Hva du bør vite før du kjøper en yogamatte – Alle Mats er ikke skapt like

Home » Review » Yoga Basic » Hva du bør vite før du kjøper en yogamatte – Alle Mats er ikke skapt like

Hva du bør vite før du kjøper en yogamatte - Alle Mats er ikke skapt like

Hvorfor kjøpe en Mat

Yoga matter (også kalt klebrige matter) brukes i de fleste yoga klasser for å tilveiebringe dempning og trekkraft. Selv om du kan vanligvis leie en matte på et yogastudio, er det en god idé å kjøpe din egen. Det vil betale seg selv ganske raskt slik at du ikke trenger å vente og se om dette yoga ting stikker før du tar steget ut i matte eierskap. Mens din forpliktelse til yoga ikke trenger å påvirke avgjørelsen din, dine følelser om andres svette og kroppsvæsker skal. Delt matter kan havnen bakterier, inkludert staph og sopp. Du vil også trenge en matte hvis du har tenkt å gjøre noe yoga hjemme.

Grunnleggende Yoga Mat

En standard størrelse yogamatte er 24″ x 68″ , selv om lengre matter finnes for høye personer. På den lave enden av spekteret pris, kan du få en grunnleggende matte for ca $ 25. Derfra prisene varierer opp til rundt $ 140 for en deluxe matte. Disse dyrere matter vanligvis kommer med sine prislapper ærlig ved å tilby mer miljøvennlige produksjonsmetoder og materialer. De vil også generelt vare mye lenger enn et budsjett matte.

Selv om det virker som det er mange forskjellige typer yoga matter tilgjengelig, avslører en nærmere titt på at de fleste av deres forskjellene er ganske overfladisk. En matte kan tilby en pen design eller komme med en søt tote bag, men det virkelige problemet er hva matten er laget av. Det er tre materialer som dominerer yoga mat markedet: PVC, gummi, og TPE.

  • PVC (polyvinylklorid) er et kunstig materiale som ikke er biologisk nedbrytbart. Det er materialet for low-end matter som felles de på ditt lokale studio. Men PVC ikke alltid bety en billig mat. Det er også brukt for den svært populære high-end Manduka PRO-serien, som er mye tykkere enn den gjennomsnittlige matte og er nærmest uslåelig. PVC matter kan ta litt tid å bære i. Når de gjør, de gir god trekkraft.
  • Gummi er en ganske grei materiale. Det er naturlig, fornybar og biologisk nedbrytbar. Gummi gir en veldig grippy hvis noe vanskelig matte overflaten. Jade Yoga har gjort de mest populære gummimatter i mange år. Naturlig gummi gir en tyngre matte, og kan ha en merkbar lukt til å begynne med. Begge disse problemene blir redusert i nye gummi / polyuretan hybrid matter laget av Liforme og Lululemon, som også er meget absorberende og gir en overlegen praksis overflate. Kork og jute matter er også muligheter for folk som ønsker en naturlig mat, men de er mye mindre utbredt.
  • Når TPE (termoplastisk elastomer) matter kom på markedet, de syntes å løse mange av problemene med andre materialer. Selv om menneskeskapte, ikke TPE brytes ned. Det er luktfri, utrolig lett, og veldig myk å øve på og samtidig hindre slipping. Alle disse tingene gjør for en sterk pluss kolonne. På minussiden, er det ikke veldig holdbare.

Slip Sliding Away

Avhengig av materialet (PVC er den største synderen) nye matter kan være litt glatt. Etter noen klasser, problemet vanligvis går unna som du bruker i matten. Hvis den ikke gjør det, prøve å vaske den forsiktig da dette kan akselerere prosessen. Hopp såpe og henge den til tørk. Hvis håndflatene tendens til å bli svett, et produkt som Yogitoes Skidless håndkle, som absorberer fuktighet, kan hjelpe. Disse matte håndklær har blitt allestedsnærværende i varme yogaklasser hvor rikelig svette kan føre til matter til å bli veldig glatt.

Hvor å handle

De fleste yoga studioer bære matter for kjøp. Bortsett fra å støtte din lokale studio, denne innstillingen gir deg også muligheten til å føle forskjellige typer matter og høre mange meninger om hva slags er best. Som yoga blir stadig mer populært, har yoga produktene også blitt vanlig i sportsbutikker og kjøpesentre som Target. Hvis du har en matte plukket ut allerede, kan du finne de beste prisene ved å handle på nettet.

Når du kjøper en yoga mat, bør du vurdere materialet det er laget av, tykkelsen, og holdbarhet. Alle vil påvirke prisen.

Bære Mat

Noen yoga studioer vil lagre mat for deg. Hvis din gjør det ikke, er det praktisk å ha en yoga matte bag, eller i det minste en stropp slik at du kan kaste den over skulderen. Hva slags pose som er best, avhenger av hvordan du kommer til klassen og hvor mye ting du har å bære. En enkel stropp kan være nok for folk som kjører til klassen, mens kollektiv pendlere og folk som er på vei til arbeid vil ha noe ampler.