken inte är ansträngd. Håll posen i ca 20 sekunder. Därefter släpper knäna och lyft huvudet till sitt neutralläge, men fortsätter att hålla hissen i bröstbenet.

Fördelarna av hjälten Pose

Dessa är några fantastiska fördelar med Virasana.

 1. Det ger anklar, lår och knän en bra sträcka.
 2. Valven i fötterna bli stark.
 3. Detta asana fungerar som en mag som inte bara förbättrar processen utan även lindrar gas.
 4. Det bidrar till att lindra symptomen på klimakteriet.
 5. Det lindrar och minska svullnad i benen genom den andra trimestern av graviditeten.
 6. Det förbättrar blodcirkulationen i benen och lindrar trötta ben.
 7. Det bidrar till att förbättra hållning.
 8. Det hjälper att bota högt blodtryck, astma och platta fötter.

Vetenskapen bakom Virasana

Du kanske tycker att det förbryllande att de flesta yogis förlorar sin känsla av expansiveness när de utövar Virasana. Även om denna asana ser otroligt enkel, kräver låren, fotleder och höftböjarmuskelaturen att vara flexibel. Det kräver också knäna att ha en djup veck. Eftersom vi inte är vana att sitta på golvet, det finns enorm press på topparna av fötterna. Du kommer också att känna nedre torso komprimera och din lår stam. Du hittar mycket få människor sitter glatt i Virasana, om inte, naturligtvis, de är veteraner.

Men håll ut! De Virasana fördelarna är häpnadsväckande. Det ger benen en bra sträcka, och hjälper dig i enkla dagliga aktiviteter som löpning, promenader och cykling. Det ger styrka till valven i fötterna. Dina quadriceps är avlånga, och din korsbenet breddas. Detta är bra eftersom när du sitter i en stol hela dagen, är korsbenet ofta överbelastad. Detta asana hjälper också matsmältningen.

När du antar Virasana, ingjuter sin ståndpunkt en känsla av rymd och lugn, vilket gör denna pose idealisk för meditation. Du blir också medveten om din mentala tillstånd utan att bli alltför fäst. Den hållning liknar en stark arbetsföra och stabilt sinnade krigare.

förberedande Poses

Baddha Koṇāsana
Bālāsana

Uppföljning Poses

Padmasana
Bakasana

Nu när du vet hur Virasana att posera, vad väntar du på? Detta är en vacker asana som hjälper dig att gräva djupt inne så att du förstår din varelse och bli starkare och mer medvetna om dig själv och världen omkring dig.