Hur yoga kan förbättra ditt sexliv

Home » Review » Health » Hur yoga kan förbättra ditt sexliv

 Hur yoga kan förbättra ditt sexliv
Om ditt sexliv är lite svag för sent, gör yoga regelbundet kan vara just den sak för att få lite mer energi i sovrummet (eller var). Yoga kan förbättra ditt sexliv på två nivåer: psykiska och fysiska. Yoga motverkar stress, trötthet och dålig självbild, som alla kan dämpa din libido. Du kommer också att dra nytta av att öka din fysiska kondition, särskilt styrka, flexibilitet och muskelkontroll.

Minska stress och trötthet

Ingenting sätter dig “out of the mood” som känner dig stressad och trött. Att göra yoga regelbundet visat sig minska stress och liksom någon form av motion, kommer att ge dig mer energi.

Förbättra din kroppsuppfattning

Att må bra om dig själv och bekväm i kroppen är nyckeln till ett hälsosamt och tillfredsställande sexliv. När du gör yoga, du blir väl förtrogen med din kropp och vad den kan göra. Du lär dig också att acceptera och vara känslig för din kropp som den är idag (och inte 15 år sedan när du var i high school eller efter att du förlorar barnet vikt och komma tillbaka in i din skinny jeans). Samtidigt kommer du att utveckla styrka och muskeltonus, så du kommer också att titta och må bättre.

Vara i nuet

Yoga uppmuntrar oss att vara i nuet, förbättra koncentration och medvetenhet. Om du någonsin befunnit dig tänka på din matinköp eller lag och ordning under sex, kommer du att lära tekniker, till exempel fokusering andningen, för att få dig tillbaka till nuet.

Öka din kroppskännedom

Yoga ber dig att flytta din kropp i mycket speciella sätt. Till exempel för att förbättra din anpassning, du lär dig att isolera bäcken halvor genom att flytta den ena sidan av bäckenet medan den andra fortfarande. Så småningom lär du dig att känna rätt inriktning inom din egen kropp och justera själv. Denna extrema känslighet för kroppens mekanik utvecklar kropp-själ-anslutning, vilket gör dig mer i samklang med din egen kropp.

Öka din flexibilitet, känslighet och kontroll

Flexibilitet ökas genom poser som höftöppnare, som möjliggör för ett bredare spektrum av rörelse. Förutsatt dessa typer av positioner, som motverkar de timmar varje dag du spenderar sitter i bilen eller på en datorterminal, kan också förbättra cirkulationen och blodflödet genom bäckenet, vilket ökar känsligheten. Instruktionen av mula bandha (roten lås), som är ritningen och av bäckenbotten, ungefär som en Kegel kan skapa medvetenhet och kontroll av detta område samt stärka dessa nyfunna muskler.

Anteckningar om Yoga och sex

  • Om din partner gör yoga eller är öppen för att försöka det, kan du hitta en gnista genom att öva tillsammans. Partner yoga böcker och klasser finns tillgängliga för dem som vill utforska denna väg.
  • Tänk på att det finns fall där en sexuell dysfunktion måste behandlas av en läkare eller terapeut.